Πότε είναι η καλύτερη ώρα για ντους

Πότε είναι η καλύτερη ώρα για να κάνετε ντους, το πρωί ή το βράδυ; Η απάντηση είναι απλή: όποτε σας βολεύει. Τα οφέλη ίσως είναι διαφορετικά, αλλά είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Ντους το πρωί – Πλεονεκτήματα

  • Καθαρίζει το σώμα σας. Τα κλινοσκεπάσματα σας έχουν νεκρά κύτταρα δέρματος, ιδρώτα και βακτήρια. Κάνοντας ντους το πρωί, καθαρίζετε το σώμα σας.
  • Ενέργεια. Μια σταθερή ροή νερού σας βοηθά να ξυπνήσετε και σας κάνει να αισθάνεστε πιο δραστήριοι.
  • Προετοιμάζει το δέρμα σας για περιποίηση. Το πλύσιμο του προσώπου σας στο ντους μπορεί να βοηθήσει στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Ειδικά στις γυναίκες ενισχύει το χθεσινοβραδινό ντεμακιγιάζ, βοηθώντας στην εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας, της αντηλιακής ή του μακιγιάζ.
  • Εξισορροπεί τα μαλλιά. Το τριχωτό της κεφαλής παράγει λάδι όλη την ημέρα. Και το λάδι καλύπτει τα μαλλιά σας, διατηρώντας τα λαμπερά. Αλλά όταν ακουμπάτε στο μαξιλάρι, αυτά τα έλαια μπορούν να αλλάξουν τα μαλλιά σας ή να τα χαλάσουν, έτσι είναι πιο δύσκολο να το φορμάρετε.

Μπάνιο το βράδυ – Πλεονεκτήματα

  • Αφαιρεί τη βρωμιά. Ένα ντους το βράδυ βοηθά να διώξετε όλη τη σκόνη, τις μυρωδιές, τις περιβαλλοντικές τοξίνες και τους ρύπους που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το δέρμα σας.
  • Σας διευκολύνει στον ύπνο. Το ντους μπορεί να είναι μέρος της βραδινής ρουτίνας και βοηθά να έχετε έναν καλό ύπνο.
  • Αφαιρεί τα υπολείμματα προϊόντων περιποίησης του δέρματος. Το ντους βοηθά στην απομάκρυνση των προϊόντων περιποίησης του δέρματος, όπως το αντηλιακό που έχετε εφαρμόσει όλη την ημέρα.

Εάν έχετε έκζεμα , μπορεί να έχετε ακούσει ότι το βράδυ είναι καλύτερο να κάνετε μπάνιο. Αλλά και εδώ, σύμφωνα με την Κλινική Κλίβελαντ, είναι θέμα προσωπικής προτίμησης.

Για άτομα με έκζεμα ή ευαίσθητο δέρμα, συνιστάται να εφαρμόζετε την καθημερινή σας ενυδατική κρέμα και οποιαδήποτε τοπικά συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα προϊόντα δύο φορές την ημέρα. Και δεν είναι απαραίτητα καλύτερο να κάνετε ντους το βράδυ ή το πρωί, αρκεί να χρησιμοποιείτε απαλά καθαριστικά, ενυδατικές κρέμες και συνταγογραφούμενα προϊόντα όπως έχει συστήσει ο γιατρός.

Διαβάστε επίσης

Μπορεί η COVID να αυξήσει τη χοληστερίνη;

Η συμφωνία των Υπουργών, η επιστροφή του Βασίλη και o προβληματισμός του Δημήτρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.