Οι 4 τρόποι για οργασμό στην εμμηνόπαυση

Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι μπαίνουν στην… απομαχία με την έλευση της εμμηνόπαυσης. Ότι δεν μετράνε, πια, ως γυναίκες, ότι δεν θα καταφέρουν ποτέ ξανά να έχουν οργασμό. Ευτυχώς αυτά δεν ισχύουν.

Οι επιστήμονες είναι σαφείς. Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης ταλαιπωρούν τις γυναίκες, με όλες αυτές τις εξάψεις, τους πονοκεφάλους, τις εφιδρώσεις, την αϋπνία, την έλλειψη ερωτικής διάθεσης. Μπορεί να τις απογοητεύσουν και να τις αποθαρρύνουν, κάνοντάς τις ενίοτε να τα παρατήσουν.

Ωστόσο είναι απολύτως εφικτό να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το σεξ και να έχουν πολλούς οργασμούς, αρκεί να κάνουν κάποιες αλλαγές.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Αγαπήστε το λιπαντικό

Στη διάρκεια της εμμηνόπαυσης αλλά και μετά η κολπική ξηρότητα είναι συνηθισμένη. Τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης στο σώμα αρχίζουν να μειώνονται και ο κόλπος λιπαίνεται λιγότερο, ακόμη και κατά τη διέγερση. Αυτή η μείωση της φυσικής λίπανσης μπορεί να κάνει τη διείσδυση άβολη και επώδυνη.

Ένα λιπαντικό κάνει πιο ευχάριστη τη σεξουαλική επαφή. Μπορεί να βοηθήσει, επίσης, στην ανακούφιση από την τριβή, όταν πρόκειται για άμεση διέγερση της κλειτορίδας, η οποία φέρνει οργασμό σε πάρα πολλές γυναίκες.

2. Δοκιμάστε την άμεση διέγερση

Κατά τη μετάβαση στην εμμηνόπαυση, η ροή του αίματος στον κόλπο και στην κλειτορίδα μειώνεται. Εάν συνήθως χρειάζεστε διέγερση της κλειτορίδας για να φτάσετε σε οργασμό, η μειωμένη ευαισθησία στην περιοχή μπορεί να κάνει την επίτευξη της κορύφωσης πιο δύσκολη.

Όμως το πιο δύσκολο δεν σημαίνει αδύνατο. Μπορεί, απλά, να χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος ή μια νέα προσέγγιση.

Οι ειδικοί προτείνουν: Ξεκινήστε αγγίζοντας, τρίβοντας ή χαϊδεύοντας την κλειτορίδα σας εσείς ή ο/η σύντροφός σας, ώστε να διεγερθεί άμεσα η περιοχή.

Επίσης το στοματικό σεξ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσει το ερωτικό παιχνίδι. Προκαλεί άμεσο ερεθισμό και λίπανση, δύο σε ένα δηλαδή.

Η τακτική χρήση ενός δονητή, κατά τη διάρκεια του σεξ ή της αυτοϊκανοποίησης, μπορεί να ενισχύσει την ευαισθησία και την υγρασία και να διευκολύνει την επίτευξη οργασμού.

3. Αφιερώστε χρόνο σε φιλιά και σε αγγίγματα

Η αλλαγή ορμονών, που συνοδεύει την εμμηνόπαυση, σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διεγερθείτε ή για να νιώσετε σεξουαλική επιθυμία. Μην υποτιμάτε τη δύναμη του αγγίγματος και των φιλιών – είναι μέρος του παιχνιδιού. Έξτρα μπόνους. Ενισχύουν την οικειότητα στο ζευγάρι.

Δοκιμάστε τα εξής:

Να κάνετε ο ένας στον άλλο αισθησιακό μασάζ,

να κάνετε μπάνιο στο φως των κεριών,

να μιλήσετε «βρώμικα»,

να αποκαλύψετε τις φαντασιώσεις σας ή προηγούμενες σεξουαλικές εμπειρίες.

4. Κρατήστε το δωμάτιο δροσερό

Το ερωτικό παιχνίδι μπορεί να σας αφήσει ιδρωμένη και ξέπνοη. Αν, δε, έχετε και εξάψεις εκείνη την ώρα, μπορεί η όρεξη για σεξ… να πάει περίπατο, καθώς θα νιώθετε άβολα.

Μια καλή ιδέα είναι να υπάρχει ένας ανεμιστήρας στο δωμάτιο, όπως και ένα ποτήρι νερό, για την ενυδάτωσή σας, την ώρα που η θερμοκρασία στην κρεβατοκάμαρα ανεβαίνει.

Μια άλλη πρόταση είναι παίξετε με παγάκια, που και δροσίζουν και αυξάνουν τη διέγερση.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.