Θετική διάθεση και ανεβασμένη ψυχολογία μπορούν να μειώσουν κατά 18% τη φλεγμονή σε παθήσεις του εντέρου

Οι παρεμβάσεις που βελτιώνουν τη διάθεση μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα φλεγμονής σε άτομα με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου κατά 18%, σε σύγκριση με την απουσία παρέμβασης στη διάθεση.

Αυτό διαπιστώνει έρευνα του King’s College του Λονδίνου, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «eBiomedicine» του ομίλου «The Lancet».

Οι ερευνητές επανεξέτασαν και ανέλυσαν δεδομένα από 28 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες δοκιμές με πάνω από 1.700 συμμετέχοντες για να διαπιστώσουν αν οι παρεμβάσεις που στοχεύουν σε αποτελέσματα της διάθεσης επηρεάζουν τα επίπεδα φλεγμονής σε άτομα με ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Crohn και της ελκώδους κολίτιδας.

Φλεγμονή εντέρου και καλή διάθεση

Διαπιστώθηκε, όωπς αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι παρεμβάσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της διάθεσης, μεταξύ των οποίων η ψυχολογική θεραπεία, τα αντικαταθλιπτικά και η άσκηση, σχετίζονται με σημαντική μείωση των επιπέδων των βιοδεικτών φλεγμονής. Οι παρεμβάσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν μια εναλλακτική θεραπεία για τις νόσους αυτές, τόσο αποτελεσματική όσο και χαμηλού κόστους.

Οι ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου είναι χρόνιες αυτοάνοσες παθήσεις που επηρεάζουν πάνω από 500.000 άτομα στη Βρετανία και προκαλούν φλεγμονή του πεπτικού συστήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κοιλιακό άλγος, διάρροια και κόπωση, αλλά και σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και ευεξία.

Διαβάστε επίσης

Χ. Χατζηχριστοδούλου (πρ. ΕΟΔΥ) στο HS: Οι αντιξοότητες, οι αλλαγές στον ΕΟΔΥ, η σχέση με την Ε. Αγαπηδάκη

Πρόληψη αιφνίδιου θανάτου σε παιδιά και νεαρούς αθλητές με ανωμαλίες των στεφανιαίων αρτηριών

Πόλεμος ανάμεσα σε φαρμακοποιούς και φαρμακαποθηκάριους για τις παράλληλες εξαγωγές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.