Το απόλυτο και δοκιμασμένο κόλπο για να κρύψεις την κυτταρίτιδα 

Η κυτταρίτιδα, προκαλείται από την αλλοίωση του ιστού κάτω από το δέρμα, καθώς και από την συσσώρευση λίπους και τοξινών. Οι κύριοι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση της περιλαμβάνουν τη γενετική προδιάθεση, την έλλειψη άσκησης, την κακή διατροφή και την ορμονική ανισορροπία.

Η κυτταρίτιδα χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση διάφορων βαθμών σταδιοποίησης, που καθορίζουν το πόσο ορατή είναι. Η θεραπεία της κυτταρίτιδας περιλαμβάνει διάφορες προσεγγίσεις, όπως η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, η άσκηση, η μείωση του σωματικού βάρους, οι κρέμες και τα καλλυντικά προϊόντα, τα μασάζ, οι τεχνικές λέιζερ και η χειρουργική επέμβαση, αναφέρει η πλαστικός χειρουργός, Erika Sato MD.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία απόλυτη θεραπεία που να εξαλείφει πλήρως την κυτταρίτιδα. «Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να αφορά τον λιπώδη ιστό με διογκωμένα λιποκύτταρα που σχηματίζουν τον γνωστό «φλοιό πορτοκαλιού», αλλά είναι πιθανό να πάσχει και το δέρμα που τον καλύπτει, αφού είτε λόγω ηλικίας , είτε λόγω αυξομειώσεων στο βάρος, το δέρμα δεν είναι τόσο σφιχτό ώστε να συγκρατεί τα λοβία του λίπους, λέει η Sato.

Το κόλπο για να κρύψεις την κυτταρίτιδα

Η ειδικός αποκαλύπτει το μυστικό για να κρύβουμε την κυτταρίτιδα, όταν φοράμε σορτς και φούστες και αυτό δεν είναι άλλο από το «μαυρισμένο» δέρμα.

Επίσης, τα μέικ απ σώματος δίνουν μια καλύτερη εικόνα.  Μπορείς να τα βρεις στην απόχρωση που σου ταιριάζουν αν και εμείς σου προτείνουμε τουλάχιστον 1 με δύο τόνους πιο σκούρο για τα πόδια. Ως γνωστών το μαύρισμα εκτός του ότι αδυνατίζει την όψη μας καλύπτει και τις ενοχλητικές λακουβίτσες. Εκεί όπου εμφανίζεται το πρόβλημα της κυτταρίτιδας εφάρμοσε αρκετό προϊόν και φρόντισε να το απλώσεις καλά.

Φρόντισε να βρεις ένα προϊόν που να στεγνώνει πάρα πολύ καλά διότι σε αντίθετη περίπτωση θα έρθεις σε πολύ δύσκολη θέση.

Αφού έχεις βεβαιωθεί ότι το προϊόν έχει στεγνώσει πολύ καλά, βάλε κάποιο λαδάκι από πάνω. Να ξέρεις ότι η γυαλάδα προκαλεί οφθαλμαπάτη και πάντα το δέρμα μας φαίνεται πιο σφιχτό και λείο, όπως ακριβώς όταν βάζουμε lipgloss στα χείλη μας.

Η απόκρυψη της κυτταρίτιδας μπορεί να είναι μια προσωρινή λύση, λέει η Sato, αλλά θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να φορέσετε το αγαπημένο σας σορτσάκι. Για μακροχρόνια θεραπεία της κυτταρίτιδας, δοκιμάστε να ενσωματώσετε περισσότερες ασκήσεις στην καθημερινή ρουτίνα σας  σε συνδυασμό με μια ισορρροπημένη διατροφή.

Διαβάστε επίσης 

Κυτταρίτιδα: Πώς θα επιτεθούμε στον μεγάλο εχθρό του καλοκαιριού

Προπόνηση Tabata σε λιγότερο από 10 λεπτά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.