Βάφετε τα μαλλιά στο σπίτι; Προσοχή σε αυτά τα λάθη

Ενώ πολλοί κομμωτές δεν συνιστούν να βάφετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, μερικές φορές είναι η καλύτερη επιλογή.  Εάν αποφασίσετε να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, πιθανότατα θα θέλετε να το κάνετε σωστά για να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Το realsimple.com μίλησε με κομμωτές και αναφέρουν τα σωστά βήματα για να κάνετε την βαφή μαλλιών στο σπίτι και να επιτύχετε άψογο αποτέλεσμα και τέλεια κάλυψη των λευκών.

Διαβάστε τις οδηγίες

Οι περισσότεροι από εμάς διαβάζουμε τις οδηγίες για τα ηλεκτρικά είδη,  αλλά όταν πρόκειται για τη βαφή μαλλιών σας, συνήθως αμελούμε αυτό το βήμα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να αναμιγνύετε το προϊόν καθώς και πόσο καιρό να το αφήνετε να δράσει.

Μην αλλάζετε επωνυμίες 

“Ποτέ μην χρησιμοποιείτε διαφορετική μάρκα χρώματος εάν έχετε καλά αποτελέσματα”, λέει στο realsimple.com, ο διάσημος κομμωτής Anthony Pazos. Η παραμονή στην ίδια μάρκα θα σας βοηθήσει να επιτύχετε ένα πιο σταθερό χρώμα μαλλιών. Έτσι, εάν το κατάστημα που αγοράζετε τη βαφή ξεμείνει από το χρώμα σας, καλύτερα να πάτε σε άλλο κατάστημα για να παραλάβετε το σωστό ή να έχετε στη διάθεσή σας ένα επιπλέον κουτί για κάθε ενδεχόμενο.

Ποτέ μην εφαρμόζετε χρώμα χωρίς δύο καθρέφτες

Η κομμώτρια Brittany Gharring σημειώνει, ότι χρειάζεσαι δύο καθρέφτες για να εφαρμόσεις σωστά το χρώμα μόνη σου. «Το να βάψεις το πίσω μέρος του κεφαλιού σου μπορεί να είναι δύσκολο. Χρησιμοποιήστε έναν καθρέφτη χειρός για να ελέγξετε το πίσω μέρος του κεφαλιού σας στον καθρέφτη του μπάνιου καθώς βάφετε τα μαλλιά σας, ώστε να μην χάνετε σημείο», λέει.

Μην αγοράζετε ποτέ μόνο μια συσκευασία

Εάν έχετε μακριά ή πυκνά μαλλιά, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Αγοράστε ένα επιπλέον κουτί. «Ποτέ δεν ξέρεις πόσο πορώδη θα είναι τα μαλλιά σου και τα περισσότερα χρώματα είναι για κοντά, λεπτά μαλλιά, οπότε προγραμματίστε ανάλογα», συμβουλεύει η Gharring.

Μην ξεχνάτε να προστατεύετε το δέρμα σας

Είναι σημαντικό και εύκολο να προστατεύετε το δέρμα σας ενώ βάφετε τα μαλλιά σας. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να καταλήξεις με ενδεικτικές λωρίδες χρώματος στο μέτωπό σου», λέει η Gharring. «Εφαρμόστε μια μικρή λωρίδα γύρω από τη γραμμή των μαλλιών και τα αυτιά σας», συνιστά.

Μην ξεπλένετε με ζεστό νερό
 
Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό γιατί έχει καλύτερη αίσθηση από κρύο νερό. Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια έξυπνη ιδέα. «Το ζεστό νερό ανασηκώνει το εξωτερικό στρώμα του χρώματος των μαλλιών, με αποτέλεσμα το χρώμα να ξεθωριάζει πιο γρήγορα», λέει ο κομμωτής των διασημοτήτων Cody Renegar. «Ξέπλυνε τα μαλλιά σου με κρύο νερό για να κλειδώσεις το νέο χρώμα».
 
Μην λουστείτε την επόμενη μέρα

Λούζεστε καθημερινά; Αν ναι, μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά είναι καλύτερο να αποφύγετε το λούσιμο των μαλλιών σας για μία ή δύο μέρες. Η Renegar συνιστά να περιμένετε 48 έως 72 ώρες για να πλύνετε τα μαλλιά σας. «Αυτό δίνει στην επιδερμίδα αρκετό χρόνο για να κλείσει και το χρώμα να δέσει».

Αποφύγετε τα ζεστά εργαλεία μετά τη βαφή των μαλλιών σας

Ενώ οι επαγγελματίες μπορεί να φορμάρουν τα μαλλιά σας με ζεστά εργαλεία μετά το βάψιμο, είναι καλύτερο να περιμένετε λίγες μέρες πριν χρησιμοποιήσετε το σίδερο για μπούκλες ή ίσιωμα των μαλλιών. «Με την  πρόσθετη θερμότητα από ένα εργαλείο μπορεί να ξεθωριάσουν αλλά και να κάνουν τα χημικά επεξεργασμένα μαλλιά σας να γίνουν πιο εύθραυστα και ξηρά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εργαλεία θερμότητας, αλλά δεν θα συνιστούσα να τα χρησιμοποιείτε αμέσως μετά τη βαφή των μαλλιών σας και πάλι, δεν θα τα χρησιμοποιούσα συχνά. Εάν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να χρησιμοποιείτε πάντα ένα θερμοπροστατευτικό», λέει η Renegar.

Διαβάστε επίσης 

Πώς να καθαρίσετε το κλιματιστικό σας ώστε να λειτουργεί σαν καινούργιο όλο το καλοκαίρι

Τι είναι τα τσάκρα και πώς επηρεάζουν την υγεία μας;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.