Ξύδι στα ρούχα: Αφαιρεί λεκέδες, δίνει λάμψη και διώχνει τις οσμές

Αν έχετε διαπιστώσει ότι το απορρυπαντικό ρούχων καθαρίζει τα ρούχα όπως θα θέλατε, έχουμε τη λύση: λευκό ξύδι. Το προϊόν αυτό μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες, να εξαλείψει τις οσμές και ακόμη και να λειτουργήσει ως φυσικό μαλακτικό υφασμάτων. Αν και ακούγεται σαν ένα θαυματουργό προϊόν (συχνά μπορεί να είναι!), πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε ξύδι στο πλυντήριο, καθώς δεν είναι κατάλληλο για όλα τα υλικά. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται σωστά, θα δείτε μια αξιοσημείωτη διαφορά στην ποιότητα των ρούχων σας όταν τελειώσετε το πλύσιμο τους.

Αφαιρεί λεκέδες

Έχετε επίμονους λεκέδες από τους οποίους φαίνεται ότι δεν μπορείτε να απαλλαγείτε; Το ξύδι είναι μια εξαιρετική λύση. «Ειδικά στα λευκά υφάσματα, το ξύδι μπορεί να αντιμετωπίσει τους επίμονους λεκέδες προσθέτοντας απευθείας στα ρούχα σας ή χρησιμοποιείται ως μέρος ενός διαλύματος εμποτισμού προεπεξεργασίας», λέει ο Morgan LaLonde, υπεύθυνος επωνυμίας ρούχων για τη Whirlpool. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να απαλλαγείτε από λεκέδες με βάση το λάδι, αλλά μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει το γρασίδι, τη σκουριά και τους λεκέδες από καφέ.

Αφαιρεί τη μούχλα

Η μούχλα μπορεί να δημιουργηθεί σε βρεγμένα ρούχα και πετσέτες όταν αφήνονται για πολλές ημέρες. Ευτυχώς, το ξύδι μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. «Επειδή το λευκό ξύδι είναι ένα όξινο διάλυμα, οι αποσμητικές του ιδιότητες και οι ιδιότητες αφαίρεσης λεκέδων λειτουργούν επίσης συχνά στο ωίδιο», λέει ο LaLonde.

Εξαλείφει την Οσμή

Το ξύδι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξουδετέρωση των οσμών στα ρούχα, ειδικά όταν η μυρωδιά προκαλείται από τον ιδρώτα. «Ένα γρήγορο ξέπλυμα ή μούλιασμα με ξύδι μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση ακόμα και των χειρότερων μυρωδιών», λέει η Kathy Cohoon, διευθύντρια franchise για το Two Maids.

Μαλακώνει τα ρούχα

Εάν τα ρούχα σας βγαίνουν σκληρά από το πλυντήριο, η προσθήκη λίγου ξιδιού στη θήκη του μαλακτικού, μπορεί να βοηθήσει. «Το ξύδι μαλακώνει τα ρούχα διασπώντας την περίσσεια απορρυπαντικού που παραμένει, κάνοντας τα ρούχα να αισθάνονται άκαμπτα», λέει ο Patric Richardson του The Laundry Evangelist.

Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ξύδι στο πλυντήριο

Παρά τα πολλά οφέλη από τη χρήση ξιδιού στο πλύσιμο ρούχων, υπάρχουν αρκετές φορές που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το καθαριστικό.

Με χλωρίνη

Αποφύγετε την ανάμειξη ξιδιού με χλωρίνη ή προϊόντα χλωρίνης, καθώς ο συνδυασμός είναι εξαιρετικά τοξικός και δεν πρέπει να εισπνέεται, λέει ο LaLonde. Ο συνδυασμός αυτών των δύο υλικών καθαρισμού δεν είναι επίσης απαραίτητος – και τα δύο περιέχουν όξινες ιδιότητες που στοχεύουν στη λεύκανση.

Με ρούχα

Δεν είναι κάθε ύφασμα κατάλληλο για ξύδι. «Τα ελαστικά ρούχα ή ρούχα γυμναστικής μπορούν να φθαρούν με την πάροδο του χρόνου, καθώς το οξύ μπορεί να διασπάσει τα ελαστικά», λέει ο Cohoon. “Αν το χρειάζεστε για λάμψη, φροντίστε να αραιώσετε το ξύδι και χρησιμοποιήστε ξύδι σε αυτούς τους τύπους ρούχων μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο.”

Διαβάστε επίσης

8+1 απλές συμβουλές για προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

Το τέλειο φιλί, οι ορμόνες και η δήλωση της Αντζελίνα Τζολί

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.