Γεωργιάδης: Ο λόγος που αλλάζει η τιμή του φαρμάκου Xarelto για τις θρομβώσεις

Στον λόγο που αλλάζει η τιμή του φαρμάκου Xarelto, για τις θρομβώσεις της φαρμακευτικής εταιρείας Βayer, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης με αφορμή την αύξηση της συμμετοχής των ασθενών που λαμβάνουν το φάρμακο αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι δεν οφείλεται στις πρόσφατες αυξήσεις τιμών αλλά στην δικαστική διαμάχη δύο εταιριών που επηρέασε την ασφαλιστική τιμή αποζημίωσης του

Αναλυτικά η ανάρτησή του Άδωνι Γεωργιάδη 

“Σχετικά με το σκεύασμα Xarelto, το Υπουργείο Υγείας εντόπισε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της απόσυρσης της κυκλοφορίας των γενοσήμων του (λόγω δικαστικής απόφασης), η πώληση των οποίων επέφερε την αύξηση της συμμετοχής των ασθενών, καθώς δεν υπάρχει πλέον εναλλακτικό σκεύασμα.

Μόλις υπέγραψα την τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού της συμμετοχής των ασθενών, ώστε να αντιμετωπιστεί η εν λόγω στρέβλωση και να αποτραπούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον με άμεση εφαρμογή τις επόμενες μέρες.

Η σχετική αύξηση της αποζημίωσης στο φάρμακο αυτό δεν σχετίζεται καθόλου με τις πρόσφατες αυξήσεις τιμών των φθηνών φαρμάκων, αλλά οφείλεται στην δικαστική διαμάχη δύο εταιριών που επηρέασε την ασφαλιστική τιμή αποζημίωσης του“, καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης 

Festival Alzheimer – Γεωργιάδης: Mέχρι το τέλος του 2024 το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα ασθενών και φροντιστών

Εφημερίες: Σε έναν μήνα οι αλλαγές – “Στα κάγκελα” οι υγειονομικοί, πυρετός κινητοποιήσεων

Το περίπτερο στη ΔΕΘ, η αναμονή για τον προσωπικό γιατρό και ο αχαρτογράφητος… χάρτης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.