4+1 βήματα για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα στο σπίτι σας

Η καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι βασικό ζητούμενο για όλους μας, καθώς ο καθαρός αέρας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας υγείας, μειώνοντας την κυκλοφορία επιβλαβών σωματιδίων στον χώρο. Επιπλέον, την άνοιξη βοηθά και στην αντιμετώπιση αλλεργιών, που επιδεινώνονται από την αύξηση της γύρης στην ατμόσφαιρα.

Πώς, λοιπόν, θα εξασφαλίσεις την καθαρότερη δυνατή ατμόσφαιρα στο χώρο σου; Αρχικά με συχνό καθάρισμα του σπιτιού και όλων των επιφανειών που συγκεντρώνεται σκόνη αλλά και μέσω του τακτικού αερισμού όλων των δωματίων αναφέρει η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Nanette Weisdal. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον αέρα είναι πως δεν φαίνεται. Όταν είμαστε μέσα στο σπίτι μας πιστεύουμε πως είμαστε ασφαλείς καθώς σπίτι σημαίνει ασφάλεια», λέει η Weisdal.

«Ο καθένας μας μπορεί να πιστεύει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να διορθώσει ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα αλλά αν κάθε ένας από εμάς άλλαζε μερικές μικρές συνήθειές του, θα υπήρχε σημαντική βελτίωση στην ατμοσφαιρική ρύπανση», εξηγεί η Weisdal.

Τα 5 βήματα 

Φυτέψτε φυτά 

Ακόμη και έρευνες της NASA αποδεικνύουν πως τα φυτά είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να έχουμε καθαρό και φρέσκο αέρα. Η έρευνα αυτή έδειξε πως τα φυτά διώχνουν τις βλαβερές ουσίες από τον αέρα, όπως φορμαλδεΰδη, που υπάρχει στα καθαριστικά και στα υλικά των επίπλων. Τα φυτά αράχνη είναι ιδανικά καθώς είναι και εύκολο να τα φροντίζετε.

Καθαρό σπίτι

Ένα καθαρό σπίτι που νιώθεις ότι έχει πραγματικά καθαρή ατμόσφαιρα αρχίζει με προγραμματισμό και οργάνωση. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις ποια σημεία γίνονται καταφύγιο σκόνης – ράφια, γωνίες πίσω από την πόρτα, δάπεδο κάτω από τα έπιπλα – και να βάλεις τον καθαρισμό τους στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα.

Μην ξεχνάς ότι η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον καθαριστικών είναι καλή όχι μόνο για τον πλανήτη μας, αλλά και για την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σου. Προτίμησε εκείνα που έχουν ήπια αρώματα και αφήνουν μια αίσθηση δροσιάς στον χώρο σου. Και μιας που καθάρισες όλες τις κρυφές γωνιές, φρόντισε να κρατήσεις το σπίτι καθαρό και περιποιημένο, ξεσκονίζοντας μια φορά τη βδομάδα, έστω και στα γρήγορα.

Αερίζουμε το σπίτι συχνά

Για να φέρεις καθαρό αέρα στο σπίτι, άνοιξε τα παράθυρα πρωί πρωί και άφησε την ατμόσφαιρα να ανανεωθεί. Επιπλέον, απόφυγε το κάπνισμα μέσα στο σπίτι, για να έχεις καθαρή ατμόσφαιρα και ευεξία κάθε μέρα.

Απομάκρυνε την υγρασία

Η υγρασία προκαλεί δυσάρεστες οσμές στο σπίτι. Ένας αποτελεσματικός τρόπος να κρατήσεις την υγρασία υπό έλεγχο είναι η χρήση ενός αφυγραντήρα, ιδιαίτερα σε χώρους που η υγρασία είναι αυξημένη.

Επίσης, μετά από κάθε ντους, φρόντισε να αερίζεται καλά το μπάνιο σου, ώστε η υγρασία να μην εγκλωβίζεται στο δωμάτιο. Έτσι, ξέρεις ότι έχεις ένα υγιές και άνετο περιβάλλον για εσένα και τους αγαπημένους σου.

Αρωμάτισε τον χώρο σου

Μεταμόρφωσε τον χώρο σου σε έναν προσωπικό παράδεισο με τη μαγεία των αρωμάτων. Επιλέξτε αρωματικά κεριά που απελευθερώνουν χαλαρωτικές ή τονωτικές νότες, δημιουργώντας μια καθαρή και άνετη ατμόσφαιρα με αρώματα για κάθε δωμάτιο.

Τώρα μπορείς να έχεις την ατμόσφαιρα που πάντα ήθελες στο σπίτι σου,  και κεριά σόγιας! Με τα κεριά σόγιας ξέρεις επιπλέον ότι δε θα ενεργοποιηθούν τυχόν αλλεργίες ή ευαισθησίες, αφού τα συστατικά τους είναι απολύτως φυσικά.

Διαβάστε επίσης 

Ασκήσεις στο σπίτι για να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου

Ο λόγος που τα σούπερ μάρκετ βάζουν φρούτα και λαχανικά στην είσοδο του καταστήματος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.