Τι είναι τα τσάκρα και πώς επηρεάζουν την υγεία μας;

Ο Philippe Hannetelle εισηγητής της μεθόδου «Καθρέφτης του Σώματος» και θεραπευτής του συστήματος για 33 χρόνια, λύνει το μυστήριο των τσάκρα και του πώς επηρεάζουν την υγεία μας. Μας εξηγεί τι ακριβώς είναι, με ποια μορφή υπάρχουν στο σώμα μας και πώς λειτουργούν.

Κάνουμε βουτιά στη βαθύτερη συνειδητότητά μας με τη βοήθεια ενός master!

Τι είναι τα τσάκρα;

Για να κατανοήσουμε τον χάρτη της συνειδητότητας που αντιπροσωπεύει το σώμα, μπορούμε να στραφούμε στις αρχαίες ινδουιστικές παραδόσεις που έχουν μελετήσει τη συνειδητότητα για χιλιάδες χρόνια και χρησιμοποιούν τη γλώσσα των τσάκρα.

Το τσάκρα είναι σανσκριτική λέξη και σημαίνει «τροχός» ή «δίνη» γιατί έτσι μοιάζει ένα τσάκρα όταν το κοιτάς. Κάθε τσάκρα είναι σαν μια συμπαγής σφαίρα ενέργειας που διαπερνά το φυσικό σώμα σαν ένα μαγνητικό πεδίο.

Τα τσάκρα δεν είναι σωματικά. Είναι πτυχές της συνείδησης όπως ακριβώς και οι αύρες. Τα τσάκρα είναι πιο πυκνά από τις αύρες αλλά λιγότερο πυκνά από το φυσικό σώμα και αλληλεπιδρούν με το φυσικό σώμα μέσω δύο κύριων οχημάτων, του ενδοκρινικού συστήματος και του νευρικού συστήματος.

Πόσα είναι τα τσάκρα και πώς συνδέονται με την υγεία μας;

Είναι επτά. Κάθε ένα από τα επτά τσάκρα σχετίζεται με έναν από τους επτά ενδοκρινείς αδένες καθώς και με μια συγκεκριμένη ομάδα νεύρων που ονομάζονται πλέγματα. Επομένως, κάθε τσάκρα μπορεί να συσχετιστεί με συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και συγκεκριμένες λειτουργίες μέσα στο σώμα που διέπονται από το πλέγμα ή τον ενδοκρινικό αδένα που σχετίζεται με αυτό το τσάκρα.

Η συνειδητότητά σας, η εμπειρία της ύπαρξης, αντιπροσωπεύει όλα όσα είναι δυνατόν να γνωρίζετε. Όλες οι αισθήσεις σας, όλες οι αντιλήψεις σας, όλες οι πιθανές καταστάσεις συνειδητότητας μπορούν να χωριστούν σε επτά κατηγορίες και κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες μπορεί να συσχετιστεί με ένα συγκεκριμένο τσάκρα. Έτσι τα τσάκρα αντιπροσωπεύουν όχι μόνο συγκεκριμένες περιοχές του φυσικού σώματος αλλά και συγκεκριμένες περιοχές της συνείδησης.

Όταν αισθανόμαστε ένταση στη συνειδητότητα, την αισθανόμαστε στο τσάκρα που σχετίζεται με αυτή την περιοχή και στα μέρη του φυσικού σώματος που σχετίζονται με αυτό το τσάκρα. Οπότε, το πού νιώθετε το άγχος εξηγεί και το γιατί νιώθετε άγχος. Όταν πληγώνεσαι σε μια σχέση, το νιώθεις στην καρδιά σου. Όταν κάποιος είναι νευρικός, τα πόδια τρέμουν και η κύστη εξασθενεί.

Όταν η ένταση στη συνειδητότητα, στα τσάκρα, επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα ή φτάσει σε συγκεκριμένο βαθμό έντασης, δημιουργείται ένα σύμπτωμα σε φυσικό επίπεδο. Και πάλι, το σύμπτωμα χρησιμεύει για να κατανοήσει το άτομο μέσω του σώματός του τι συνέβη στον εαυτό του στο επίπεδο της συνειδητότητας. Μόλις το άτομο αλλάξει αυτό που δημιουργεί το σύμπτωμα στον τρόπο ζωής του, μπορεί να απελευθερώσει το άγχος που το δημιούργησε και να επιστρέψει στη φυσική του κατάσταση ισορροπίας και υγείας.

Δείτε πού βρίσκονται τα τσάκρα στο σώμα μας σε αυτό το βίντεο του Ιδρύματος Brofman:

Διαβάστε επίσης

ΠΦΣ: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για τη μη αναγωγή του ποσού της περικοπής για ταινίες – συνταγές

Καραθάνος: Σχέδιο ώστε να πληρώνονται οι πανάκριβες γονιδιακές θεραπείες που είναι ό,τι πιο καινοτόμο αυτή τη στιγμή

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.