Διώξτε τα μυρμήγκια από το σπίτι με φυσικούς τρόπους

Τα μυρμήγκια είναι από τα πιο ακίνδυνα έντομα που κυκλοφορούν και μπορούν να εισβάλουν στο σπίτι. Μας επισκέπτονται συνήθως την άνοιξη και το καλοκαίρι.Οι πιο συχνοί χώροι εμφάνισης τους, είναι στην κουζίνα και στο μπαλκόνι.

Όσο καλά και αν σφραγίζεις τα τρόφιμα, τα μυρμήγκια πάντα βρίσκουν το δρόμο τους μέσα από μικροσκοπικές χαραμάδες και τρύπες στους τοίχους. Ακόμη και όταν νομίζεις ότι τα ξεφορτώθηκες, μία μικρή απροσεξία ή αφηρημάδα μπορεί να μετατρέψει τους ανεπιθύμητους επισκέπτες σε μόνιμους κατοίκους του σπιτιού σου.

Εκτός από την επιλογή της οριστικής απεντόμωσης από ένα εξειδικευμένο συνεργείο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, προτού φτάσεις σε αυτό το σημείο. Όπως αναφέρει η express.co.uk. αν το πρόβλημα της επέλασης των μυρμηγκιών βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, μπορείς να δοκιμάσεις την εξόντωση τους με φυσικό τρόπο!

Πώς να διώξω τα μυρμήγκια από το σπίτι;

Εξαφάνισε κάθε πηγή τροφής

Κάτι που φαίνεται αμελητέο σε σένα μπορεί να είναι λιχουδιά για τα μυρμήγκια. Μην αφήνεις στον πάγκο, ούτε στο πάτωμα ψίχουλα και σταγόνες από ποτά. Επίσης, να χρησιμοποιείς συσκευασίες που κλείνουν ερμητικά για τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα όσπρια και ότι άλλο μπορούν να κουβαλήσουν τα μυρμήγκια. Αν δε μυρίζουν τροφή, δε μπαίνουν στο χώρο. Αν πάλι μπουν, αλλά δε βρουν τίποτα, θα τα διώξεις πολύ πιο εύκολα.

Κλείσε τις πιθανές εισόδους

Όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι πολύ σημαντικό να βρεις από πού μπαίνουν τα μυρμήγκια στο χώρο και να κλείσεις τις τρύπες. Μια πρόχειρη λύση για να κλείσεις μια μικρή τρύπα, ή ρωγμή, είναι με πλαστελίνη. Καλό είναι να τοποθετήσεις μέσα στην τρύπα λίγη σκόνη κανέλας, ή φρέσκα φύλλα δυόσμου, ή μέντας, προτού την κλείσεις.

Αυτό θα βοηθήσει στο να απωθούνται ακόμα περισσότερο τα μυρμήγκια και να μην προσπαθούν να ανοίξουν ξανά την τρύπα. Ωστόσο, μια πιο μόνιμη λύση είναι το στοκάρισμα, ή η χρήση κόλλας με σιλικόνη.

Απολύμανε τις επιφάνειες

Βάλε στο πρόγραμμα σου τον καθαρισμό του πάγκου και των επιφανειών της κουζίνας με νερό και ξύδι, ή λεμόνι. Εκτός του ότι τα μυρμήγκια μισούν τη μυρωδιά του ξυδιού και του λεμονιού, τα υλικά αυτά βοηθούν και στην απολύμανση του χώρου με φυσικό τρόπο. Όσο πιο καθαρός ο χώρος της κουζίνας, τόσο πιο απίθανη η εισβολή εντόμων. Επίσης, μπορείς να σφουγγαρίζεις συχνά με νερό και ξύδι, ώστε το πάτωμα σου να απωθεί από μόνο του τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Φυσικά, μπορείς και να αρωματίσεις το χώρο κατάλληλα, όπως περιγράφεται για το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο.

Αιθέρια έλαια

Ακόμη ένα εξαιρετικό φυσικό εντομοαπωθητικό είναι η κανέλα. Η μυρωδιά της, όπως και του λευκού ξυδιού σίγουρα θα αποθαρρύνει τα μυρμήγκια, αν σχεδιάζουν επίσκεψη στο σπίτι σου. Σε ένα φλιτζάνι του καφέ, πρόσθεσε ισόποση ποσότητα νερού και αιθέριο ελαίου κανέλας. Χρησιμοποίησε βαμβάκι για να σκουπίσεις τις περιοχές από όπου μπορούν να εισβάλουν τα μυρμήγκια στο σπίτι. Ακολούθησε καθημερινά την ίδια διαδικασία μέχρι να σιγουρευτείς ότι οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες αποτελούν παρελθόν.

Διαβάστε επίσης 

Σολάριουμ: Τα τελευταία δεδομένα για τη σχέση του με το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος

Πώς να μετρήσετε σωστά την πίεση σας

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.