Μάτια: Το κόλπο για να ”σβήσετε” τους μαύρους κύκλους

Ο αγχωτικός τρόπος ζωής που έχουν οι περισσότερες γυναίκες, καθώς και το επιβαρυμένο περιβάλλοντος στο οποίο ζουν, δημιουργούν εκείνους τους ενοχλητικούς μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, οι οποίοι μας κάνουν να δείχνουμε κουρασμένες και ταλαιπωρημένες.

Για τους μαύρους κύκλους, μπορεί να φταίει η έλλειψη ύπνου, η αφυδάτωση, η κληρονομικότητα ή η έκθεση στον ήλιο, αναφέρει η δερματολόγος, διευθύντρια της κλινικής, Mount Sinai, Emma Guttman, MD, PhD.

Αν και υπάρχουν διαθέσιμα πολλά εμπορικά προϊόντα για την καταπολέμηση των μαύρων κύκλων, υπάρχουν και φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν. Μια τέτοια φυσική θεραπεία είναι η χρήση πατάτας.

Η δύναμη της πατάτας στους μαύρους κύκλους

Οι πατάτες είναι ένα από τα πιο θρεπτικά τρόφιμα στον κόσμο. Περιέχουν βιταμίνες C, B6, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του δέρματος. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία του δέρματος από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Η βιταμίνη B6 βοηθά να μειωθεί η ερυθρότητα και η φλεγμονή. Το ασβέστιο και το κάλιο βοηθούν να διατηρείται το δέρμα ενυδατωμένο και ελαστικό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις πατάτες για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις πατάτες για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους:

  • Χρησιμοποιώντας φέτες πατάτας: Πάρτε δύο φρέσκα και καθαρισμένα πατάτες και κόψτε τις σε λεπτές φέτες. Βάλτε τις φέτες στο ψυγείο για περίπου 15 λεπτά για να παγώσουν. Στη συνέχεια, κλείστε τα μάτια σας και τοποθετήστε τις φέτες πατάτας πάνω από τα μάτια σας για 10-15 λεπτά.
  • Χρησιμοποιώντας χυμό πατάτας: Πάρτε μια φρέσκια και καθαρισμένη πατάτα και τρίψτε τη σε ένα μπολ. Πάρτε μερικές σταγόνες από τον χυμό πατάτας και εφαρμόστε τον απευθείας στους μαύρους κύκλους σας με ένα βαμβάκι. Αφήστε τον χυμό να στεγνώσει για 10-15 λεπτά πριν ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Περιποίηση για μαύρους κύκλους

Για να διατηρήσετε τα μάτια σας λαμπερά και να μειώστε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων, μπορείτε να κάνετε τις ακόλουθες ασκήσεις, λέει η Guttman.

  • Κάντε μασάζ στα βλέφαρά σας: Κλείστε τα μάτια σας και με τα μεσαία δάχτυλά σας κάντε απαλό μασάζ στα βλέφαρα σας με κυκλικές κινήσεις για 30 δευτερόλεπτα.
  • Κρατήστε τα μάτια σας κλειστά και ανοίξτε τα ξαφνικά: Επαναλάβετε αυτή την άσκηση 10 φορές.
  • Περιμένετε 10-15 λεπτά πριν κοιμηθείτε: Αυτό θα δώσει στο δέρμα σας χρόνο να αναπνεύσει και να χαλαρώσει.

Εφαρμόζοντας αυτές τις φυσικές θεραπείες και ακολουθώντας τις συμβουλές περιποίησης ματιών, θα παρατηρήσετε μια βελτίωση στην εμφάνιση των μαύρων κύκλων και θα έχετε ένα λαμπερό και υγιές βλέμμα.

Διαβάστε επίσης 

10 πράγματα που καταστρέφουν την ισορροπία μας

Περιποίηση μαλλιών: Το μυστικό για να είναι λαμπερά κάθε μέρα

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.