6 σοφές συμβουλές για τη βαφή μαλλιών τον χειμώνα

Η βαφή μαλλιών και γενικά η περιποίηση του τριχωτού τον χειμώνα, ακολουθεί μία άλλη τακτική, σε σύγκριση με τους πιο ζεστούς μήνες.

Το βέβαιο είναι ότι τα μαλλιά πρέπει να προστατεύονται από το κρύο, όπως τα προσέχουμε κάτω από τον ήλιο.

6 σοφές συμβουλές για τη βαφή μαλλιών το χειμώνα

1. Επιλέξτε πιο ζεστούς τόνους.

Όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα χρώμα για το χειμώνα, οι στυλίστες συμβουλεύουν να επιλέξετε κάτι πιο ζεστό, όπως σοκολατί, ζεστό κάστανο, ή ίσως ακόμη και μερικές καστανόξανθες ή μελί ανταύγειες. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε χάλκινα κόκκινα ή μελί ξανθά, για μία πιο έντονη εμφάνιση.

Αυτοί οι πλούσιοι τόνοι θα αντανακλούν το φως, φωτίζοντας τα μαλλιά και το δέρμα σα. Επίσης, τα πιο σκούρα χρώματα είναι επίσης λιγότερο επιβλαβή για τα μαλλιά σας .

2. Αποφύγετε το συχνό πλύσιμο.

Το υπερβολικό λούσιμο των μαλλιών σας το χειμώνα μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιζήμιο, ειδικά αν τα βάφετε. Το πολύ συχνό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά τους έλαια και το ζωηρό χρώμα που έχετε πετύχει.

Δύο έως τρία λουσίματα την εβδομάδα είναι αρκετά. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ασφαλή για το χρώμα σαμπουάν και μαλακτικά για να διατηρείτε την απόχρωση φρέσκια και λαμπερή.

3. Επενδύστε σε μια καλή βαθιά θεραπεία περιποίησης.

Ο ξηρός αέρας του χειμώνα είναι μια πρόκληση για τα μαλλιά, γιατί μπορεί να γίνουν πιο εύθραυστα. Μια βαθιά περιποίηση μαλλιών ή μάσκα με φυσικά έλαια είναι αυτό που χρειάζονται τον χειμώνα για να είναι ενυδατωμένα.

4. Λούσιμο με χλιαρό νερό αντί για ζεστό.

Όσο ωραίο κι αν είναι να κάνετε ένα ζεστό ντους με ατμό όταν έξω κάνει κρύο, αυτό δεν είναι τόσο καλό για τα μαλλιά σας. Το ζεστό νερό αφαιρεί την υγρασία, αφήνοντας τα μαλλιά σας ξηρά και εύθραυστα. Ανοίγει επίσης τους θύλακες των τριχών. Αυτό το “άνοιγμα” επιτρέπει στα μόρια της βαφής να διαφεύγουν πιο εύκολα, οδηγώντας σε ένα πιο γρήγορο ξεθώριασμα του χρώματος.

Ως εκ τούτου, οι στυλίστες συμβουλεύουν να λούζεστε με χλιαρό νερό. Αν αντέχετε ένα ξέβγαλμα με κρύο νερό για να σφραγίσετε πραγματικά τους θύλακες των τριχών, τα μαλλιά σας θα σας ευγνωμονπύν.

5. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον χειμώνα.

Ο χειμωνιάτικος καιρός δεν είναι ότι καλύτερο για τα μαλλιά. Προστατέψτε τα με ένα καπέλο. Και μην βγαίνετε με νωπά μαλλιά έξω στο κρύο, γιατί μπορεί να σπάνε μετά πιο εύκολα οι τρίχες.

6. Συμβουλευτείτε έναν στυλίστα.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι χρώμα να διαλέξετε ή πώς να το διατηρήσετε, μη διστάσετε να μιλήσετε με έναν επαγγελματία στυλίστα. Μπορούν να παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές προσαρμοσμένες στον τύπο των μαλλιών σας και στις προτιμήσεις βαφής.

Διαβάστε επίσης

Στις 3 καλύτερες κουζίνες του κόσμου η ελληνική, μετά από παγκόσμια ψηφοφορία του Taste Atlas

Τρόφιμα που επιβαρύνονται από τα βαρέα μέταλλα – Ανησυχία για τις παιδικές τροφές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.