Αποκτήστε ζηλευτούς και καλογυμνασμένους γλουτούς, με ή χωρίς νυστέρι

Οι γλουτοί, είνα ιένα σημείο του σώματός που επηρεάζεται εύκολα από τη διατροφή, την ηλικία και την αποχή από τη γυμναστική. Για να αποκτήστε ζηλευτούς και καλογυμνασμένους γλουτούς, θέλει συνεχή προσπάθεια, σωστή διατροφή και βάρη, ώστε να αναπτύξει ευκολότερα δυνατούς μύες η περιοχή.

Η απόκτηση καλλίγραμμων γλουτών ήταν κάποτε μια περίπλοκη υπόθεση, με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία. Πλέον όμως, με την πείρα τόσων χρόνων, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και με τα νέα, εξελιγμένα υλικά, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα και ασφαλέστερα.
«Κάθε πρόβλημα στην περιοχή των γλουτών (π.χ. χαλάρωση, πτώση, υπερβολικό λίπος, κυτταρίτιδα κ.ο.κ.) αντιμετωπίζεται με διαφορετικό τρόπο, αλλά συχνά εφαρμόζονται συνδυασμοί τεχνικών και θεραπειών», εξηγεί η δρ Αναστασία Σεφέρη–Δανιήλ, MD, PhD, Πλαστική Χειρουργός στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (HESPRAS) και μέλος της American society of Plastic surgeons-PLASTIC SURGERY FOUNDATION.

Μη χειρουργικές λύσεις για τους γλουτούς 

Ειδικότερα, στις μη χειρουργικές λύσεις και για τη βελτίωση του σχήματος και του όγκου των γλουτών χρησιμοποιείται ειδικό υαλουρονικό οξύ (διάφανο τζελ) που προσθέτει όγκο στους ιστούς. Πρόκειται για ενέσιμη θεραπεία που διαρκεί 30 έως 90 λεπτά και μερικές φορές γίνεται με τοπική αναισθησία.

Στην περιοχή της έγχυσης, οι ασθενείς αισθάνονται έναν ελαφρύ πόνο ή πρήξιμο. Τα αποτελέσματα φαίνονται έπειτα από λίγες ημέρες και έχουν πεπερασμένη διάρκεια, η οποία μπορεί να παραταθεί με επαναληπτικές συνεδρίες.

Το υλικό είναι βραδέος διασπώμενο υαλουρονικό οξύ, που χαρίζει σταδιακά «φυσικό» όγκο. Συχνά γίνονται ταυτοχρόνως ενέσιμες θεραπείες με ιχνοστοιχεία και πολυβιταμίνες (μεσοθεραπείες), ενώ άλλες φορές γίνονται θεραπείες με εξειδικευμένα μηχανήματα (laser και ραδιοσυχνότητες).

Σημαντική βοήθεια στην προσπάθεια ανόρθωσης και σύσφιξης των γλουτών προσφέρουν τα νήματα σώματος. Πρόκειται για μία νέα, ασφαλή και μη επεμβατική θεραπεία με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα νήματα χρησιμοποιούνται στην Αγγειοχειρουργική επί περισσότερα από 30 χρόνια, είναι απορροφήσιμα από τον οργανισμό, δεν προκαλούν αντιδράσεις και στην πραγματικότητα επιφέρουν κολλαγονογένεση.

«Η εφαρμογή τους είναι απλή στα χέρια του ειδικού», τονίζει η Σεφέρη-Δανιήλ. «Με τη χρήση μιας λεπτής βελόνας δημιουργούμε ένα εσωτερικό πλέγμα νημάτων και επιτυγχάνουμε υποστήριξη και ανόρθωση των ιστών. Είναι μια τεχνική που εφαρμόζεται με χρήση αναισθητικής κρέμας στο χώρο του ιατρείου, σε 30 έως 60 λεπτά ανάλογα πάντα με την περιοχή και το πρόβλημα που έχει. Οι ενδιαφερόμενοι επιστρέφουν αμέσως στις δραστηριότητές τους και απλώς αποφεύγουν την έντονη άσκηση τα πρώτα 24ωρα».
Το αποτέλεσμα γίνεται αμέσως εμφανές, αλλά τελειοποιείται σταδιακά σε μερικούς μήνες μετά την θεραπεία. Οποιαδήποτε συνδυαστική τοπική θεραπεία, μπορεί να πραγματοποιηθεί 15 ημέρες μετά την τοποθέτηση των νημάτων.

Χειρουργικές λύσεις 

Στις χειρουργικές λύσεις ξεχωρίζει η λιπογλυπτική, κατά την οποία λαμβάνεται λιπώδης ιστός από περιοχές του σώματος όπου υπερτερεί (π.χ κοιλιά, «ψωμάκια» κ.λπ.) και τοποθετείται στους γλουτούς, δίνοντάς τους όγκο.

Η θεραπεία αρχίζει με λιποαναρρόφηση -στις περιοχές από όπου έχει αποφασισθεί να ληφθεί λίπος- συλλογή και ειδική επεξεργασία του λίπους και στη συνέχεια έγχυσή του στους γλουτούς. Στη συνέχεια μπορεί να γίνει άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες με χρήση ειδικού κορσέ.

Το ποσοστό του λίπους που επιβιώνει μετά την έγχυση κυμαίνεται από 40% έως 70% και για αυτό συνήθως γίνεται «υπερφόρτωση» στις επιλεγμένες περιοχές των γλουτών, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, με διατήρηση του μέγιστου δυνατού όγκου.

Η καινοτομία στη λιπογλυπτική σώματος και ειδικά στην ανόρθωση και αύξηση των γλουτών, είναι σήμερα η εφαρμογή ειδικού Ultrasound Guided BBL (Brazilian Butt Lift), όπως γίνεται στην Αμερική, για στοχευμένα, ασφαλή και καλύτερα αποτελέσματα.

Η αύξηση των γλουτών είναι δυνατόν να γίνει και ως μόνιμη λύση, με τη χρήση ανατομικών ενθεμάτων σιλικόνης, ακριβώς όπως γίνεται στο στήθος.

Το σχήμα των ενθεμάτων ταιριάζει απόλυτα στην γλουτιαία περιοχή και δίνει φυσικό αποτέλεσμα. Η τεχνική εφαρμόζεται κατόπιν προεγχειρητικού ελέγχου και λεπτομερούς μελέτης σε κλινική ή νοσοκομείο, με γενική αναισθησία και σε οργανωμένο χειρουργείο.
Γίνεται μια μικρή τομή στην ενδογλουτιαία πτυχή και από εκεί οδηγούνται δεξιά και αριστερά τα ενθέματα, τα οποία τοποθετούνται ανάμεσα στους γλουτιαίους μυς, διασφαλίζοντας τη σταθεροποίησή τους.

Μετά την επέμβαση, η επιστροφή στο σπίτι γίνεται την ίδια ημέρα, ενώ χρειάζεται η χρήση ειδικού ελαστικού κορσέ και επίσης προσοχή στις κινήσεις, τη στάση ύπνου που πρέπει να είναι μπρούμυτα για κάποιες ημέρες  κ.λπ.

«Το όνειρο λοιπόν των σφριγηλών και τέλειων γλουτών μπορεί να γίνει πραγματικότητα για όλους μας, γιατί πια η επιστήμη έχει τις λύσεις και οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν τη γνώση και την εμπειρία να “λαξεύσουν” τους καλύτερους γλουτούς για τον καθένα», καταλήγει η δρ Σεφέρη-Δανιήλ.

Διαβάστε επίσης 

Η άσκηση που θα σου χαρίσει όμορφους ώμους και σφιχτούς γλουτούς μαζί!

Οστεοπόρωση: Η σιωπηλή επιδημία – Ποιες ασκήσεις βοηθούν τα οστά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.