6 συμβουλές αν έχετε αραιά φρύδια

Τα αραιά φρύδια σε μία άλλη εποχή θα ήταν δημοφιλή, αλλά σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η αραίωση φρυδιών, μπορεί να οφείλεται στην ηλικία αλλά και στον υπερβολικό χειρισμό τους.

Ανεξάρτητα από την αιτία, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν να φαίνονται πιο γεμάτα τα αραιά φρύδια.

6 συμβουλές για αραιά φρύδια

1. Σταματήστε να τα μαδάτε

Το υπερβολικό τσιμπιδάκι μπορεί να είναι πιο επιβλαβές από ό,τι νομίζετε — ακόμα κι αν απλώς βγάζετε τις αδέσποτες τριχούλες.
Το δέρμα τραυματίζεται όταν τραβάτε τις τρίχες. Είναι χρήσιμο να δίνετε στα φρύδια σας χρόνο να μεγαλώσουν τουλάχιστον κατά 20% πριν τα βγάλετε ή αλλάξετε σχήμα.

2. Δοκιμάστε την επιλογή του μόνιμου μακιγιάζ

Τα τελευταία χρόνια, οι μακροπρόθεσμες λύσεις για τα φρύδια έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα. Οι τυπικές διαδικασίες περιλαμβάνουν χρωματισμό φρυδιών, microblading, κ.λπ. — αλλά δεν εφαρμόζονται πάντα και σε όλες ίσες, ειδικά εάν τα φρύδια σας είναι ήδη αραιά.

Η καλύτερη λύση είναι το microblading γιατί μπορείς πραγματικά να δημιουργήσεις το φρύδι που θέλεις και διαρκεί για δύο έως τρία χρόνια.

3. Χρησιμοποιήστε έναν ορό φρυδιών

Οι οροί φρυδιών είναι μια άλλη δημοφιλής επιλογή. Οι οροί για την ανάπτυξη των φρυδιών δεν θα κάνουν απαραίτητα τα φρύδια σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα ή πιο πυκνά, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση και την περιποίηση των τριχών των φρυδιών σας, κάτι που μπορεί να δώσει στις τρίχες σας πιο παχιά και υγιή εμφάνιση.

Πολλοί από τους ορούς είναι γεμάτοι με βιταμίνες και αμινοξέα για τις ευαίσθητες τρίχες των φρυδιών σας. Το απλό βούρτσισμα των φρυδιών με ορό μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη αυξάνοντας τη ροή του αίματος στην περιοχή και απολεπίζοντας τους θύλακες της τρίχας ώστε να μην εμποδίζονται.

4. Μακιγιάζ φρυδιών

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να αποκτήσετε πιο γεμάτα φρύδια είναι το μακιγιάζ. Χρειάζεστε μολύβια φρυδιών, πούδρες και τζελ. Κάθε προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί ή ανεξάρτητα για να γεμίσει και να ενισχύσει τα φρύδια.

Ξεκινήστε επιλέγοντας το χρώμα. Επιλέξτε ένα φίλερ φρυδιών που είναι είτε ουδέτερο (π.χ. γκρι) είτε δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό από το χρώμα των μαλλιών σας. Εάν χρησιμοποιείτε πούδρα, δοκιμάστε ένα σκληρό, γωνιακό πινέλο. Με αυτό, γεμίστε τα φρύδια σας με πινελιές που μοιάζουν με τρίχες.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ξεχωριστό πινέλο για να βουρτσίσετε τα φρύδια σας για να ανακατέψετε και να αφαιρέσετε το επιπλέον προϊόν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό βουρτσάκι σχεδιασμένο για φρύδια για να βουρτσίσετε τα φρύδια σας σε περίπτωση που αυτά είναι απείθαρχα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

5. Ενυδάτωση

Το ξηρό δέρμα είναι ένας ύπουλος παράγοντας που μπορεί να συμβάλει σε πιο λεπτά φρύδια. Μερικές φορές προκαλείται από έκζεμα, ψωρίαση ή σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Αλλά μπορεί επίσης να κάνει ένα άτομο πιο πιθανό να τρίψει ή να ξύσει την περιοχή των ματιών, κάτι που μπορεί να τραβήξει μεμονωμένες τρίχες. Όταν εφαρμόζετε την ενυδατική στο πρόσωπο σας, περιποιηθείτε και το δέρμα των φρυδιών.

6. Ιατρικές παθήσεις

Τα αραιά φρύδια μπορεί να είναι σύμπτωμα κάποιας πάθησης, όπως π.χ. διαταραχές του θυρεοειδούς, ανεπαρκή διατροφή, ανεπάρκεια σιδήρου ή βιταμίνης D, βιοτίνης ή ψευδάργυρου. Μιλήστε με τον γιατρό σας σχετικά.

Διαβάστε επίσης

Χάστε βάρος και κερδίστε μύες με αυτά τα 7 σνακ

Βασιλική Κορδερά: Τα χρόνια στη Γερμανία, η πρώτη κλινική στην Ελλάδα, οι δυσκολίες και η εξέλιξη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.