Θέλετε να χωρίσετε στέλνοντας μήνυμα – Πότε μπορεί να είναι αποδεκτό και σοφό

Θέλετε να χωρίσετε και σκέφτεστε να στείλετε μήνυμα δηλώνοντας την πρόθεσή σας και εξηγώντας τους λόγους. Όλα καλά, αν πρόκειται για συγκεκριμένου είδους σχέση.

Συνήθως, οι συζητήσεις και οι εξηγήσεις πρόσωπο με πρόσωπο είναι οι καλύτερες. Ένα τηλεφώνημα είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα, αλλά θεωρείται λίγο παιδικό ο τερματισμός μιας σχέσης, μέσω email ή μηνύματος.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορείτε να χωρίσετε στέλνοντας μήνυμα

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές φορές που είναι αποδεκτό να τελειώνουμε τα πράγματα με ένα μήνυμα στο κινητό:

1. Η σχέση μόλις έχει αρχίσει.

Αν μόλις ξεκινάτε να βγαίνετε με κάποιον και νιώθετε ότι δεν οδηγεί πουθενά, δεν χρειάζεται άλλο ραντεβού απλώς για να εκφράσετε αυτά τα συναισθήματα. Στείλτε ένα απλό σαφές και ευγενικό μήνυμα του στυλ “Χάρηκα που σε γνώρισα, αλλά δεν αισθάνομαι ότι ταιριάζουμε ή αυτή την εποχή δεν θέλω να προχωρήσω σε κάτι”.

2. Βλέπετε και οι δύο ότι δεν περνάτε καλά

Όταν και οι δύο άνθρωποι είναι ξεκάθαροι σχετικά με την απόφαση να χωρίσουν και να προχωρήσουν, μπορείτε να το κάνετε μέσω μηνύματος.

Ένα μήνυμα κειμένου που να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τελείωσε η σχέση είναι πιο εύκολο για όσους καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει επιστροφή και έτσι αποφεύγεται το δράμα που συχνά συνοδεύει τους χωρισμούς.

Αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας για τον χρόνο που περάσατε μαζί και ελπίζετε σε μία απλή φιλία.

3. Ανησυχείτε για την ασφάλειά σας

Κάποιες σχέσεις είναι τοξικές. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα μήνυμα κειμένου μπορεί να λειτουργήσει ως ένα απαραίτητο επίπεδο ασφάλειας.

Σε σχέσεις με απρόβλεπτη ή καταχρηστική δυναμική, ο χωρισμός πρόσωπο με πρόσωπο μπορεί να είναι επιζήμιος για τη συναισθηματική και σωματική σας ευεξία. Το μήνυμα πρέπει να είναι σύντομο και απλό, καθώς και απίστευτα σαφές ότι δεν θέλετε περαιτέρω επαφή.

Εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να υπάρξουν αντίποινα ή αισθάνεστε ανασφαλείς, μείνετε στο σπίτι ενός φίλου ή μέλους της οικογένειας μετά την αποστολή του κειμένου.

4. Η απόσταση δεν λειτουργεί

Μια σχέση εξ αποστάσεως μερικές φορές δεν καλύπτει τα δύο μέρη. Σπάνια βλέπετε ο ένας τον άλλον και μετά βίας είστε σε θέση να μοιραστείτε τη ζωή σας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένα μήνυμα βοηθάει για να τελειώσει μία ημι-κατάσταση, χωρίς να μπείτε στη διαδικασία ενός ταξιδιού.

5. Επιβαρύνεται η ψυχική σας υγεία

Είτε είστε σε σχέση εδώ και πολύ καιρό είτε μόλις ξεκινάτε, το πιο σημαντικό είναι να φροντίζετε τον εαυτό σας. Και όταν η ψυχική σας υγεία επηρεάζεται από τη σχέση, ίσως είναι καιρός να κάνετε ένα βήμα πίσω.

Ένα μήνυμα είναι κατάλληλο όταν ήταν δύσκολο να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας με άλλους τρόπους σχετικά με την επιθυμία να τερματίσετε τη σχέση. Μερικές φορές είναι πιο δύσκολο για το ζευγάρι να επικοινωνήσει προφορικά όταν εμφανίζονται αγωνίες και ανασφάλειες.

Διαβάστε επίσης

Η ιστορία πίσω από το ρητό για το μήλο και τον γιατρό – Τι ισχύει σήμερα

Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις 2.253 νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.