Μάλλινα ρούχα: Πόσο συχνά πρέπει να τα πλένετε

Τα μάλλινα ρούχα περιέχουν ευαίσθητες ίνες και θα πρέπει πάντα να τα φροντίζετε ιδιαίτερα. Μερικά μάλλινα ρούχα πλένονται στο πλυντήριο, αν και το πλύσιμο στο χέρι είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να διατηρήσουν το σχήμα και την απαλότητά τους, αναφέρει η Lisa Milbrand.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα μάλλινα ρούχα

Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να τα πλένετε μετά από κάθε χρήση. Μπορείτε να φορέσετε το μάλλινο πουλόβερ σας, τουλάχιστον δύο φορές πριν το πλύνετε, ανάλογα με το πόσο ιδρώνετε.

Αλλά σύμφωνα με την Milbrand, πρέπει οπωσδήποτε να τα πλύνετε όταν τα ετοιμάζετε για την εποχή. Τυχόν λάδια σώματος ή μικροί λεκέδες, μπορούν να βοηθήσουν στην προσέλκυση παρασίτων και μπορεί να σημαίνει ότι έχετε τρύπες που χρειάζονται επισκευή όταν βγάζετε τα πουλόβερ σας το χειμώνα.

Πώς να τα πλύνετε στο χέρι

Γυρίστε το ρούχο σας από μέσα προς τα έξω. Αυτό βοηθά στη μείωση οποιασδήποτε φθοράς ή άλλης ζημιάς που μπορεί να συμβεί όταν το πλένετε.

Προετοιμάστε το νερό πλύσης

Προσθέστε ένα απαλό απορρυπαντικό σε νεροχύτη ή λεκάνη γεμάτη με κρύο νερό.

Μουλιάστε το πουλόβερ σας

Βάλτε το πουλόβερ στη μπανιέρα και αφήστε το να μουλιάσει για έως και 30 λεπτά.

Ξεπλύνετε καλά το απορρυπαντικό από το πουλόβερ σας με κρύο νερό.

Πώς να τα πλύνετε στο πλυντήριο ρούχων

Πολλά μάλλινα ρούχα μπορούν να αντεπεξέλθουν στο απαλό πλύσιμο στο πλυντήριο – απλώς κρατήστε το στο φορτίο του, μακριά από τζιν και άλλα βαριά υφάσματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στα πλεκτά σας.

Προετοιμάστε το για πλύσιμο

Και πάλι, γυρίστε τα ρούχα σας προς τα έξω και τοποθετήστε τα σε μια διχτυωτή σακούλα πλυσίματος για να τα προστατέψετε.

Χρησιμοποιήστε μια απαλή ρύθμιση πλύσης και απορρυπαντικό

Ρυθμίστε το πλυντήριο σας σε έναν ευαίσθητο κύκλο, χρησιμοποιώντας κρύο νερό, χαμηλό ή καθόλου στύψιμο και ένα απορρυπαντικό φιλικό προς τα μάλλινα.

Πώς να τα στεγνώσετε

Το βρεγμένο μαλλί τεντώνεται πολύ εύκολα, επομένως μην το κρεμάτε για να στεγνώσει. Το νερό που θα τρέχει θα χαλάσει το σχήμα του πουλόβερ σας. Προτιμήστε να το απλώσετε σε μία επίπεδη επιφάνεια ώστε να μην ξεχειλώσει ή αφαιρέστε το νερό που υπάρχει σε αυτό πιέζοντας ελαφρά.

Εάν πρέπει να σιδερώσεις το ρούχο από την καλή, χρησιμοποίησε ένα πανάκι κατά το σιδέρωμα. Να ανασηκώνεις και να κατεβάζεις το σίδερο πάνω στο ρούχο, αντί να το μετακινείς προς τα εμπρός και πίσω. Απόφυγε την αποτύπωση λεπτομερειών του εσωτερικού του υφάσματος, τοποθετώντας ένα κομμάτι καφέ χαρτί ή ένα χαρτομάντηλο κάτω από τις πτυχές, τις ραφές ή τις πένσες.

Διαβάστε επίσης

Τι σημαίνει να είσαι εσωστρεφής και ποια είναι η σημερινή επιστημονική θεωρία

Όζοι θυρεοειδούς: Πότε προκαλούν ανησυχία

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.