Εσύ τι περιβαλλοντικό αποτύπωμα έχεις; Κάνε το τεστ της ΕΚΠΟΙΖΩ

Το τεστ της ΕΚΠΟΙΖΩ για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για να κατανοήσουμε καλύτερα κάποιες καθημερινές μας συνήθειες και πως αυτές επηρεάζουν το περιβάλλον.

Την νέα διαδικτυακή εφαρμογή, “Lifestyletest”, μπορούν να χρησιμοποιήσουν όσοι επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα της Ένωσης Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) προκειμένου να μετρήσουν το προσωπικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Επιπλέον, η εφαρμογή παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις για αλλαγή των συνηθειών που επιβαρύνουν περισσότερο το περιβάλλον.

Κάνε εδώ το τεστ για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ΕΚΠΟΙΖΩ

Όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα της ΕΚΠΟΙΖΩ: «Έχεις αναρωτηθεί με ποιον τρόπο και σε τι βαθμό οι καθημερινές σου συνήθειες έχουν αντίκτυπο στο περιβάλλον; Γνωρίζεις ότι αυτός ο αντίκτυπος μπορεί να είναι μετρήσιμος;

Μέσω της νέας διαδικτυακής εφαρμογής Lifestyletest, έχεις τη δυνατότητα να μετρήσεις το προσωπικό σου περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να κατανοήσεις πώς επιδρά στο περιβάλλον ο τρόπος με τον οποίο ζεις, τρως, μετακινείσαι και καταναλώνεις και να σε εμπνεύσει να υιοθετήσεις έναν πιο βιώσιμο και υγιεινό τρόπο ζωής.

Βάσει των αποτελεσμάτων του τεστ, η εφαρμογή παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις για αλλαγή των συνηθειών που επιβαρύνουν περισσότερο το περιβάλλον, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να επανέλθεις σε αυτή μετά από ένα διάστημα και να παρακολουθήσεις την πρόοδό σου. Ουσιαστικά, μέσω του Lifestyletest, μπορείς να φτιάξεις το προσωπικό σου πλάνο επιλέγοντας δράσεις για έναν πιο αειφόρο τρόπο ζωής!

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PSLifestyle, το οποίο φιλοδοξεί να γεφυρώσει την απόσταση μεταξύ της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της ατομικής δράσης. Με την κλιματική αλλαγή να εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς και να αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας, η αναγκαιότητα αντιμετώπισής της σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο είναι επιτακτική.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 16 εταίροι από την Ευρώπη και στην Ελλάδα υποστηρίζεται από την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. και το Ερευνητικό Κέντρο “Αθηνά”».

Διαβάστε επίσης

Ενέσιμα φάρμακα για απώλεια βάρους – Ερωτήσεις και απαντήσεις

Ιαματικός τουρισμός: Εκτίμηση για παγκόσμια έσοδα άνω των €45 δισ. το 2025 – Οι προοπτικές της Ελλάδας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.