Λεύκανση δοντιών: Τι πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις 

Στην εποχή που η αψεγάδιαστη εμφάνιση είναι επιθυμητή, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν την λεύκανση των δοντιών τους για ένα πιο λαμπερό χαμόγελο. Φυσικά, υπάρχουν πολλά ερωτήματα και πολλές αμφιβολίες στην επιλογή της καλύτερης μεθόδου, μιας και όσο γίνεται πιο δημοφιλής η θεραπεία, βγαίνουν στην αγορά και περισσότερα προϊόντα τα οποία υπόσχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πριν από τη λεύκανση των δοντιών, ο οδοντίατρός σας πρέπει πρώτα να εξετάσει προσεκτικά το στόμα σας για να διασφαλίσει ότι η κατάσταση των δοντιών και των ούλων σας επιτρέπει τη λεύκανση, αναφέρει ο οδοντίατρος Jacob Ramsey, επικεφαλής της κλινικής, Branson Dental Center.

 Πότε χρειάζεται η λεύκανση;

«Όταν το φυσικό φωτεινό χρώμα της αδαμαντίνης έχει μετατραπεί σε κίτρινο, καφέ, γκρι, έχει χάσει δηλαδή τη λευκότητά του, τότε με την τεχνική της λεύκανσης απομακρύνουμε τις χρωστικές αυτές. Επίσης σε ορισμένες περιπτώσεις σε πρόσθια δόντια όταν είναι απονευρωμένα και σταδιακά έχουν σκουρύνει τότε είναι αναγκαία η λεύκανση» επισημαίνει ο Dr. Ramsey.

Είναι ανώδυνη η λεύκανση;

Η λεύκανση είναι γενικά μια ανώδυνη διαδικασία. Μπορεί να δημιουργήσει σε ορισμένα άτομα ευαισθησία στα δόντια τους όταν τα δόντια έχουν υποστεί κατάγματα, ή έχουν υποχωρήσει τα ούλα. Σε αυτή την περίπτωση η ευαισθησία αυτή σταματάει αμέσως μόλις σταματήσει η λεύκανση.

Είναι ασφαλής μέθοδος η λεύκανση για τα δόντια

Βεβαίως πάντα υπό την επίβλεψη και τη σύμφωνη γνώμη του οδοντιάτρου, ο οποίος καθορίζει τον τρόπο και τον χρόνο που θα ξαναγίνει η λεύκανση. Επίσης, απαιτείται πλήρες ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό.

Πόσο χρονικό διάστημα διατηρείται η λεύκανση;

Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από τις επίκτητες διατροφικές συνήθειες του ανθρώπου, τσάι, κόκκινο κρασί, καφέ, συνεχής λήψη σιδήρου, κάπνισμα, κόκα κόλα.

Για να έχω μόνιμα λευκό χαμόγελο θα πρέπει να κάνω συνεχώς λεύκανση;

Εάν κάποιος θέλει μόνιμα λευκό χαμόγελο θα πρέπει ή να επαναλαμβάνει τη διαδικασία της λεύκανσης ή διαφορετικά να αναζητήσει οριστικές αισθητικές λύσεις από ειδικούς οδοντιάτρους που είναι: όψεις ρητίνης με μόνιμα λευκά αποτελέσματα εντός 3 ωρών ή όψεις πορσελάνης που απαιτούν κάποια ραντεβού, anaf;erei o eidik;ow.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές λεύκανσης;

Οι μέθοδοι λεύκανσης είναι δύο:Αυτή που γίνεται από τον οδοντίατρο σε 1 ραντεβού περίπου ½ ώρας με laser ή ένα ειδικό φως, καθώς και η λεύκανση με μασελάκια στο σπίτι όπου φτιάχνονται ειδικοί ατομικοί νάρθηκες αντίγραφο του στόματος του ασθενούς, μέσα στους οποίους νάρθηκες τοποθετείται το λευκαντικό υλικό και χρειάζεται να γίνεται η διαδικασία εφαρμογής κάποιες συνεχόμενες μέρες στο σπίτι. Όσον αφορά τα απονευρωμένα δόντια τοποθετεί ο οδοντίατρος μέσα στο δόντι (μυλικό θάλαμο) υλικό λευκαντικό και με το φως ή το laser σε μία επίσκεψη λευκαίνει το δόντι ή εάν χρειασθεί αφήνεται το υλικό για κάποιες μέρες στο δόντι μέχρι να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης 

Βούρτσισμα δοντιών: Τα κοινά λάθη που αυξάνουν τον κίνδυνο τερηδόνας

Bakuchiol, η φυσική εναλλακτική της ρετινόλης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.