Γιατί το σπίτι μου έχει τόση σκόνη

Πολλές φορές νιώθετε ότι είναι μάταιο το ξεσκόνισμα, αφού η σκόνη επιστρέφει πολύ γρήγορα στο σπίτι. Και δεν έχει να κάνει με το αν καθαρίζετε πολύ συχνά,. Η σκόνη πάντα είναι εκεί.

Από πού προέρχεται, όλη αυτή η σκόνη στο σπίτι; Η σκόνη μπορεί να αποτελείται από διάφορα σωματίδια, όπως κύτταρα δέρματος, τρίχες, ίνες, γύρη και άλλα περιβαλλοντικά υλικά, και τώρα με την αφρικανική σκόνη να έχει απλώσει ένα πέπλο πάνω από την χώρα, το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο.

Αν και το πιο συχνό καθάρισμα θα μπορούσε να βοηθήσει, δεν αρκεί για να μην βλέπετε σκονισμένες επιφάνειες.

5 λόγοι για τους οποίους το σπίτι σας έχει συνεχώς σκόνη

1. Δεν ξεσκονίζετε συχνά

Το εβδομαδιαίο ξεσκόνισμα είναι καλό, με την προϋπόθεση ότι γίνεται όχι με ξεσκονόπανο, αλλά με ένα υγρό πανί από μικροΐνες. Η μικροΐνα αφαιρεί έως και το 99% των βακτηρίων στις επιφάνειες. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το πανί δεν είναι πολύ βρεγμένο, διαφορετικά θα αφήσετε ραβδώσεις στις επιφάνειες.

Όταν ξεσκονίζετε ένα δωμάτιο, να θυμάστε ότι πρέπει να ξεκινάτε από πάνω προς τα κάτω. Αυτό θα κάνει όλα τα σωματίδια της σκόνης να πέσουν στο πάτωμα, ώστε να τα σκουπίσετε μετά. Να ξεσκονίζετε πάντα πριν καθαρίσετε τα πατώματα, εκτός αν σας αρέσει να κάνετε επιπλέον δουλειά.

2. Κακή ροή αέρα

Η σκόνη συσσωρεύεται πιο συχνά σε ένα σπίτι με κακή κυκλοφορία αέρα. Εκτός από το άνοιγμα των παραθύρων για να μπει λίγος καθαρός αέρας, ενεργοποιήστε τους ανεμιστήρες οροφής — αν και θα πρέπει να ξεσκονίσετε πρώτα τις λεπίδες για να αποφύγετε περαιτέρω σκόνη. Εάν διαθέτετε σύστημα κλιματισμού, ξεσκονίστε τους αεραγωγούς.

3. Εξωτερικοί παράγοντες

Όταν επιστρέφετε στο σπίτι, εξωτερικά στοιχεία, όπως η γύρη, η βρωμιά και η ρύπανση, πιθανότατα έχουν “κάτσει” στα ρούχα και τα παπούτσια σας.

Οι χώροι του σπιτιού με μεγάλη κυκλοφορία, όπως οι είσοδοι, έχουν συσσώρευση σκόνης γρήγορα, επειδή είναι μια περιοχή στην οποία κινούνται πολύ συχνά μέσα στην ημέρα άνθρωποι και κατοικίδια. Το χαλάκι πόρτας βοηθά για να αφαιρέσετε μέρος της βρωμιάς από τα παπούτσια, αλλά σκεφθείτε να καθιερώσετε για όλους, να βγάζουν τα παπούτσια τους πριν μπουν στο σπίτι.

4. Παράθυρα και Πόρτες

Ελέγξτε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα στο σπίτι σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν χάσκουν και κάνουν καλή εφαρμογή, διαφορετικά, η σκόνη κυριολεκτικά γλιστράει μέσα από τις ρωγμές.

5. Φίλτρα συστήματος κλιματισμού

Το φίλτρο αέρα στο σύστημα κλιματισμού είναι μια σημαντική γραμμή άμυνας ενάντια στη σκόνη. Αλλάζετε φίλτρα HVAC κάθε τρεις έως έξι μήνες σε σπίτια χωρίς κατοικίδια. Ωστόσο, εάν έχετε κατοικίδια ή υποφέρετε από αλλεργίες ή άλλες αναπνευστικές δυσκολίες, αντικαταστήστε τα κάθε δύο μήνες.

Διαβάστε επίσης

Επιληψία: Όσα πρέπει να ξέρετε – Τι συμβαίνει στην εγκυμοσύνη

Στην Ελλάδα οι CEOs των κορυφαίων φαρμακοβιομηχανιών του πλανήτη – Θα δουν τον πρωθυπουργό

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.