Πέτρες στα νεφρά: Τι μπορείτε να κάνετε, για να μειώσετε τον πόνο

Οι πέτρες στα νεφρά αποτελούν ένα πρόβλημα υγείας, που προκαλεί αφόρητο πόνο στους ασθενείς. Ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες η δημιουργία λίθων αυξάνεται γεγονός που αυξάνει τα περιστατικά νεφρολιθίασης.

Η ουρολόγος Megan Bollner, M.P.A.S., PA του Ιατρικού Κέντρου UT Southwestern στο Ντάλας, μιλώντας στο healthday.com, δίνει μερικές συμβουλές για την αποφυγή των λίθων στα νεφρά και του έντονου πόνου, που μπορεί να προκαλέσουν.

Πέτρες στα νεφρά: Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πίνετε πολλά υγρά για να παραμένετε ενυδατωμένοι. Επιβάλλεται να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και να αυξάνετε την ποσότητα όταν κάνει ζέστη και ιδρώνετε.

Προσθέστε χυμό λεμονιού ή λάιμ στο νερό καθώς τα κιτρικά άλατα εμποδίζουν το σχηματισμό λίθων.

Ελαττώστε το αλάτι στη διατροφή σας για να μειώσετε τον κίνδυνο σχηματισμού λίθων. Σύμφωνα με τις διατροφικές συστάσεις, πρέπει να περιορίσετε το νάτριο σε 2.300 χιλιοστόγραμμα ημερησίως, ποσότητα που ισοδυναμεί με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Βάλτε στο πιάτο σας τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και πολλά φρούτα και λαχανικά.

Περιορίστε τις ζωικές πρωτεΐνες, οι οποίες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο να δημιουργηθούν οι πέτρες στα νεφρά.

Εκτός από το κόκκινο κρέας, τέτοιες είναι το κοτόπουλο, το χοιρινό, τα ψάρια, ακόμη και τα αυγά. Περιορίστε την πρόσληψη κρέατος σε 230 γραμμάρια την ημέρα.

Διαβάστε επίσης

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αποθηκεύετε πράγματα στην αποθήκη ή το γκαράζ

Πέτρες στα νεφρά: Ποια ροφήματα βοηθούν στην πρόληψη του σχηματισμού τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.