Πώς να καθαρίσετε σωστά τον χώρο κάτω από το ψυγείο και το πλυντήριο πιάτων 

Από όλα τα δωμάτια του σπιτιού σας, η κουζίνα έχει τη μεγαλύτερη δράση, εκεί βρίσκονται οι βασικές ηλεκτρικές συσκευές όπως ψυγείο, κουζίνα και πλυντήριο πιάτων. Εκεί προετοιμάζετε πιάτα πριν από τις συγκεντρώσεις και μετατρέπετε τις αγαπημένες συνταγές σε γεύματα που αγαπά όλη η οικογένεια. Με όλο το μαγείρεμα, το ψήσιμο και τη διασκέδαση που συμβαίνει σε αυτόν τον χώρο, είναι βέβαιο ότι θα γίνει λίγο ακατάστατο με την πάροδο του χρόνου — ακόμα και σε μέρη που δεν θα περίμενε κανείς. Πάρτε για παράδειγμα, τον χώρο, κάτω από τις κύριες συσκευές της κουζίνας σας. Το ψυγείο και το πλυντήριο πιάτων σας βλέπουν κάθε είδους διαρροές και λεκέδες, καθώς εκεί χειρίζεστε πιο συχνά τα τρόφιμα. Είναι λογικό να κολλάνε ψίχουλα κάτω από αυτές τις συσκευές.

Εάν αυτές οι δυσπρόσιτες περιοχές χρειάζονται καθαρισμό στην κουζίνα σας, διαβάστε τις συμβουλές που έχει συγκεντρώσει από ειδικούς σε συσκευές και καθαριστές, το marthastewart.com, για να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα το χώρο κάτω από το ψυγείο και το πλυντήριο πιάτων.

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζετε κάτω από μεγάλες συσκευές κουζίνας

Με την πάροδο του χρόνου, τα σκουπίδια συσσωρεύονται στην κουζίνα σας – ειδικά σε εκείνα τα δύσκολα προσβάσιμα μέρη, όπως κάτω από τις κύριες συσκευές σας,όπως το ψυγείο, λέει η Leanne Stapf, η COO της Αρχής Καθαρισμού. Ως αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε μια ρουτίνα καθαρισμού (τουλάχιστον κάθε έως τέσσερις μήνες) για να ανανεώσετε αυτήν την περιοχή. «Η υπερβολική συσσώρευση σκουπιδιών μπορεί επίσης να επηρεάσει τον τρόπο λειτουργίας των συσκευών σας», προσθέτει.

Πώς να καθαρίσετε τις συσκευές κάτω από την κουζίνα χωρίς να τις μετακινήσετε

Δεν χρειάζεται να μετακινήσετε αυτές τις δυσκίνητες συσκευές για να καθαρίσετε τις σχισμές κάτω από αυτές, αρκεί να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία στο οπλοστάσιό σας. «Για να καθαρίσετε κάτω από τις συσκευές χωρίς να τις μετακινήσετε, συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο εξάρτημα αναρρόφησης που μπορεί να καθαρίσει δυσπρόσιτα σημεία και να γλιστρήσει κάτω από το πλυντήριο πιάτων», λέει η Stapf. “Μια άλλη επιλογή είναι να πάρετε ένα πανί από μικροΐνες και να το προσαρτήσετε στο άκρο της σφουγγαρίστρας σας (ή σε ένα παρόμοιο αντικείμενο).” Από εκεί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σφουγγαρίστρα που καλύπτεται με ύφασμα για να μπείτε κάτω από το ψυγείο, το πλυντήριο πιάτων ή το φούρνο σας για να συλλέξετε τη συσσώρευση υπολειμμάτων.

Τι θα χρειαστείτε

Ηλεκτρική σκούπα με πολλαπλά εξαρτήματα

Σφουγγαρίστρα

Πανί από μικροΐνες

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να καθαρίσετε κάτω από κάθε κύρια συσκευή κουζίνας:

Πλυντήριο πιάτων

Για να καθαρίσετε κάτω από το πλυντήριο πιάτων σας, ξεβιδώστε την πλάκα στο κάτω μέρος της συσκευής κάτω από την πόρτα, λέει η Jessica Petrino, εκπαιδεύτρια σε ηλεκτρικές συσκευές στο AJ Madison. Συνεχίστε καθαρίζοντας κάτω από την περιοχή με ηλεκτρική σκούπα ή βούρτσα σκόνης.

Εντοιχιζόμενο ψυγείο

Για αυτήν τη συσκευή, η Petrino συνιστά να αφαιρέσετε την πλάκα που καλύπτει τον κινητήρα και να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο ταπετσαρίας με κενό για να αφαιρέσετε τη συλλεγόμενη σκόνη. Σημαντικό είναι να καθαρίσετε σχολαστικά κάτω και πίσω από το ψυγείο, καθώς είναι σημεία που συγκεντρώνουν ιδιαίτερη σκόνη. Μπορείτε να το κάνετε με μια ηλεκτρική σκούπα ή με μια απλή σκούπα, αρκεί να καθαρίσετε όλες τις γωνίες που μπορεί να κρύβουν μέχρι και… κομματάκια από τρόφιμα!

Διαβάστε επίσης 

Πώς να καθαρίσετε το θερμός και πόσο συχνά πρέπει να το κάνετε

Γιατί θυμάστε ή ξεχνάτε τα όνειρά σας και πώς να τα ανακαλέσετε

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.