Γεγονός το πρώτο προφυλακτικό για πρωκτικό σεξ – Εγκρίθηκε από τον FDA

Ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), ενέκρινε το πρώτο προφυλακτικό, το οποίο σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιείται στο πρωκτικό σεξ.

Οι ειδικοί επί της σεξουαλικής υγείας επιζητούσαν εδώ και χρόνια μια τέτοια απόφαση, καθώς επεσήμαναν ότι θα μπορούσε να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους που κάνουν πρωκτικό σεξ να χρησιμοποιούν προφυλακτικό, προκειμένου να προστατεύονται από τον ιό HIV και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

«Πιστεύω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα εκπλαγούν αν μάθουν ότι τα προφυλακτικά δεν είναι εγκεκριμένα για πρωκτικό σεξ», επεσήμανε ο Ντέβιν Γουέιντελ, πρόεδρος και ιδρυτής της Global Protection, αναφέρουν οι New York Times.

Για να συγκεντρώσει τα στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην έγκριση προφυλακτικών για το πρωκτικό σεξ, η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με επιστήμονες από το Emory University και σχεδίασε την έρευνα μαζί με τον FDA.

Οπως αναφέρει ο FDA, η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του, μελετήθηκε σε μια κλινική δοκιμή που περιελάμβανε 252 άνδρες που έκαναν σεξ με άνδρες και 252 άνδρες που έκαναν σεξ με γυναίκες. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν μεταξύ 18 και 54 ετών.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το συνολικό ποσοστό αποτυχίας προφυλακτικού ήταν:

0,68% για την πρωκτική επαφή

1,89% για την κολπική επαφή

Το προφυλακτικό είχε και κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της κλινικής δοκιμής από μικρό ποσοστό. Μεταξύ αυτών ήταν: ενόχληση σχετιζόμενη με προφυλακτικό ή λιπαντικό (0,85%), δυσφορία συντρόφου με λιπαντικό (0,21%) και λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος συντρόφου (0,21%).

Το προφυλακτικό, που θα διατεθεί στο εμπόριο με την ονομασία One Male Condom, ενδείκνυται επίσης για την μείωση του κινδύνου εγκυμοσύνης και μετάδοσης των νοσημάτων αυτών κατά το κολπικό σεξ.Το νέο προφυλακτικό θα διατεθεί σε τρεις διαφορετικές εκδοχές και σε πολλά διαφορετικά μεγέθη. Στόχος είναι κάθε άνδρας να μπορεί να βρίσκει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

Στην ανακοίνωσή για την έγκριση του ONE ο FDA επεσήμανε ότι στις πρωκτικές επαφές «θα πρέπει να χρησιμοποιείται με λιπαντικό συμβατό με προφυλακτικά».

Διαβάστε επίσης 

Ξαφνική απώλεια στύσης: Πού οφείλεται και πως αντιμετωπίζεται

Πώς να καθαρίσετε, όταν κάποιος στο σπίτι έχει κορωνοϊό ή αναρρώνει από COVID-19

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.