Να γιατί η 93χρονη Annie Holmes ξετρέλανε την κοινότητα των crossfit-άδων

Ποιοι άνθρωποι συχνάζουν στα γυμναστήρια, στους στίβους και τα πάρκα άθλησης; Όλοι όσοι αγαπούν την άσκηση. Που λατρεύουν τον αθλητισμό και θέλουν να νιώθουν ευεξία μέσα από το χόμπι τους. Έχετε, όμως, ακούσει ποτέ να ξεκινά το γυμναστήριο ένας… 80χρονος; Ακόμα περισσότερο, μια… 90χρονη; Κι όμως, στο γυμναστήριο Auburn CrossFit, στην California εγγράφηκε στα 89 της χρόνια η Annie Holmes, η οποία 93 ετών σήμερα έχει επάξια κερδίσει το προσωνύμιο Super-Annie!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CrossFit (@crossfit)

Όπως αποκαλύπτει το αφιέρωμα που πραγματοποίησε για εκείνη το ίδιο το γυμναστήριο, αλλά και η δημοφιλέστατη σελίδα Crossfit με τους σχεδόν 1 εκατομμύριο followers, η Annie, ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του γυμναστηρίου. “Όταν πρωτοπήγα εκεί, όλοι με υποδέχθηκαν με χαρά. Είναι ένα μέρος που θέλεις να παραμείνεις -και παρέμεινα!”, λέει η ίδια.

Ως αποτέλεσμα αυτής της δέσμευσης, κατάφερε να αναπτύξει τη δύναμη που λίγες 93χρονες ανά τον κόσμο έχουν. Μπορεί να ξαπλώσει στο πάτωμα και να σηκωθεί ξανά επάνω χωρίς καμία βοήθεια, μπορεί να κάνει άλματα, αλλά και βαθιά καθίσματα μόνη της. “Αγάπησα το γεγονός, ότι έβλεπα το σώμα μου να αλλάζει. Ανακάλυπτα μύες που δεν ήξερα, ότι είχα”, περιγράφει.

Και όπως ήταν φυσικό, σύσσωμη η κοινότητα των crossfit-άδων όχι μόνο ξετρελάθηκε με τη φοβερή αυτή γιαγιά, αλλά την επαίνεσε για τον ενθουσιασμό και τη δυναμική της, ενώ την φέρνει πλέον ως παράδειγμα προς οποιονδήποτε δηλώνει, ότι δεν μπορεί να ασχοληθεί με αυτό το άθλημα.

Γεγονός είναι, ότι τόσο η Annie Homes, όσο και η χορεύτρια Dinkie Flowers (101 ετών) αποτελούν έμπνευση για τις νεώτερες γενιές, με περισσότερους από έναν τρόπους. Και οι δύο αποδεικνύουν, ότι δεν είναι ποτέ αργά να φροντίσεις τη φυσική σου κατάσταση, αλλά και να γνωρίσεις τη χαρά της κοινωνικοποίησης.

Διαβάστε επίσης

Πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την επιληψία

ΕΚΠΑ: Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.