Έρευνα του SHOPFLIX: Τα Sex Toys που αγαπούν να αγοράζουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αγαπούν να αγοράζουν Sex Toys και αυτό πιστοποιεί μεγάλη έρευνα του SHOPFLIX.gr για την αγορά των ερωτικών παιχνιδιών στην Ελλάδα σχετικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η έρευνα παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον σε ότι αφορά τις προτιμήσεις γυναικών και ανδρών αλλά και σε ποιες ηλικίες τα ερωτικά παιχνίδια γίνονται αγαπημένο αξεσουάρ.

Βρισκόμαστε στο (σωτήριο) έτος 2003

Η ερωτική σου ζωή είναι στα ύψη σαν άλλος Henry Cavill στο Superman και μόλις ανακάλυψες τον κόσμο των ερωτικών παιχνιδιών. Πού να τολμήσεις, όμως, να πας να τα πάρεις; Να σε δει κανένας γνωστός, ακόμα χειρότερα κανένας γνωστός των γονιών σου ή κάποιος φίλος των παιδιών σου; Λες άσε καλύτερα. Κι έτσι, επιστρατεύεις τη δημιουργικότητά σου και μένεις στις αυτοσχέδιες κατασκευές φρούτα από το ψυγείο, οδοντόβουρτσες, κουβανέζικα ή μη πούρα (Bill Clinton likes this post).

Fast forward 20 χρόνια μετά (aka σήμερα)

Μπορεί να μην έχουμε ακόμα ιπτάμενα αυτοκίνητα και τηλεμεταφορά, αλλά το ταμπού των sex toys το έχουμε ξεπεράσει, ε; Λίγο οι 50 αποχρώσεις του γκρι που ώθησαν ακόμη και τα πιο παραδοσιακά κοινά στην αναζήτηση kinky καταστάσεων, λίγο οι online αγορές που αν επιλέξεις ένα αξιόπιστο site δίνουν δυνατότητα σε όλους να αγοράζουν με ασφάλεια και απόλυτη εχεμύθεια, λίγο που είμαστε πιο τσαχπίνηδες και παιχνιδιάρηδες ως λαός.

Λίγο το ένα, λίγο το άλλο…. Ε! Πολύ ήθελε το SHOPFLIX.gr για να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα σε αυτό το θέμα; Στις επόμενες σειρές θα διαβάσεις μεταξύ άλλων για τις προτιμήσεις σε διαφορετικές κατηγορίες κάθε ηλικίας, αλλά και κάθε μιας από τις 3 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Ελπίζουμε να το απολαύσεις όσο κι εμείς (pun intended).

Ποιες κατηγορίες sex toys προτιμούν οι Έλληνες;

Ο περισσότερος κόσμος θα εκπλαγεί όταν μάθει πόσες κατηγορίες ερωτικών παιχνιδιών υπάρχουν εκεί έξω. Jockstraps, dilators και pinwheels είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που χρειάστηκε να γκουγκλάρουμε ύποπτα πολλές φορές.

Από όλες αυτές τις κατηγορίες λοιπόν, την πρωτιά έχουν οι δονητές στις προτιμήσεις των Ελλήνων και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη θέση που πάει στα φετιχιστικά. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι sex-dolls, τα anal toys και τα dildos.

“Τί διαφορά έχουν οι δονητές με τα dildos” σε ακούμε να ρωτάς; Εκτός του ότι το ένα είναι στα Ελληνικά και το άλλο στα Αγγλικά (ba dum tss), η βασικότερη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι δονητές λειτουργούν αποκλειστικά με μπαταρίες μιας και όπως προδίδει ο τίτλος τους, δουλειά τους είναι να δονούνται. Από την άλλη, τα dildos λειτουργούν χωρίς μπαταρίες και έχουν πάντα φαλλικό σχήμα. Κι εδώ θα μπορούσε να πει κανείς, “τί άλλο σχήμα θα μπορούσαν να έχουν δηλαδή;”.

Για να είμαστε αντικειμενικοί, η προτίμηση δεν αλλάζει και τόσο πολύ ανά ηλικιακό γκρουπ. Περίπου 1 στους 5 χρήστες έχει αναζητήσει ή αγοράσει sex toy τουλάχιστον 1 φορά τους τελευταίους 12 μήνες.

Το ποσοστό είναι λίγο μεγαλύτερο στους 18-24 (23%) και κατεβαίνει σταδιακά ανά ηλικιακή ομάδα μέχρι το 17% και 18% στους 45-54 και 55-64 αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι η πλειοψηφία των ηλικιών 18-24 δεν έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ακόμα από το σπίτι των γονιών τους. Τα συμπεράσματα δικά σου.

Η μάχη των φύλων για τα ερωτικά παιχνίδια είναι μοιρασμένη

Spoiler alert: Το ενδιαφέρον για sex toys είναι ίδιο ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες στο σύνολο του πληθυσμού. Εκεί που παρατηρούνται διαφορές είναι στο ενδιαφέρον ανά ηλικιακή ομάδα.

Spoiler alert: Οι άνδρες προηγούνται στο σκορ στις ηλικίες 18-24 με τις γυναίκες να ισοφαρίζουν στα 25-34 και να περνάνε μπροστά με διαφορά στα 35-44. Το μεγάλο comeback γίνεται από τους άνδρες άνω των 55 που φαίνεται να ζουν την δεύτερη εφηβεία τους.

Απ’ το Βορρά μέχρι το Νότο, ποιο sex toy είναι πρώτο (σε προτιμήσεις);

Οι δονητές είναι παντού πρώτοι, με την Αθήνα να κλείνει την πρώτη 3άδα με sex dolls και φετιχιστικά, την Θεσσαλονίκη με sex dolls και dildos, στην Πάτρα εμφανίζονται στην 2η θέση τα stap-on και κλείνει η τριάδα με φετιχιστικά, ενώ στη λίστα εμφανίζονται για πρώτη φορά τα δαχτυλίδια στύσης και μάλιστα στην 4η θέση. Πρόκειται για ένα ερωτικό παιχνίδι που φοράνε οι άνδρες στο μόριό τους και συγκρατεί τη ροή του αίματος με στόχο τη μεγαλύτερη διάρκεια στύσης και την παρατεταμένη συνεύρεση.

Η πρώτη θέση ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Η έκπληξη φαίνεται να είναι ότι σε όλη την επικράτεια, τα φετίχ κατέχουν ιδιαίτερη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων.

Εάν έφτασες μέχρι εδώ ίσως έχεις πλέον τη διάθεση να δεις κι άλλα sex toys είτε για τον σύντροφό σου, είτε για να περνάς και μόνος σου καλά.

Διαβάστε επίσης

Αυτά τα προϊόντα καθαρισμού έχουν τις περισσότερες επικίνδυνες χημικές ουσίες

Κλείστε τα αυτιά σας στις δίαιτες εξπρές του φθινοπώρου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.