Γιόγκα πριν τον ύπνο, για να κοιμηθείτε καλύτερα – Οι στάσεις που βοηθούν

Η γιόγκα μπορεί να είναι το καλύτερο ηρεμιστικό πριν τον ύπνο για εσάς που παλεύετε να κοιμηθείτε κάθε βράδυ. Και αν έχετε δοκιμάσει πολλές μεθόδους, χωρίς όμως να αισθανθείτε πραγματική ξεκούραση μετά από έναν ποιοτικό ύπνο, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε κάποιες ασκήσεις γιόγκα.

Μπορεί η γιόγκα πριν τον ύπνο να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα;

Ο Dorsey Standish, MS, μηχανολόγος μηχανικός, νευροεπιστήμονας, ειδικός ευεξίας, απαντά: “Η απάντηση εδώ είναι ΝΑΙ! Η πρακτική της γιόγκα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία της αϋπνίας και τη βελτίωση της ποσότητας και της ποιότητας του ύπνου. Η ώρα του ύπνου είναι μια εξαιρετική στιγμή για να κάνετε ήπια γιόγκα και διατάσεις. Οποιοσδήποτε τύπος χαλαρωτικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένης της επανορθωτικής γιόγκα και της βαθιάς αναπνοής, διεγείρει την παρασυμπαθητική «ανάπαυση» μέσω του αυτόνομου νευρικού συστήματος, και σας βοηθά να χαλαρώσετε και τελικά να κοιμηθείτε καλύτερα».

Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις γιόγκα πριν τον ύπνο;

Ο Standish συνιστά να εφαρμόζετε στη ρουτίνα σας πριν τον ύπνο σας ηρεμιστικές στάσεις, όπως καθίσματα με κάμψη με τεντωμένα τα χέρια και τα πόδια, διατάσεις ισχίου, παιδική στάση, διατάσεις μηριαίου και λοξές διατάσεις.

Διατάσεις με κάμψη και τέντωμα ποδιών και χεριών
Διατάσεις ισχίου
Παιδική στάση

Όλες αυτές οι στάσεις διεγείρουν τον παρασυμπαθητικό κλάδο του αυτόνομου νευρικού συστήματος που επηρεάζει την ξεκούραση και την πέψη και προάγουν μια ηρεμιστική εσωτερική εστίαση.

Εάν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή στο τηλέφωνο, για να σας καθοδηγήσει σε κάθε στάση, φροντίστε να χαμηλώσετε το μπλε φως και να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε αφού τελειώσετε τη γιόγκα σας για να διατηρήσετε μια χαλαρή κατάσταση. Ιδανικά, μαθαίνετε μια ρουτίνα γιόγκα πριν τον ύπνο και στη συνέχεια την εφαρμόζετε κάθε βράδυ, κάνοντας αλλαγές με βάση το πώς νιώθει το σώμα. Αυτή η αυτοκαθοδηγούμενη προσέγγιση υποστηρίζει περαιτέρω μια εσωτερική, καθησυχαστική εστίαση και ενισχύει την ικανότητα διασύνδεσης μυαλού-σώματος.

Η γιόγκα πριν τον ύπνο δεν χρειάζεται να είναι μια ολοκληρωμένη ρουτίνα. Προγραμματίστε μόλις πέντε λεπτά διατάσεων και χαλάρωσης και δείτε πώς αισθάνεστε το σώμα και το μυαλό σας μετά από λίγο και όταν ξυπνήσετε την επόμενη μέρα. Το να κάνετε μια σύντομη πρακτική γιόγκα πριν τον ύπνο κάθε βράδυ είναι πιο αποτελεσματική από μια περιστασιακή μεγαλύτερης διάρκειας πρακτική και τελικά, οι καθημερινές διατάσεις μπορούν να γίνουν μέρος ενός σήματος προς το σώμα και το μυαλό ότι είναι ώρα να χαλαρώσετε και να κοιμηθείτε βαθιά.

Διαβάστε επίσης

Γιατί δεν χάνετε βάρος, ενώ κάνετε cardio

Washington Post: Η Σίφνος στους 10 καλύτερους θαλάσσιους φθινοπωρινούς προορισμούς του κόσμου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.