Τι πρέπει να προσέχετε, όταν αποθηκεύετε πράγματα στην αποθήκη ή στο γκαράζ

Από αυτοκίνητο και ποδήλατα μέχρι ξαπλώστρες και πίνακες, όλα μπορούν να βρουν θέση σε μία αποθήκη στο υπόγειο του σπιτιού ή σε ένα κλειστό γκαράζ.

Αλλά αυτοί οι χώροι δεν είναι ιδανικοί για την αποθήκευση όλων των πραγμάτων που δεν χρειαζόμαστε άμεσα. Από ευαίσθητα αντικείμενα που θα μπορούσαν να καταστραφούν, μέχρι τροφές που μπορεί να προσελκύσουν ανεπιθύμητα παράσιτα, υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αφήνετε για καιρό στην αποθήκη ή το γκαράζ.

Healthstories Τι πρέπει να προσέχετε όταν αποθηκεύετε πράγματα στην αποθήκη ή το γκαράζ

Τέχνη

Είτε πρόκειται για έναν πίνακα ζωγραφικής που έφτιαξε το παιδί σας είτε για ένα έργο τέχνης που αγοράσατε αλλά δεν έχετε αποφασίσει πότε θα το χρησιμοποιήσετε, καλό είναι μην το βάλετε στο γκαράζ ή την αποθήκη. Επειδή το περιβάλλον δεν ελέγχεται, ένα έργο τέχνης, είναι εκτεθειμένο σε μούχλα, υγρασία και σε άλλες συνθήκες που θα μπορούσαν να το χαλάσουν. Τα έργα τέχνης πρέπει να αποθηκεύονται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, καθαρό, ξηρό μέρος χωρίς υγρασία.

Σημαντικά έγγραφα

Αν και πλέον τα περισσότερα έγγραφα είναι σε πλατφόρμες είναι λίγο επικίνδυνο να κρύβετε έγγραφα στο γκαράζ σας. Μπορεί να εμφανιστεί υγρασία ή ανεπιθύμητα παράσιτα να καταστρέψουν αυτά τα έγγραφα τα οποία θα είναι δύσκολο να αντικατασταθούν. Εάν επιμένετε να αποθηκεύετε έγγραφα στο γκαράζ ή την αποθήκη, είναι καλύτερο να τα φυλάτε σε χρηματοκιβώτιο ή σε αεροστεγή δοχεία.

Βιβλία

Ακόμα κι αν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πηγαίνατε σχολείο ή στο πανεπιστήμιο, τα παλιά βιβλία, τα παλιά λεξικά και τα λογοτεχνικά βιβλία που έχετε κρατήσει για να διαβάσετε κάποια στιγμή, δεν έχουν θέση σε χώρους που δεν αερίζονται καλά και κινδυνεύουν από υγρασία και σκόνη. Η υγρασία όχι μόνο θα τσαλακώσει τις σελίδες, αλλά μπορεί να κολλήσουν μεταξύ τους ή ακόμα χειρότερα να αναπτυχθεί μούχλα.

Ζωοτροφές

Όλοι αγαπάμε τα κατοικίδιά μας και είναι φυσικό να θέλετε να έχετε πρόσθετο φαγητό στη διάθεσή σας. Αλλά είναι καλύτερο να αφήσετε αυτή τη σακούλα των 20 κιλών με κροκέτες σε εσωτερικό χώρο, αν δεν θέλετε να προσελκύσετε τρωκτικά και παράσιτα. Αυτά τα πλάσματα δεν έλκονται μόνο από το άρωμα, αλλά μπορούν να φάνε μέσα από χάρτινες σακούλες και να μολύνουν το φαγητό.

Χρώματα

Μπορείτε να αποθηκεύσετε μπογιά στο γκαράζ ή την αποθήκη για λίγες μέρες, αλλά όχι για πολύ. Η υπερβολική ζέστη ή το κρύο μπορεί να καταστρέψει τη συνοχή του χρώματος.

Κρασί

Είναι μάλλον καιρός να επενδύσετε σε μια σχάρα κρασιού ή σε ένα ψυγείο αντί να έχετε φιάλες κρασιού στην αποθήκη ή το γκαράζ. Το κρασί πρέπει να διατηρείται σε περιβάλλον ελεγχόμενης θερμοκρασίας διαφορετικά επηρεάζεται η γεύση.

Ρούχα, λευκά είδη και άλλα υφάσματα

Είτε πρόκειται για πουλόβερ ή για φόρμες του σκι, είτε για επιπλέον κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, οτιδήποτε είναι από ύφασμα δεν πρέπει να φυλάσσεται στο γκαράζ ή την αποθήκη. Οι σκόροι μπορούν να τα καταστρέψουν. Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να αποθηκεύσετε ρούχα στο γκαράζ ή την αποθήκη, επενδύστε σε σακούλες με κενό αέρος και αεροστεγή δοχεία.

Διαβάστε επίσης

Από ποια ηλικία είναι ασφαλής η κατανάλωση καφέ για τα παιδιά;

Θεσμοθετείται η Διαιτολογική Πράξη για προστασία των πολιτών από επιτήδειους – Το αγκάθι στην επιτροπή του ΚΕΣΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.