Πώς να βγάλετε την τσίχλα από ρούχα και παπούτσια

Αν η τσίχλα κολλήσει σε ρούχα ή παπούτσια, είναι από τις στιγμές που μπορεί να σας κάνουν έξω φρενών. Είτε είναι κολλημένη σε ένα παπούτσι, είτε σε μια τσέπη η αφαίρεση τσίχλας μπορεί να είναι δύσκολη, επειδή μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε ίνες.

Η αφαίρεση της τσίχλας είναι συνήθως μια διαδικασία δύο σταδίων – πρώτα δημιουργείτε τις συνθήκες για να σκληρύνει, ώστε να φύγει πιο εύκολα και, στη συνέχεια, αφαιρείτε τον κολλώδη λεκέ που άφησε πίσω της. Με λίγη υπομονή και με τις συμβουλές του realsimple.com θα μπορέσετε να βγάλετε την τσίχλα από τα ρούχα και τα παπούτσια.

Πώς να βγάλετε την τσίχλα από τα ρούχα

Αποφύγετε το τρίψιμο

Εάν η τσίχλα είναι ακόμα μαλακή και φρέσκια, αντισταθείτε στην επιθυμία να την τρίψετε με ένα σφουγγάρι ή ένα πανί σε μια προσπάθεια να το αφαιρέσετε. Το τρίψιμο την σπρώχνει πιο βαθιά στις ίνες του υφάσματος.

Healthstories Πώς να βγάλετε την τσίχλα από ρούχα και παπούτσια

Στην κατάψυξη

Η σκληρή, κατεψυγμένη τσίχλα αφαιρείται πολύ πιο εύκολα από το ύφασμα. Εάν η τσίχλα έχει απλωθεί σε πολλά σημεία στα ρούχα, βάλτε το ρούχο σε μια πλαστική σακούλα και βάλτε το στην κατάψυξη για αρκετές ώρες. Εάν η τσίχλα βρίσκεται σε ένα μόνο σημείο, τοποθετήστε μερικά παγάκια σε μια μικρή πλαστική σακούλα και βάλτε τη σακούλα πάνω από την τσίχλα μέχρι να σκληρύνει.

Ξύστε την σκληρή τσίχλα

Μόλις σκληρύνει, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι κουζίνας ή την άκρη μιας παλιάς πιστωτικής κάρτας για να την ξύσετε απαλά από την επιφάνεια του υφάσματος. Εάν η τσίχλα είναι μεγάλη και ξεπαγώσει πριν την αφαιρέσετε όλη, παγώστε ξανά το ύφασμα και προσπαθήστε να την ξύσετε μόλις σκληρύνει ξανά.

Πως να βγάλετε τον λεκέ από τσίχλα

Μόλις την αφαιρέσετε, περιποιηθείτε τη λεκιασμένη περιοχή με ένα μείγμα από ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων και ένα κουταλάκι του γλυκού αποσταγμένο λευκό ξύδι. Τρίψτε απαλά το διάλυμα στο ύφασμα με τα δάχτυλά σας ή με ένα μαλακό πανί και αφήστε το μείγμα να καθίσει για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Πλύνετε το ρούχο ακολουθώντας τις οδηγίες στην ετικέτα φροντίδας.

Επιθεωρήστε προσεκτικά τη λεκιασμένη περιοχή πριν βάλετε το ρούχο στο στεγνωτήριο. Αν μείνει κάποιος από τους λεκέδες, περιποιηθείτε τον ξανά με το υγρό πιάτων και το μείγμα ξιδιού και ξεπλύνετε ξανά. Μην στεγνώνετε στο στεγνωτήριο σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να φύγει τελείως ο λεκές.

Πώς να βγάλετε την τσίχλα από τα παπούτσια

Εάν έχει κολλήσει τσίχλα στο ύφασμα ενός παπουτσιού, παγώστε το παπούτσι σε μια πλαστική σακούλα, ξύστε το και χρησιμοποιήστε μείγμα από υγρό πιάτων και διάλυμα ξιδιού για να αφαιρέσετε τους λεκέδες. Σκουπίστε το παπούτσι με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε το διάλυμα σαπουνιού και στεγνώστε με λεκέ.

Εάν η τσίχλα έχει κολλήσει στη σόλα ενός παπουτσιού, αφαιρέστε την με βαζελίνη, σπρέι λαδιού ή ακόμα και φυστικοβούτυρο και μια χαρτοπετσέτα.

Healthstories Πώς να βγάλετε την τσίχλα από ρούχα και παπούτσια

Διαβάστε επίσης

5 τροφές που μπορεί να σας προκαλέσουν κρίση άσθματος

Πιο συχνή η κατάθλιψη στους άνδρες που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.