Hair Cycling: Η νέα τάση ομορφιάς που υπόσχεται πιο υγιή μαλλιά

To Hair Cycling, είναι η νούμερο ένα τάση ομορφιάς στο TikTok. H συγκεκριμένη τάση αφορά στο πώς θα αναζωογονηθούν τα μαλλιά σωστά, συστηματικά και σε βάθος.

Στο Hair Cycling τα πολλά προϊόντα περιποίησης έγιναν η αφορμή για τη νέα φροντίδα των μαλλιών. Σε κάθε λούσιμο, επιλέγουμε ένα διαφορετικό τύπο ρουτίνας για το σαμπουάν και κοντίσιονερ. Για παράδειγμα, το αρχικό λούσιμο θα μπορούσε να αφορά μια ρουτίνα επαναφοράς με προϊόντα αποτοξίνωσης και ενυδάτωσης. Η δεύτερη φορά περιλαμβάνει ένα επανορθωτικό προϊόν ή μάσκα, ενώ στην τρίτη περίπτωση επικεντρωνόμαστε σε ένα συγκεκριμένο όφελος, όπως ένα σαμπουάν για λεία και απαλά μαλλιά.

Είναι σκόπιμο επίσης, τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε μετά το λούσιμο, να προσδίδουν το ίδιο αποτέλεσμα με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του λουσίματος.

Ουσιαστικά, το Hair Cycling, είναι η εναλλαγή προϊόντων στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών, με σκοπό να εξασφαλίσουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και πιο υγιή μαλλιά. Προσφέρει επίσης, «ημέρες ξεκούρασης» από τη χρήση όλων των υπόλοιπων προϊόντων για τα μαλλιά,αναφέρει στο marthastewart.com η Nazanin Saedi, MD, δερματολόγος και  αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Thomas Jefferson.

Επίσης, το Hair Cycling, αναφέρει η Saedi, είναι ο ιδανικός τρόπος για να ισορροπήσουμε τα μαλλιά μας, εάν μας απασχολεί το φριζάρισμα ή η αφυδάτωση. Στο ένα λούσιμο θα χρησιμοποιήσουμε προϊόντα κατά του φριζαρίσματος και στο επόμενο, προϊόντα ενυδάτωσης, λέει.

Πρώτη ημέρα λουσίματος

Πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα σαμπουάν χωρίς χημικά, θειικά άλατα και χωρίς άρωμα για να εξισορροπήσετε το pH του τριχωτού της κεφαλής σας και να υποστηρίξετε το μικροβίωμα του τριχωτού της κεφαλής, λέει η Stefani Kappel, MD, δερματολόγος και ιδιοκτήτης της MDAiRE.

Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό κοντίσιονερ για να θρέψετε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Εφαρμόστε ένα ενυδατικό λάδι μαλλιών, όπως το λάδι jojoba, για να κλειδώσετε την υγρασία.

Δεύτερη ημέρα λουσίματος

Πλύνετε τα μαλλιά σας με ένα καθαριστικό σαμπουάν ανάλογα με τις ανάγκες σας και κάντε αφρό στο τριχωτό της κεφαλής για να αποτρέψετε την υπερανάπτυξη της μαγιάς. Αντί για κοντίσιονερ, εφαρμόστε μια μάσκα μαλλιών μετά το λούσιμο για μια επιπλέον δόση ενυδάτωσης. Εάν έχετε λεπτά μαλλιά και δεν μπορείτε να ανεχτείτε τακτικά βαριά προϊόντα, χρησιμοποιήστε τη μάσκα μαλλιών μία φορά την εβδομάδα στις άκρες, αποφεύγοντας την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, λέει η ειδικός.

Πλεονεκτήματα

Όλοι οι τύποι μαλλιών μπορούν να επωφεληθούν από αυτή τη ρουτίνα, καθώς παρέχει ενυδάτωση και απαλή απολέπιση ανάλογα με τις ανάγκες. «Τα οφέλη είναι να αλλάζετε τα προϊόντα σας καθώς αλλάζουν τα μαλλιά σας — ή εάν το τριχωτό της κεφαλής σας είναι πιο ξηρό σε ορισμένες περιόδους του χρόνου», λέει η Δρ Saedi.

Μειωμένος ερεθισμός

Μπορεί επίσης να ελαχιστοποιήσει τον ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών. «Πολλά από τα προϊόντα μαλλιών που χρησιμοποιούμε (σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκες) έχουν τον πιθανό κίνδυνο φλεγμονής από διάφορα ενεργά συστατικά», λέει η Kseniya Kobets, MD, διευθύντρια αισθητικής δερματολογίας στο Montefiore Einstein Advanced Care «Επιπλέον, πολλά προϊόντα περιέχουν θειικά άλατα, τα οποία μπορεί να ξηραίνουν τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής, ή σιλικόνες, που μπορεί να συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά», εξηγεί.

Δημιουργώντας μια περιστρεφόμενη ρουτίνα, θα είστε σε θέση να περιορίσετε την υπερβολική χρήση στο ελάχιστο, να εξαλείψετε τη συσσώρευση προϊόντων προτού γίνει πρόβλημα και να συνεχίσετε να ενισχύετε την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας.

Ανάμεσα στις ημέρες που ακολουθείς τη συγκεκριμένη ρουτίνα θα πρέπει να κάνεις μία παύση. Αν δηλαδή αποφασίσεις να ακολουθήσεις την εβδομαδιαία, για 2 ημέρες δεν λούσεις τα μαλλιά σου. Τους επιτρέπεις να “αναπνεύσουν”. Αν πάλι είναι μηνιαία, η παύση διαρκεί 4-5 ημέρες, αναφέρουν οι δερματολόγοι.

Διαβάστε επίσης 

Το έλαιο που δυναμώνει τα μαλλιά και δρα κατά της τριχόπτωσης

Η άσκηση το μεσημέρι ή το απόγευμα, έχει περισσότερα οφέλη για τη μακροζωία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.