5 λόγοι για να αγαπήσετε τα μανιτάρια

Ναι, είναι μύκητες, αλλά και τι έγινε; Υπάρχουν 6 λόγοι για να εντάξετε τα μανιτάρια στην εβδομαδιαία διατροφή σας απολαμβάνοντας τα θρεπτικά οφέλη τους:

1. Πηγή βιταμίνης D: Είναι ίσως η μόνη καθαρά φυτική πηγή βιταμίνης D. Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα μανιτάρια μπορούν να συνθέσουν τη δική τους βιταμίνη D κατά την έκθεση στο υπεριώδες φως. Για παράδειγμα, ένα μανιτάρι portobello περιέχει σχεδόν το 100% της ημερήσιας τιμής πρόσληψης βιταμίνης D.

2. Η 5η γεύση. Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με τέσσερις γεύσεις: την αλμυρή, τη γλυκιά, την πικρή και την ξινή. Υπάρχει και μία 5η γεύση που αντιπροσωπεύουν τα μανιτάρια, η «umami» που σημαίνει στα γιαπωνέζικα «ευχάριστη αλμυρή γεύση». Επειδή η γεύση umami είναι ισχυρή, επιτρέπει τη χρήση λιγότερου αλατιού στο μαγείρεμα όταν υπάρχουν τα μανιτάρια.

3. Πηγή σεληνίου: Τα μανιτάρια είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές σεληνίου. Το σελήνιο είναι ένα μέταλλο που λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό στο σώμα, προστατεύοντας τα κύτταρα. Το σελήνιο παίζει επίσης ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

4. Βοηθούν στην απώλεια βάρους. Θεωρούνται τρόφιμα με λίγες θερμίδες και μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας στο βασικό σας γεύμα, αν θέλετε να χάσετε βάρος.

5. Καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, Καλίου και Χαλκού. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν στην καρδιά, τα αγγεία, το πεπτικό και το νευρικό σύστημα, καθώς και το δέρμα. Ο χαλκός βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη διατήρηση της υγεάις των οστών και των νεύρων. Το κάλιο είναι σημαντικό για τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και των νεύρων.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.