Αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να αγοράζετε μεταχειρισμένα

Τα μεταχειρισμένα αντικείμενα είναι καλά για την τσέπη μας, καθώς μπορούμε να αποκτήσουμε κάτι που επιθυμούσαμε αλλά δεν μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στην τσουχτερή τιμή του, αλλά υπάρχουν ορισμένα είδη που, για πολλούς σημαντικούς λόγους, δεν πρέπει ποτέ να αγοραστούν από δευτερο χέρι.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ένα thrift store, θα πρέπει να αποφύγετε αυτά τα μεταχειρισμένα αντικείμενα:

Μαξιλάρια
Τα μαξιλάρια κρεβατιού και τα μαξιλάρια για τον καναπέ ή τις πολυθρόνες πρέπει να αγοράζονται καινούργια παρά μεταχειρισμένα. Δεν ξέρετε πού ήταν ή πώς χρησιμοποιήθηκαν. Τα μαξιλάρια, όπως και άλλα αντικείμενα με επένδυση, διατρέχουν τον κίνδυνο να έχουν ψείρες και πλήθος άλλων μικροβίων και βακτηρίων.

Μερικά vintage πιάτα
Εάν αγοράζετε σερβίτσια που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για φαγητό και όχι απλώς για διακοσμητικούς λόγους προβολής, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα σε κάποια παλαιότερα σερβίτσιο.

Στη δημιουργία κάποιων πολύ παλιών σερβίτσιων, χρησιμοπούσαν σε κάποιες περιπτώσεις μόλυβδο, η χρήση του οποίου έχει πλέον απαγορευτεί για την παραγωγή πολλών ειδών.

Στρώματα
Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρετε πώς έχει χρησιμοποιηθεί ένα στρώμα ή για πόσο καιρό. Οι κοριοί και τα σωματικά υγρά είναι θέματα πυ πρέπει να σκεφθείτε, ενώ ένα μεταχειρισμένο στρώμα συνήθως είναι χαλαρό, μπορεί να έχει βαθουλώματα και να μην προσφέρει την απαιτούμενη υποστήριξη.

Κράνη
Είτε είστε σκιέρ ή ποδηλάτης ή ψάχνετε ένα φθηνό καλό κράνος για τη μηχανή σας, θα πρέπει πάντα να αγοράζετε νέο κράνος και ποτέ μεταχειρισμένο. Τα κράνη είναι σχεδιασμένα να αντέχουν σε μεγάλες πιέσεις και πρέπει να αντικαταθίστανται μετά από κάποια χρόνια. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζετε το πόσο έχει χρησιμοποιηθεί ή αν μπορεί να απορροφήσει σωστά τον κραδασμό μιας πτώσης.

Κεφαλάρια
Όπως τα μαξιλάρια και τα στρώματα, τα κεφαλάρια με επένδυση είναι το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για μικρόβια και βακτήρια. Εάν είστε αποφασισμένοι να αγοράσετε ένα κεφαλάρι μεταχειρισμένο, επιλέξτε ένα που δεν έχει ταπετσαρία.

Προϊόντα πολυτελείας χωρίς έλεγχο ταυτότητας
Μην αγοράζετε προϊόντα πολυτελείας, όπως τσάντες και παπούτσια, χωρίς να έχετε τσεκάρει τη γνησιότητά τους. Μπορεί να πληρώσετε ακριβά ένα αντικείμενο μαιμού.

Χαλιά
Πολλοί δίνουν τα χαλιά τους γιατί τα έχουν βαρεθεί ή γιατί έχουν λερωθεί και τα σιχαίνονται. Μπορεί να μην παρατηρήσετε τους λεκέδες ή τη μυρωδιά στο κατάστημα, αλλά μπορεί να τους δείτε όταν στρώσετε το χαλί στο σπίτι σας. Ανεξάρτητα από το αν θα αναλάβετε εσείς τον βαθύ καθαρισμό, σκεφθείτε ότι αυτοί οι λεκέδες και οι μυρωδιές μπορεί να μη φεύγουν, γι αυτό το βρήκατε σε τιμή εξευτελιστική.

Vintage ή μεταχειρισμένα κρεβατάκια
Αν και μπορεί να είναι όμορφα κατασκευασμένες, οι vintage και οι μεταχειρισμένες κούνιες δεν είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή για το μωρό σας. Η συνεχής αλλαγή των προτύπων ασφαλείας και οι ανακλήσεις προϊόντων καθιστούν μια μεταχειρισμένη κούνια πιθανώς μη ασφαλή.

Συσκευές που δεν μπορείτε να δοκιμάσετε
Συνήθως, είναι δύσκολο να δοκιμάσετε μια μεταχειρισμένη συσκευή για να τσεκάρετε αν λειτουργεί κανονικά. Ελέγξτε εάν ο πωλητής προσφέρει εγγύηση.

Παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου
Τα καθίσματα αυτοκινήτου είναι ακριβά και τα παιδιά τα χρησιμοποιούν για λίγο διάστημα, οπότε κάποιοι γονείς σκέφτονται τη λύση του μετχειρισμένου. Πρέπει να ξέρετε όμως ότι τα καθίσματα αυτοκινήτου έχουν και αυτά ημερομηνία λήξης, επομένως οι γονείς πρέπει να ξέρουν πριν αγοράσουν.

Κλινοσκεπάσματα
Ακόμη και ελαφρά χρησιμοποιημένα κλινοσκεπάσματα κρύβουν τον κίνδυνο να έχουν κοριούς, μικρόβια και άλλα βακτήρια, ειδικά εάν ήταν μαζί με άλλα παλιά υφάσματα ή επικαλυμμένα αντικείμενα.

Διαβάστε επίσης

Προδιαβήτης: Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο, για να μην εξελιχθεί σε διαβήτη

4 προπονήσεις για cardio, αν βαριέστε το τρέξιμο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.