Πρόσωπο: Έτσι θα απαλλαγείτε από το θαμπό δέρμα

Οι εξαντλητικές ώρες εργασίας, οι απαιτήσεις και  οι υποχρεώσεις και οι ρύποι κάνουν το πρόσωπο μας να δείχνει κουρασμένο, θαμπό και ταλαιπωρημένο. Το κάπνισμα, επίσης, είναι μία από τις βασικότερες αιτίες που καταστρέφουν τα κύτταρα του προσώπου και κάνουν την όψη του θαμπή.

Για να αποφύγετε το κουρασμένο  και θαμπό πρόσωπο, μπορείτε να αλλάξετε κάποια πράγματα στη ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης που ακολουθείτε, να οικειοποιηθείτε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και να προσπαθήσετε να μειώσετε το άγχος και το στρες.

Το νερό του ρυζιού, θεωρείται ότι περιέχει πολλές από τις βιταμίνες και τα μέταλλα, που περιέχονται στο ρύζι, όπως αμινοξέα, βιταμίνη Β, βιταμίνη Ε, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, αναφέρει η δερματολόγος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Dr Anna Hemming. όπως λέει, η προσθήκη του στο πρόγραμμα προσωπικής φροντίδας σας, θα βελτιώσει το δέρμα και τα μαλλιά σας με τον πιο φυσικό και χωρίς χημικές ουσίες τρόπο.

Τι προσφέρει στο θαμπό και κουρασμένο πρόσωπο 

Λάμψη 

Το “rice water”, όπως το βρίσκεις στις ετικέτες των καλλυντικών, περιέχει βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στη φωτεινότητα και στην εξομάλυνση του τόνου του δέρματος.

Αντιφλεγμονώδες

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπραΰνουν το ερεθισμένο δέρμα και μειώνουν την ερυθρότητα.

Αντιγήρανση

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και στη μείωση των σημαδιών γήρανσης.

Ενυδάτωση

Λειτουργεί ως φυσική ενυδατική κρέμα, παρέχοντας ενυδάτωση στο δέρμα.

Έλεγχος λιπαρότητας

Το νερό του ρυζιού βοηθάει στη ρύθμιση της υπερβολικής παραγωγής λαδιού, καθιστώντας το ευεργετικό για άτομα με λιπαρό δέρμα.

Επιδιόρθωση βλαβών από τον ήλιο

Τα αντιοξειδωτικά στο ρυζόνερο μπορεί να βοηθήσουν στην αποκατάσταση και την προστασία του δέρματος από τις βλάβες του ήλιου.

Βελτιώνει την υφή του δέρματος

Η τακτική χρήση ρυζόνερου μπορεί να συμβάλει σε πιο λεία και απαλή υφή του δέρματος.

Ανακούφιση από το έκζεμα

Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του εκζέματος και άλλων δερματικών παθήσεων λόγω των ηρεμιστικών του επιδράσεων.

Μπορείτε πανεύκολα να φτιάξετε την πιο εύκολη, γρήγορη και αποτελεσματική συνταγή ομορφιάς για βελούδινη επιδερμίδα. Το ρυζόνερο το χρησιμοποιείς ως τόνερ ουσιαστικά μετά τον καθαρισμό του προσώπου.

Το ρυζόνερο είναι επίσης, αποτελεσματικό και για τα μαλλιά, χρησιμοποιώντας το 2-3 φορές την εβδομάδα ως μάσκα σε στεγνά μαλλιά, λέει η Dr Hemming.

Διαβάστε επίσης 

Λιπαρότητα στο πρόσωπο: 3+1 τρόποι για να τη θέσετε υπό έλεγχο

Πονάτε στον αντίχειρα όταν ανοίγετε ένα βάζο; Υπάρχει μία νέα θεραπευτική επιλογή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.