Σύμμαχος στην καθαριότητα του σπιτιού το ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο εκτός από βασικό συστατικό στη μαγειρική μας αποτελεί και έναν έξυπνο τρόπο για να λύσουμε μικρά προβλήματα στο σπίτι μας. Η χρηστικότητα αυτού του ευεργετικού συστατικού λοιπόν εκτείνεται πέρα από το χώρο της κουζίνας. Μπορεί να διορθώσει μια πόρτα που κάνει θόρυβο, να καθαρίσει και πολλά άλλα. Επίσης όπως αναφέρει η Martha Stewart, το ελαιόλαδο μπορεί να γίνει και ένα ισχυρό καθαριστικό για να γυαλίσουμε ακόμα και τα πιο «δύσκολα» αντικείμενα στο σπίτι μας!

Ανακάλυψε τις πολλές χρήσεις του λαδιού αυτού, που υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας και δες τα έπιπλα σου και το δέρμα σου να λάμπουν.

 Χρησιμοποίησε το ελαιόλαδο για:

 Το ξύρισμα

Το ελαιόλαδο μπορεί να προσφέρει ένα πιο στενό ξύρισμα όταν χρησιμοποιείται αντί για κρέμα ή αφρό ξυρίσματος, αφήνοντας την περιοχή που αποτριχώθηκε μεταξένια.

Ασημικά

Πολλά συνηθισμένα καθαριστικά, όπως η αμμωνία, μπορούν να θαμπώσουν ή και να διαβρώσουν το χρώμιο και το ανοξείδωτο ατσάλι. Το ελαιόλαδο, ωστόσο, είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο λάμψης. Γυάλισε τα ασημικά, σκουπίζοντάς τα προσεκτικά με ένα μαλακό πανάκι και λίγο ελαιόλαδο.

Ντεμακικιάζ

Ταμπόναρε λίγο κάτω από τα μάτια και ξέπλυνε με μια πετσέτα πλυσίματος.

Φρόντισε το κατοικίδιό σου

Πρόσθεσε ¼ κουταλάκι του γλυκού στην τροφή της γάτας σας για να βοηθήσεις στην πρόληψη της τριχοφυΐας.

Ενυδάτωσε τα πετσάκια γύρω από τα νύχια σου

Άπλωσε μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου στα νύχια και δες τα να μεταμορφώνονται.
Αντιμετώπισε το ξηρό δέρμα. Τρίψε μια λεπτή στρώση στο δέρμα μετά το ντους ή την αποτρίχωση.

Ξεκόλλησε ένα φερμουάρ

Χρησιμοποιώντας μία μπατονέτα άπλωσε μια σταγόνα για να λιπάνεις τα δόντια. Πρόσεξε μόνο να αποφύγεις να αγγίξεις το ύφασμα. Το φερμουάρ θα πρέπει να κινείται ελεύθερα προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Ξεσκόνισε τα ξύλινα έπιπλα

Εφάρμοσε λίγο λάδι σε ένα πανί και σκούπισε.

Σταμάτησε τον ήχο στις πόρτες που τρίζουν

Λίπανε τους μεντεσέδες εφαρμόζοντας μια μικρή σταγόνα σε ένα πανί και στη συνέχεια σκουπίζοντας το πάνω μέρος των μεντεσέδων έτσι ώστε το λάδι να τρέξει προς τα κάτω στα πλαϊνά.

Διαβάστε επίσης

6 +1 κανόνες καθαριότητας για αστραφτερό και τακτοποιημένο σπίτι

Τα ιδανικά παπούτσια για στυλ και άνεση καθώς μεγαλώνουμε – Ο απόλυτος οδηγός

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.