Οι 7 λόγοι που στερούν τον οργασμό σε μία γυναίκα

Επτά είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μία γυναίκα δυσκολεύεται να έχει οργασμό.

Ο γενικός όρος που χρησιμοποιείται για εκείνους που δυσκολεύονται να φτάσουν στον οργασμό είναι η ανοργασμία. Η ανοργασμία μπορεί να αναφέρεται στο οτι μια γυναίκα δεν είχε ποτέ οργασμό κατά τις ερωτικές της επαφές, ή στο ότι είχε οργασμούς στο παρελθόν, αλλά τώρα δεν απολαμβάνει εξίσου το σεξ.

Οι 7 λόγοι που στερούν από μία γυναίκα την ερωτική απόλαυση και τον οργασμό είναι κυρίως οι εξής:

1. Η κατανάλωση αλκοόλ

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη ροή του αίματος στην κλειτορίδα, άρα να μην υπάρξει διέγερση, και κατά συνέπεια ούτε οργασμός, εξηγεί στον Independent η γυναικολόγος Δρ Shree Datta, προσθέτοντας ότι παρόμοια αρνητική επίδραση προκαλεί και το κάπνισμα.

2. Θέματα επικοινωνίας

Η καλή επικοινωνία του ζευγαριού με την έννοια ότι και οι δύο νιώθουν άνετα να πουν στον άλλο τι τους αρέσει και τι θέλουν, είναι βασική προϋπόθεση για μία ικανοποιητική ερωτική επαφή, σημειώνει η Kate Moyle, ψυχοθεραπεύτρια, τονίζοντας ότι «ο σύντροφός δεν μπορεί να διαβάζει πάντα το μυαλό και την καρδιά, οπότε αν δεν μπορείτε να τους πείτε τι θέλετε, τότε δεν θα το μάθουν».

3. Έλλειψη αυτοπεποίθησης για το σώμα

Αν οι γυναίκες δεν αισθάνονται άνετα με το σώμα τους, αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική τους ζωή, λέει η Moyle, προτείνοντας στις γυναίκες να αφήσουν τις αρνητικές σκέψεις και να επικεντρωθούν στις αισθήσεις.

4. Ιατρικές παθήσεις και φάρμακα

Υπάρχουν ορισμένες παθολογικές καταστάσεις που μπορούν να καταστήσουν δύσκολο ή αδύνατο τον οργασμό για τις γυναίκες .

Για παράδειγμα, η σκλήρυνση κατά πλάκας μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα για ολοκλήρωση, σημειώνει η Δρ Datta.

Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα, όπως τα αντικαταθλιπτικά και τα αντιισταμινικά, επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητα μιας γυναίκας για οργασμό.

5. Σεξουαλική διέγερση

Κάθε γυναίκα διεγείρεται με διαφορετικό τρόπο γι’ αυτό έχει μεγάλη σημασία να ανακαλυψει η ίδια το σώμα της, λέει η Moyle. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται διέγερση της κλειτορίδας για να φτάσουν στον οργασμό και δεν περιμένουν μόνο τη διείσδυση.

«Το σεξουαλικό ερωτικό παιχνίδι είναι σημαντικό, όπως και οι διαφορετικές ερωτικές στάσεις».

6. Άγχος και πίεση

Το άγχος, οι οικονομικές και οι εργασιακές δυσκολίες, μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα μίας γυναίκας να έρθει σε οργασμό, εξηγεί η Δρ Datta προσθέτοντας ότι σε αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να συμπεριληφθούν και τα προβλήματα σχέσεων, ειδικά αν υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης ή συγκρούσεις ανάμεσα στο ζευγάρι.

7. Ψυχική ευεξία

Η ψυχική ευεξία είναι το κλειδί στην επίτευξη οργασμού, λέει η Δρ Datta τονίζοντας ότι «εάν μία γυναίκα υποφέρει από κατάθλιψη ή άγχος, μπορεί να έχει δυσκολία να φτάσει σε οργασμό”.

Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να συμβαίνει αυτό, σας συμβουλεύουμε να ζητήσετε βοήθεια από έναν γυναικολόγο ο οποίος θα είναι σε θέση να συνταγογραφήσει θεραπεία γνωστικής συμπεριφοράς και συμβουλευτική όπου χρειάζεται.

Πηγή: independent.co.uk

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.