Συνωστισμός στα φαρμακεία για αλλαγή εμβολίου

Συνωστισμός παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στα φαρμακεία, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν κατά του κορονοϊού.

Το τελευταίο διάστημα, πολλοί προσπαθούν να… αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca, παρ’ ότι όλες οι ρυθμιστικές αρχές – εθνικές και διεθνείς – διαβεβαιώνουν για την ασφάλειά του.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού δεν δίνει τη δυνατότητα επιλογής εμβολίου, ενώ προειδοποιεί πως όσο οι πολίτες συνωστίζονται στα φαρμακεία, τόσο τίθεται κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

«Επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλοί πολίτες να προσέρχονται στα φαρμακεία μετά τον προγραμματισμό τους για εμβολιασμό για να αντικαταστήσουν το εμβόλιο το οποίο έχει επιλεγεί από το σύστημα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διευκρινίζει ότι η πλατφόρμα προγραμματισμού για εμβολιασμό COVID -19 δεν δίνει αυτή την δυνατότητα.
Επομένως για επιδημιολογικούς λόγους και για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων και συγχρωτισμού παρακαλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα φαρμακεία για την αντικατάσταση του εμβολίου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.