Πέντε εύκολοι τρόποι να κάψεις 100 θερμίδες σε 10 λεπτά

Θέλετε να κάψετε 100 θερμίδες; Το κάψιμο θερμίδων δεν είναι πάντα κάτι εύκολο. Ο Tyler Read, BSc, CPT, ιδρυτής του PTPioneer.com και personal trainer που ασχολείται με την υγεία και την φυσική κατάσταση τα τελευταία 15 χρόνια, αποκαλύπτει πέντε από τους καλύτερους τρόπους για να κάψετε 100 θερμίδες, γρήγορα και εύκολα.

Η απώλεια βάρους έχει να κάνει με τη δημιουργία ελλείμματος θερμίδων. Έτσι, κάθε επιπλέον θερμίδα που μπορείτε να κάψετε βοηθά τη διαδικασία. Σύμφωνα με την κλινική του Cleveland, το σώμα σας πυροδοτεί φυσικά οπουδήποτε από 1.3000 έως 2.000 θερμίδες την ημέρα χωρίς καν να προσπαθεί. Το σώμα σας καίει θερμίδες αντλώντας την καρδιά,  την αναπνοή και σχεδόν από κάθε σωματική λειτουργία.

Κάντε ένα γρήγορο περπάτημα

Το περπάτημα είναι ένας από τους πιο εύκολους και βολικούς τρόπους για να κάψετε θερμίδες. Ο Read μας λέει, “Το περπάτημα με γρήγορο ρυθμό για περίπου 10 λεπτά μπορεί να κάψει περίπου 100 θερμίδες. Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία και είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης”.

Όσο περισσότερο περπατάτε και όσο πιο γρήγορα βαδίζετε, τόσο υψηλότερη θα είναι η καύση θερμίδων σας. Ξεκινήστε κάνοντας μικρές αποστάσεις. Όταν θέλετε να επιταχύνετε την καύση θερμίδων, προσθέστε λόφους και επιταχύνετε τον ρυθμό.

Σχοινάκι

Το σχοινάκι αποτελεί τον καλύτερο τρόπο εκγύμνασης αφού επιταχύνει το σφυγμό μας ακόμη και αν γίνεται με μέτριο ρυθμό. Καίμε 110 θερμίδες για 10 λεπτά άσκησης με σχοινάκι. Επειδή αρκετοί δεν αντέχουμε πάνω από 30-40 δευτερόλεπτα καλό είναι να μοιράζουμε σε επαναλήψεις των 10-20 δευτερολέπτων ανάλογα με την αντοχή μας, λέει ο ειδικός.

Ποδήλατο

Αν δεν έχουμε ποδήλατο ή δεν μας ενθουσιάζει η ιδέα να κάνουμε στο δρόμο ή στη φύση ειδικά γκρουπ spinning στο γυμναστήριο μας δίνουν τη δυνατότητα να κάψουμε 140 θερμίδες σε μόλις 10 λεπτά.

Κολύμπι

Το ελεύθερο κολύμπι έντονης έντασης μας δίνει 120 θερμίδες σε 10 λεπτά. Η κολύμβηση είναι μια μορφή αερόβιας άσκησης χαμηλής έντασης που είναι γεμάτη σωματική και πνευματική ευεξία. Επιπλέον, πηγαίνοντας για κολύμπι, θα ασκήσετε σε ολόκληρο το σώμα, εξηγεί ο Read. Θα αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό και θα χτίσετε μυϊκή δύναμη, αντοχή και καρδιαγγειακή φυσική κατάσταση. Αυτό το άθλημα θα τονώσει επίσης τους μυς σας.

Γιόγκα

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό, PLOS ONE, η γιόγκα είναι μια εξαιρετική μορφή σωματικής δραστηριότητας που μπορεί να είναι ευεργετική για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση της απώλειας βάρους. Η έρευνα δείχνει ότι τα άτομα που έκαναν γιόγκα ενώ βρίσκονταν σε πρόγραμμα απώλειας βάρους 12 εβδομάδων, έπεσαν επιπλέον 3,5% του σωματικού τους βάρους σε σχέση με εκείνους που δεν έκαναν.

Αυτή η καταπραϋντική μορφή άσκησης βοηθά στη βελτίωση της δύναμης, της ευελιξίας, της ισορροπίας και της συνολικής ψυχικής σας ευεξίας, λέει ο Read. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει με την αρθρίτιδα, τον πόνο στην πλάτη και την υγεία της καρδιάς.

Διαβάστε επίσης 

Τι είναι οι θερμίδες και πόσες πρέπει να καταναλώνουμε;

Πάρτι εφήβων: Πολύτιμες συμβουλές για τους γονείς

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.