Δώστε τέλος στις διαφωνίες για την ιδανική θερμοκρασία του σπιτιού σας

Η θερμοκρασία του σπιτιού και η ρύθμιση του κλιματιστικού, αποτελεί μία από τις διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας, τώρα το καλοκαίρι.

Άλλοι θέλουν το σπίτι τους σε συνθήκες ψύξης και άλλοι θέλουν απλά να διατηρήσουν τον καιρό της άνοιξης μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Και ενώ οι διαφωνίες μπορεί να είναι καθημερινές με συμβιβασμούς από όλους, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το ενεργειακό ζήτημα.

Το βέβαιο είναι ότι αλλιώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τη ζέστη, τη δροσιά ή το κρύο, οπότε όλοι μπορεί να έχουν δίκιο.

Αν και η ιδανική θερμοκρασία για τη ρύθμιση του κλιματιστικού είναι γύρω στους 25 βαθμούς, το 45% των συμμετεχόντων σε έρευνα που έκανε η εταιρεία Angi σε 1000 άτομα, προτιμά να είναι μεταξύ 21-23 βαθμών Κελσίου. Μόνο το 14% των συμμετεχόντων πιστεύει ότι η ιδανική θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 23 και 25,5 βαθμών.

Παρόλο που μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας, μόνο το 4% των συμμετεχόντων στην έρευνα θέλουν να διατηρήσουν τον θερμοστάτη στους 25,5 βαθμούς ή παραπάνω. Στο άλλο άκρο, ένα 37% των συμμετεχόντων στην έρευνα επιθυμεί να έχει το σπίτι του σε θερμοκρασία κάτω από 21 βαθμούς.

Το εντυπωσιακό είναι ότι σχεδόν το 57% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι μάλωναν με τον σύντροφό τους για την τέλεια εσωτερική θερμοκρασία.

Η διαφωνία για τη θερμοκρασία του σπιτιού, μπορεί να λυθεί με έξυπνες λύσεις και από τις δύο πλευρές.

Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατάτε ένα παράθυρο ανοιχτό τη νύχτα για να διατηρείτε το δωμάτιο δροσερό αλλά όχι πολύ κρύο. Εναλλακτικά, εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα οροφής για να αισθάνεστε άνετα, ακόμα κι αν υπάρχει λίγο περισσότερη ζέστη στο σπίτι.

Η εγκατάσταση ενός έξυπνου θερμοστάτη που θα τον ρυθμίζετε λίγο πριν φτάσετε στο σπίτι, μπορεί να βοηθήσει στην αίσθηση που θέλετε να νιώσετε όταν επιστρέφετε κουρασμένοι και ιδρωμένοι.

Και πριν κατηγορήσετε τον σύντροφό σας ότι πείραξε τις ρυθμίσεις του κλιματιστικού, φροντίστε να κάνετε σέρβις στο AC τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο για να λειτουργεί σωστά.

Διαβάστε επίσης

Μ. Χρυσοχοΐδης: Οι ελλείψεις, οι προσλήψεις και οι νέες μεταρρυθμίσεις στα χέρια του νέου Υπουργού Υγείας

Οι καλύτερες τροφές για την υψηλή αρτηριακή πίεση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.