Τι συμβαίνει, αν αφήσετε βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο

Τι συμβαίνει αν αφήσετε βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο; Είναι μια εμπειρία που όλοι γνωρίζουμε, αφού πολλές φορές βάζουμε πλυντήριο το βράδυ και έχουμε αποκοιμηθεί στον καναπέ πριν τελειώσει. Και όταν ξυπνάμε, συνειδητοποιούμε ότι τα υγρά ρούχα είναι ακόμα στο πλυντήριο και τα αφήνουμε γιατί δεν προλαβαίνουμε να τα απλώσουμε ή να τα βάλουμε στο στεγνωτήριο, αφού πρέπει να ετοιμαστούμε για δουλειά.
Και όταν πια επιστρέφουμε στο σπίτι, ανοίγουμε και έρχεται στη μύτη μας μια μυρωδιά μούστου ή μούχλας.

Τι πραγματικά συμβαίνει όταν αφήνετε βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο;

1. Τα ρούχα σας θα αποκτήσουν μια μυρωδιά μούχλας.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε εάν αφήσετε τα βρεγμένα ρούχα σας στο πλυντήριο για πολύ ώρα είναι ότι θα εμφανίσουν ένα ξινό άρωμα μούχλας.

Αυτό συμβαίνει επειδή το ζεστό, υγρό περιβάλλον μέσα στο πλυντήριο παρέχει το τέλειο έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων και μούχλας στο ύφασμα.

Και όχι, αυτό η μυρωδιά δεν θα φύγει απλά με το στέγνωμα. Για να την εξαλείψετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να πλύνετε τα ρούχα με ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος ή να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν απολύμανσης ρούχων. Μυρίστε τα ρούχα σας μετά από αυτό το δεύτερο πλύσιμο για να βεβαιωθείτε ότι η μυρωδιά έχει φύγει. Αν όχι, ίσως χρειαστεί να πάτε για τρίτο γύρο.

Healthstories Τι συμβαίνει αν αφήσετε βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο

2. Οι ίνες των ρούχων σας μπορεί να εξασθενήσουν.

Δυστυχώς, δεν είναι μόνο η μυρωδιά. Οι ίνες των ρούχων μπορεί να επηρεαστούν. Η υγρασία μπορεί να αποδυναμώσει το ύφασμα ή ακόμα και να προκαλέσει τρύπες.

Ακόμα κι αν δεν παρατηρήσετε φθορές αμέσως, μπορεί να τις δείτε με την πάροδο του χρόνου. Εναλλακτικά, τα υφάσματα θα μπορούσαν να τεντωθούν ή να παραμορφωθούν τόσο ώστε να είναι αδύνατο να σιδερωθούν ή να είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν αφήνετε τα ρούχα για περισσότερες από 24 ώρες.

 

3. Τα ρούχα σας μπορεί να ξεθωριάσουν.

Αφού αφήσετε τα ρούχα σας στο πλυντήριο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να παρατηρήσετε διαφορά στο χρώμα τους. Συγκεκριμένα, τα χρώματά τους μπορεί να ξεθωριάσουν.
Το απορρυπαντικό και το μαλακτικό υφασμάτων μπορούν επίσης να αφήσουν υπολείμματα στα ρούχα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό ή ακόμα και λεκέδες.

Healthstories Τι συμβαίνει αν αφήσετε βρεγμένα ρούχα στο πλυντήριο

4. Το πλυντήριο μπορεί να μουχλιάσει.

Τα ρούχα σας δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μουχλιάσουν. Και στο πλυντήριό σας μπορεί επίσης να αναπτυχθεί μούχλα.

Με την πάροδο του χρόνου, η υγρασία από τα βρεγμένα ρούχα μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας στο εσωτερικό του μηχανήματος, οδηγώντας σε δυσάρεστες οσμές και πιθανή ζημιά στα εξαρτήματα του μηχανήματος», λέει στο bestlifeonline.com ο ειδικός Paulo Filho. Το βάρος του υφάσματος μπορεί επίσης να πιέσει τον κινητήρα του μηχανήματος, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής του.

Εάν το πλυντήριό σας αρχίζει να αποκτά μία δυσάρεστη μυρωδιά, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1/4 φλιτζάνι νερό στο δοχείο απορρυπαντικού και 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι στο τύμπανο. Εκτελέστε ένα κανονικό φορτίο σε υψηλή θερμοκρασία για να καθαρίσετε καλά. Εάν υπάρχουν εναπομείναντα βρώμικα σημεία μετά το πλύσιμο, αφαιρέστε τα με ένα βρεγμένο σφουγγάρι.

5. Θα μπορούσατε να προσελκύσετε παράσιτα.

Το πιο παράξενο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί αν ξεχάσετε τα βρεγμένα ρούχα σας για πολύ καιρό στο πλυντήριο είναι να προσελκύετε έντομα και ζωύφια. Το υγρό, ζεστό περιβάλλον που δημιουργείται από τα βρεγμένα ρούχα είναι ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για αυτούς τους ανεπιθύμητους επισκέπτες, κάτι που μπορεί να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα και ζημιές στο σπίτι σας.

Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα παρασίτων μέσα στο πλυντήριό σας – με όλες τις μικροσκοπικές, σκοτεινές και υγρές ρωγμές του – μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος και χρήμα για την εξάλειψή του.

 

Διαβάστε επίσης

Παπαδημητρίου και Τρύφων “στα κάγκελα”, πονοκέφαλος για Θεανώ

Τι να προσέξετε, όταν αγοράζετε μπακαλιάρο – Η παραπλάνηση με το ψάρι λινγκ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.