Καρκίνος του προστάτη: Το σύμπτωμα που οι άνδρες αγνοούν

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες που ξυπνάνε μέσα στη νύχτα για να πάνε στην τουαλέτα. Βέβαια, δεν σημαίνει πάντα ότι είναι ένα κακό σημάδι. Όμως μονάχα οι μισοί συνειδητοποιούν ότι ίσως πρόκειται για σημάδι καρκίνου.

Όπως αναφέρει η express το σημάδι αυτό είναι η συχνή ανάγκη για ούρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με την έρευνα του Νοσοκομείου King Edward VII, μόνο το 20% των ανδρών συνδέουν την συχνή ούρηση το βράδυ με κάποιο πρόβλημα στον προστάτη ενώ το 29% το συνδέει με την ηλικία όσο μεγαλώνουν. Το 43% αγνοεί το πρόβλημα και δεν επισκέπτεται καν κάποιον γιατρό.

Καρκίνος του προστάτη: Το ύποπτο σύμπτωμα

Η συχνή διακοπή του ύπνου για ούρηση είναι ένα από τα ενδεικτικά συμπτώματα του καρκίνου του προστάτη και πρέπει να αντιμετωπίζεται ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω ανάπτυξη του όγκου. Τουλάχιστον 10 χιλιάδες άνδρες πεθαίνουν από την ασθένεια κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Νοσοκομείο King Edward VII, προτρέπει όλους τους άντρες να μην διστάσουν να επισκεφθούν τον γιατρό τους αν παρατηρήσουν κάποιο ανησυχητικό σημάδι.

Η καθηγήτρια Caroline Moore, Σύμβουλος Ουρολόγος στο Νοσοκομείο είπε πως «Τις περισσότερες φορές προκαλείται  στους άνδρες από κάτι ακίνδυνο που μπορεί να διορθωθεί με μια αλλαγή στον τρόπο ζωής, όπως η κατανάλωση λιγότερου αλκοόλ ή καφεΐνης»

Τα συμπτώματα

  • Συχνή ανάγκη για ούρηση την ημέρα αλλά και κατά τη διάρκεια του ύπνου
  • Βιάζεστε στην τουαλέτα λόγω της ανάγκης
  • Δυσκολία στην έναρξη ούρησης
  • Καταπόνηση ή μεγάλη διάρκεια ούρησης
  • Αδύναμη ροή
  • Νιώθετε πως δεν έχει αδειάσει η κύστη πλήρως μετά την ούρηση
  • Αίμα στα ούρα και το σπέρμα

Διαβάστε επίσης 

Κολυμπάτε με ανοιχτά μάτια; Τι πρέπει να προσέχετε για να αποφύγετε τους ερεθισμούς

Τεχνητή νοημοσύνη: Ερευνητές δημιουργούν “έξυπνες” κάλτσες για ασθενείς με άνοια

Οι διατροφικές συνήθειες της Μισέλ Ομπάμα: Ποιο φαγητό λατρεύει και ποιο απεχθάνεται

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.