Πότε και από ποια φαρμακεία να πάρουν οι γονείς το self test των παιδιών χωρίς να ταλαιπωρηθούν

«Η διάθεση των τεστ στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές είναι ένα test drive. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η διαδικασία όταν ανοίξει η πλατφόρμα και για τις υπόλοιπες ομάδες. Προτρέπω τους γονείς να έρθουν στα φαρμακεία να παραλάβουν τα τεστ εγκαίρως κατά τις ημέρες και ώρες που λειτουργούν τα φαρμακεία και να μην απευθύνονται στα διανυκτερεύοντα φαρμακεία».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, προσθέτοντας ότι τα self test τεστ θα διανέμονται στους δικαιούχους- αν όλα πάνε καλά- από την Τετάρτη το απόγευμα ή Πέμπτη και πλήρως από την Παρασκευή, καθώς πρέπει οι διαθέσιμες ποσότητες των τεστ να συνδεθούν με την ειδική πλατφόρμα κι αυτό θέλει χρόνο.

Δεν γίνονται τα self test στα φαρμακεία

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί οι φαρμακοποιοί είναι αντίθετοι στο να γίνονται τα τεστ μέσα στα φαρμακεία, ο κ. Α. Βαλτάς εξήγησε ότι «τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λήψη δείγματος είναι πολύ αυστηρά και δεν μπορούν να τηρηθούν στους χώρους των φαρμακείων, σημειώνοντας ότι τα φαρμακεία είναι μικρές επιχειρήσεις και αυτό το κάνουμε για να προφυλάξουμε τον κόσμο».

Σχετικά με τη χθεσινή ανακοίνωση των φαρμακοποιών για τη μη δυνατότητα αλλαγής των ραντεβού εμβολιασμού είπε ότι «στα φαρμακεία αδυνατούμε να αλλάξουμε το εμβόλιο γιατί δεν το επιτρέπει η πλατφόρμα. Θα ταλαιπωρηθεί κάποιος που θα έρθει στο φαρμακείο, αδίκως έρχεται, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλαγή στο εμβόλιο. Δεν υπάρχουν και διαθέσιμα ραντεβού για άλλα εμβόλια. Σήμερα παραλαμβάνουμε και τα self test και καλό είναι να μην έχουμε συνωστισμό και για την αλλαγή των εμβολίων. Θα θέλαμε να βοηθήσουμε τον κόσμο αλλά λόγω του συστήματος δεν μπορούμε. Όταν όλοι συνειδητοποιήσουμε το ρόλο μας σε αυτό το εγχείρημα, τότε όλα θα πάνε καλά».

Σε ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής το μεσημέρι της Τρίτης αναφέρονται τα εξής:

«Το θέμα της διαδικασίας διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ασφαλούς διάθεσης των στους πολίτες, συζητήθηκε σε διαδικτυακή διάσκεψη των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας,
Στόχος της διάσκεψης ήταν να εξασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η διανομή, η κατανομή και επάρκεια των τεστ, ώστε ο πολίτης να μπορέσει να τα προμηθευτεί ανεμπόδιστα και χωρίς προβλήματα.
Όπως διευκρινίστηκε σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα ανακοινώσεις των αρμόδιων Υπουργείων, η διάθεση θα αφορά μόνο σε μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς . Ολα τα άλλα ΑΜΚΑ θα είναι «κλειστά» και επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθειά των self tests.
O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει έκκληση προς τους δικαιούχους να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία για λόγους εύρυθμης λειτουργίας , για λόγους Δημόσιας Υγείας και για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους , προγραμματίζοντας την προμήθεια των self tests σε ώρες που θα είναι όλα τα φαρμακεία ανοικτά».

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.