Ξεχάστε αυτά τα 6 προϊόντα περιποίησης τον χειμώνα

Η ρουτίνα και τα προϊόντα περιποίησης τον χειμώνα διαφοροποιείται σε αρκετά σημεία σε σύγκριση με τις θερμότερες εποχές, αλλά αυτό που δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ ακόμα και όταν έχει βαρυχειμωνιά, είναι το αντηλιακό μας.

Τα άλλα προιόντα περιποίησης καλό είναι να αλλάζουν όταν έχει κρύο, γιατί οι ανάγκες της επιδερμίδας είναι διαφορετικές, και το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά μας.

Τα προιόντα περιποίησης που είναι καλό να μην χρησιμοποιείτε τον χειμώνα

1. Τόνερ με βάση το αλκοόλ

Τον χειμώνα ο αέρας είναι ξηρός και κρύος, με αποτέλεσμα να εξατμίζεται πιο εύκολα η υγρασία από το δέρμα. Όταν το δέρμα χάνει περισσότερο νερό ή υγρασία, γίνεται πιο ξηρό και ερεθισμένο. Κατά τους χειμερινούς μήνες, αφήστε για την άνοιξη τα προϊόντα που θα μπορούσαν να στεγνώσουν ή να ερεθίσουν περαιτέρω το δέρμα, όπως τα τονωτικά με βάση το αλκοόλ.

2. Καθαριστικά με βάση το λάδι

Εάν έχετε ήδη ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα, τα καθαριστικά με βάση το λάδι ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή σε πιο κρύο καιρό.
Αν και είναι αποτελεσματικά στην αφαίρεση του μακιγιάζ και των ακαθαρσιών, αυτά τα καθαριστικά μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια, οδηγώντας σε περαιτέρω ξηρότητα. Είναι προτιμότερο να επιλέγετε πιο ήπια, ενυδατικά καθαριστικά που δεν ξηραίνουν υπερβολικά το δέρμα.

3. Σκληρά απολεπιστικά

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι η απολέπιση είναι απαραίτητη για την περιποίηση της επιδερμίδας σας. Αλλά προειδοποιούν ότι πρέπει να γίνεται ήπια και με μέτρο, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο.

Τα σκληρά απολεπιστικά που περιέχουν μεγαλύτερα σωματίδια απολέπισης είναι απαγορευτικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αυτά προκαλούν τριβή στο δέρμα που μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή του υδρολιπιδικού φραγμού και μειωμένες αμυντικές λειτουργίες του δέρματος, προκαλούν ερεθισμό και ξηρότητα και κάνουν το δέρμα πιο επιρρεπές στη φλεγμονή και ευαίσθητο σε εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες.

4. Lip gloss χωρίς έλαια

Το δέρμα στα χείλη είναι από τα πιο ευαίσθητα στο σώμα σας. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στις καιρικές αλλαγές, επομένως απαιτεί άφθονη ενυδάτωση για να παραμείνει υγιές και περιποιημένο.

Το χειμώνα, συνιστά προϊόντα για τα χείλη που περιλαμβάνουν θρεπτικά έλαια που βοηθούν στην ενυδάτωση των χειλιών σας.

Τα lip gloss με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ελάχιστα έως καθόλου φυσικά έλαια δεν παρέχουν στα χείλη τη φροντίδα που χρειάζονται τον χειμώνα, κάτι που οδηγεί σε ξεφλούδισμα και σκάσιμο.

5. Ελαφριές ενυδατικές κρέμες

Η μετάβαση από ελαφριές ενυδατικές κρέμες σε πλουσιότερες, πιο μαλακτικές ενυδατικές κρέμες που περιέχουν συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη ή κεραμίδια μπορεί να καταπολεμήσει καλύτερα την ξηρότητα και να αποτρέψει την απώλεια υγρασίας

6. Ενυδατικές κρέμες με συγκεκριμένα συστατικά

Εαν έχετε πιο λιπαρό ή μικτό δέρμα, θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί σχετικά με τον τύπο της πιο βαριάς ενυδατικής κρέμας που χρησιμοποιείτε. Πολλές από τις παχύτερες, πιο πυκνής υφής κρέμες με βάση το λάδι που είναι προτιμότερες το χειμώνα, μπορεί να περιέχουν συστατικά με υψηλό ποσοστό φαγεσωρογόνων συστατικών.

Αυτό υποδηλώνει τον κίνδυνο να φράξουν οι πόροι, κάτι που δεν θέλουν καθόλου όσοι έχουν λιπαρό και μεικτό δέρμα το οποίο χαρακτηρίζεται από υπερβολική παραγωγή σμήγματος και τάση για μαύρα στίγματα και εξάρσεις ακμής.

Προσέξτε λοιπόν, αν η ενυδατική σας περιέχει έλαια, καρύδας, κακάο, βούτυρο σπόρων cocos nucifera. Ρωτήστε έναν δερματολόγο ή τον αισθητικό στο κατάστημα καλλυντικών που ψωνίζετε.

Διαβάστε επίσης

Πότε έχει γενέθλια ο Άι Βασίλης και ποια είναι η ηλικία του;

Προσδοκίες για το μέλλον της Ιατρικής από τις 11 έρευνες που ξεχώρισε για το 2024 το «Nature Medicine»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.