Πώς να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι χωρίς χημικά – 6 φυσικοί τρόποι

Τα μυρμήγκια κάνουν περίπατο στον πάγκο της κουζίνας, δίπλα στο παράθυρο ή σε άλλα σημεία στο σπίτι σας, αλλά ευτυχώς υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε χωρίς να χρησιμοποιήσετεε χημικά προϊόντα.

Υπάρχουν πολλές σπιτικές επιλογές για να καταστήσετε σαφές στα μυρμήγκια ότι το σπίτι σας δεν είναι φιλόξενος χώρος γι αυτά.

6 φυσικοί τρόποι για να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι χωρίς χημικά

Ξύδι

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια σπιτική λύση μυρμηγκιών που να πρωταγωνιστεί το ξύδι.

Η έντονη μυρωδιά του διαταράσσει τα μονοπάτια των φερομονών των μυρμηγκιών, τα οποία είναι τα μέσα επικοινωνίας και πλοήγησής τους. Διαταράσσοντας αποτελεσματικά αυτά τα μονοπάτια, το διάλυμα ξιδιού καθιστά δύσκολο για τα μυρμήγκια να βρουν το δρόμο τους και να επικοινωνήσουν με τα άλλα μέλη της αποικίας τους. Αυτό σημαίνει ότι μόλις απαλλαγείτε από το πρώτο κύμα μυρμηγκιών, τα υπόλοιπα θα δυσκολευτούν να βρουν το δρόμο τους μέσα και γύρω από τον χώρο σας.

Υλικά

2 φλιτζάνια ξύδι
2 κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι πιάτων
2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
Νερό
Μπουκάλι σπρέι

Οδηγίες

Ανακατέψτε το ξύδι, το υγρό πιάτων και τη σκόνη μαγειρικής σόδας σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Προσθέστε αρκετό νερό στο μείγμα για να γεμίσει το μπουκάλι.

Σαπούνι πιάτων και νερό

Υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει το σαπούνι πιάτων;

Υλικά

50 γραμμάρια σαπούνι πιάτων
1 λίτρο νερό
Μπουκάλι σπρέι

Οδηγίες

Αναμείξτε το σαπούνι πιάτων και το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Χρησιμοποιήστε το για να ψεκάσετε και να αφαιρέσετε το ίχνος φερομόνης που άφησαν πίσω τους τα μυρμήγκια. Αν ψεκάσετε απευθείας πάνω στα μυρμήγκια, το μίγμα διεισδύει στον εξωσκελετό τους, που τα πνίγει.

Μαγειρική σόδα και βορικό οξύ

Αυτός ο συνδυασμός είναι παγίδα για τα μυρμήγκια.

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας βορικό οξύ
Μικρό πλαστικό δοχείο με καπάκι

Οδηγίες

Ανακατέψτε προσεκτικά αυτά τα συστατικά μαζί στο δοχείο, διασφαλίζοντας ότι έχουν αναμειχθεί καλά. Προσθέστε μια δόση μαγειρικής σόδας στην παγίδα για να την κάνετε πιο αποτελεσματική – όταν τα μυρμήγκια τρώνε μαγειρική σόδα, μπορεί να τα σκοτώσει επίσης.

Μόλις ενωθούν τα υλικά, στήστε την παγίδα σας. Πάρτε ένα ψαλίδι ή ένα μαχαίρι και ανοίξτε προσεκτικά αρκετές μικρές τρύπες στο καπάκι του πλαστικού δοχείου. Αυτές οι τρύπες λειτουργούν ως σημείο εισόδου για τα μυρμήγκια. Τοποθετήστε την παγίδα όπου βλέπετε δραστηριότητα μυρμηγκιών.

Τριμμένο πιπέρι

Εάν το πρόβλημα με το μυρμήγκι βρίσκεται στην κουζίνα σας, πιθανότατα έχετε ήδη μια ισχυρή μη χημική λύση στα χέρια σας, το αλεσμένο πιπέρι.

Υλικά

Τριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Πασπαλίστε λίγο αλεσμένο πιπέρι στα σημεία που ξέρετε ότι αρέσει να μαζεύονται τα μυρμήγκια. Το τριμμένο πιπέρι πασπαλισμένο κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου και πίσω από τις συσκευές μπορεί να αποτρέψει τα μυρμήγκια.

Μαγειρική Σόδα και Ζάχαρη

Αυτή η DIY παγίδα μυρμηγκιών δελεάζει τα μυρμήγκια με μια από τις αγαπημένες τους πηγές τροφής: τη ζάχαρη.

Υλικά

Μαγειρική σόδα
Αχνη ζάχαρη
Μέλι, μαρμελάδα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
1 Φλιτζάνι

Οδηγίες

Θα χρειαστεί να αναμίξετε ίσα μέρη ζάχαρης και μαγειρικής σόδας σε ένα φλιτζάνι.

Μόλις ανακατέψετε αυτά τα δύο μαζί, προσθέστε μια κουταλιά μέλι, μια κουταλιά μαρμελάδα.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα άλλο συστατικό για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα σπρέι. Αυτό το σπιτικό απωθητικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως σπρέι για όλες τις χρήσεις γύρω από το σπίτι σας.

Υλικά

χυμός λεμονιού
Νερό
Μπουκάλι σπρέι
Φλούδες λεμονιού

Οδηγίες

Ανακατέψτε μαζί 1 μέρος χυμό λεμονιού με 3 μέρη νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, ψεκάστε το μείγμα στα σημεία εισόδου και όπου έχουν συγκεντρωθεί μυρμήγκια. Και μην πετάτε τις φλούδες όταν τελειώσετε. Οι φλοιοί περιέχουν d-λιμονένιο, το οποίο σκοτώνει τα μυρμήγκια σε επαφή. Τοποθετήστε τις φλούδες κοντά σε γνωστά σημεία εισόδου για να εξοντώσετε τα παράσιτα πριν εισέλθουν στο σπίτι σας.

Το έντονο άρωμα του λεμονιού θα βοηθήσει στην απώθηση των μυρμηγκιών και θα τα εμποδίσει να μπουν μέσα. Όχι μόνο αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική, αλλά είναι επίσης ασφαλής για χρήση όταν υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια στο σπίτι, καθιστώντας την ιδανική λύση για όσους αναζητούν μια φυσική εναλλακτική στις παραδοσιακές μεθόδους ελέγχου μυρμηγκιών».

Συμβουλές

Οι φυσικοί τρόποι για να διώξετε τα μυρμήγκια από το σπίτι μπορεί να μην περιέχουν χημικά, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί με μερικές από τις DIY συνταγές. Ο βόρακας και τα αιθέρια έλαια μπορεί να είναι επιβλαβή για τα κατοικίδια ζώα εάν καταποθούν.

Επίσης, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πού χρησιμοποιείτε ορισμένες από αυτές τις DIY λύσεις, καθώς ορισμένα συστατικά μπορούν να βλάψουν ορισμένες επιφάνειες. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε λεμόνι ή ξύδι σε πάγκους από γρανίτη, για παράδειγμα. Δοκιμάστε πρώτα τα DIY διαλύματα σε μια μικρή ή δυσδιάκριτη περιοχή και κρατάτε πάντα αυτά τα σπιτικά απωθητικά για τα μυρμήγκια μακριά από παιδιά και κατοικίδια.

Διαβάστε επίσης

Αυτό το διαμάντι του Αιγαίου είναι η φετινή τάση για διακοπές

Minimal χειρουργικές τεχνικές για τον πόνο στην πλάτη, τη μέση και το γόνατο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.