Απίστευτο! Γιατρός στην Αυστρία άφησε την 13χρονη κόρη της να τρυπήσει το κρανίο ασθενούς

Αντιμέτωπη με ποινική έρευνα, βρίσκεται γιατρός στην Αυστρία,  αφού επέτρεψε στην έφηβη κόρη της να τρυπήσει το κρανίο ενός ασθενούς κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης. Η γιατρός  που εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Γκρατς στην Αυστρία, φέρεται να καθοδήγησε βήμα προς βήμα την 13χρονη κόρη της κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τον Ιανουάριο.

Ο εισαγγελέας του Γκρατς Hansjoerg Bacher, επιβεβαίωσε ότι τόσο η νευροχειρουργός όσο και ένας δεύτερος γιατρός απολύθηκαν γρήγορα από το νοσοκομείο μετά το περιστατικό.

Υπό έρευνα η γιατρός και η ομάδα της 

Ο Bacher επιβεβαίωσε επίσης ότι οι δύο, μαζί με άλλα πέντε άτομα που συμμετείχαν στην επείγουσα χειρουργική επέμβαση, βρίσκονται τώρα υπό έρευνα για σοβαρή σωματική βλάβη.

«Προς το παρόν περιμένουμε ακόμη την τελική έκθεση από το τμήμα ποινικών ερευνών», είπε σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο ασθενής έμαθε την αλήθεια για την εγχείρησή του μόνο όταν η αστυνομία αποκάλυψε τις λεπτομέρειες εκ των υστέρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τα επακόλουθα του ατυχήματος.

Η επέμβαση

Ο δικηγόρος του, Peter Freiberger, δήλωσε ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον όλων των εμπλεκομένων και να ζητήσει αποζημίωση εάν χρειαστεί.

Ο Freiberger δήλωσε: «Η εγχείρηση και η διάτρηση ήταν απαραίτητες, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο για εμάς. Αλλά το θέμα είναι να αφήσουμε έναν 13χρονο να κάνει κάτι τέτοιο; αναρωτήθηκε. Ο Freiberger επέκρινε τη συμπεριφορά της διεύθυνσης του νοσοκομείου και επισήμανε ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στο χειρουργείο έχουν μερίδιο ευθύνης, καθώς είχαν τη δυνατότητα να αποτρέψουν ένα 13χρονο από το να λάβει μέρος στην επέμβαση.

Το νοσοκομείο σχολίασε: «Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε χωρίς επιπλοκές. Τέλος, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι λυπούμαστε πολύ για το περιστατικό και δεσμευόμαστε να διαλευκάνουμε πλήρως το θέμα».

Photo Shutterstock

Διαβάστε επίσης 

Γεωργιάδης: “Δεν φεύγει ο τελευταίος γιατρός από την Ψίμυθο γιατί… δεν υπάρχει Ψίμυθος”

Γιατρός που είναι βιολογικά 20 χρόνια νεότερος, τρώει καθημερινά αυτές τις 5 τροφές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.