Τα ιδανικά παπούτσια για στυλ και άνεση καθώς μεγαλώνουμε – Ο απόλυτος οδηγός

Όλοι αναζητούμε τα ιδανικά παπούτσια για στυλ και άνεση, και όσο μεγαλώνουμε η αναζήτηση αυτή μπορεί να γίνει λίγο πιο δύσκολη.

Κατ’ αρχήν ένα ξεκαθάρισμα των παπουτσιών, είναι η πρώτη κίνηση για να απαλλαγείτε από παπούτσια που δεν σας βολεύουν, έχουν φθαρεί ή σας ταλαιπωρούν όταν τα φοράτε. Αξίζει να τα αντικαταστήσετε με διαχρονικές εναλλακτικές επιλογές που σας ταιριάζουν, ενισχύουν το στυλ σας και πάνω από όλα είναι άνετα.

Καθώς μεγαλώνουμε, τα πόδια μας τείνουν να αλλάζουν σε μέγεθος και σχήμα, ενώ έχουμε επίσης διαφορετικές ανάγκες λόγω αλλαγών όπως η απώλεια λίπους στη φτέρνα ή οι πεσμένες καμάρες. Ως εκ τούτου, οι γόβες στιλέτο, τα αδύναμα φλατ και τα μυτερά παπούτσια καλό είναι να αποφεύγονται καθώς μεγαλώνουμε.

Αλλά εκτός από τις σωματικές αλλαγές, είναι επίσης φυσιολογικό το προσωπικό στυλ να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Και αυτό που φαινόταν υπέροχο στα 30 μπορεί να μην ταιριάζει με την αισθητική μας στα 50 ή τα 60.

Τα ιδανικά παπούτσια για στυλ και άνεση καθώς μεγαλώνουμε

1. Λευκά αθλητικά παπούτσια

Ένα απλό, κομψό λευκό δερμάτινο sneaker με λίγο ανυψωμένη σόλα, είναι εξαιρετικό για το καθημερινό περπάτημα αλλά και για ένα μεσημεριανό γεύμα με φίλους. Αυτό το στυλ συνδυάζεται με τα πάντα, από φλοράλ φορέματα μέχρι σακάκια και παντελόνια.

2. Μπαλαρίνες με εσωτερική υποστήριξη

Η μπαλαρίνα ταιριάζει με οτιδήποτε και μπορεί να φορεθεί casual ή επίσημα. Όμως, καθώς μεγαλώνουμε, χρειαζόμαστε περισσότερη υποστήριξη σε ένα παπούτσι. Επιλέξτε μία μπαλαρίνα με υποστήριξη καμάρας για την πρόληψη τραυματισμών και τη διασφάλιση της άνεσης.

Αυτό που είναι βολικό με τα flat είναι ότι μπαίνουν και βγαίνουν έυκολα, είναι λεαφριά, καθιστώντας τα τέλεια παπούτσια ταξιδιού, ενώ συνδυάζονται σχεδόν με τα πάντα, από τζιν και κολάν μέχρι και με πιο επίσημα φορέματα.

3. Χαμηλού ή μεσαίου ύψους εσπαντρίγιες

Οι εσπαντρίγιες δίνουν στο πόδι λίγη επιπλέον σταθερότητα και λίγο περισσότερο ύψος, χωρίς να θυσιάσετε την άνεση.

Στην ιδανική περίπτωση, θέλετε να έχετε χαμηλές πλατφόρμες γιατί, παρέχουν πιο ομοιόμορφη κατανομή βάρους, ώστε να μην ασκείτε υπερβολική πίεση στο μπροστινό μέρος των ποδιών σας. Μπορείτε βέβαια να δοκιμάσετε και μία εσπαντρίγια ή πλατφόρμα μεσαίου ύψους που ταιριάζουν με τζιν.

4. Loafers

Το κλασικό μοκασίνι οδήγησης λειτουργεί παντού. Ειδικά αν είναι από σουέτ ή δέρμα, μεταμορφώνεται σε ένα έξυπνο-casual παπούτσι όλο το χρόνο».

Τα loafers έχουν σοφιστικέ αλλά καθημερινή γοητεία και μπορούν να φορεθούν με παντελόνια ή τζιν. Συνδυάστε τα με ένα καθαρό λευκό πουκάμισο και blazer σε μια διασκεδαστική φωτεινή απόχρωση για μια μοντέρνα business-casual εμφάνιση.

5. Mules

Τα mules συνδυάζουν το κλασικό στυλ της γόβας με ανοιχτή φτέρνα, που δεν χτυπάει και δεν πιέζει το πόδι. Για μια καθημερινή εμφάνιση, μπορείτε να το συνδυάσετε ακόμα και με ένα ζιβάγκο και ένα cargo παντελόνι.
Θυμηθείτε:: Η ποιότητα μετράει περισσότερο από την ποσότητα όταν πρόκειται για υποδήματα. Επενδύστε σε καλοφτιαγμένα παπούτσια που θα διαρκέσουν και δώστε προτεραιότητα στην εφαρμογή και την άνεση.

Διαβάστε επίσης

COVID-19 – Pirola: Ανησυχούν οι πολλές μεταλλάξεις ενόψει φθινοπώρου

Αυξάνονται τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε έφηβους και νέους ενήλικες 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.