Ο «οργασμός» της κάλτσας – Μάθε πώς

Την επόμενη φορά που θα ξαπλώσετε στο κρεβάτι, φορέστε και κάλτσες. Πολλοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι ο ύπνος με κάλτσες τους βοηθά να κοιμούνται καλύτερα, έχουν καλύτερη θερμοκρασία του σώματος, αλλά προσφέρουν και καλύτερο οργασμό.

Μπορεί ο ύπνος με κάλτσες να βοηθήσει να κοιμηθούμε πιο γρήγορα;

Όπως εξηγεί στο thesleepdoctor.com ο Dr. Michael Breus, PhD, DABSM, FAASM, Κλινικός Ψυχολόγος, Ειδικός στην Ιατρική Ύπνου, το ανθρώπινο σώμα έχει συνεχώς εναλλαγές θέρμανσης και ψύξης, οι οποίες εξαρτώνται από τον κιρκάδιο ρυθμό του κάθε ατόμου, δηλαδή από το βιολογικό του ρολόι. Κατά τις ώρες αφύπνισης, η θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος βρίσκεται περίπου στους 37 βαθμούς Κελσίου και μπορεί να κυμαίνεται έως και μισό βαθμό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του σώματος προηγούνται συνήθως της ώρα του ύπνου και στοιχεία από επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η χρήση καλτσών ή άλλων μεθόδων θέρμανσης των ποδιών, μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος και να βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Γιατί να φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι;

Η ρύθμιση της ιδανικής θερμοκρασίας στο υπνοδωμάτιο, είναι μόνο το ένα μέρος της εξίσωσης ώστε να πετύχετε τον καλύτερο δυνατό ύπνο, λέει ο Breus. Καθώς το σώμα μας αυξάνει την παραγωγή μελατονίνης κοντά στο τέλος της ημέρας για να μας προετοιμάσει για ύπνο, η θερμοκρασία του σώματός μας αρχίζει να μειώνεται.

Ετσι, κρυώνουν τα πόδια μας και η χρήση καλτσών μπορεί να βοηθήσει σε μια διαδικασία που ονομάζεται περιφερική αγγειοδιαστολή, η οποία αναφέρεται σε αύξηση συγκέντρωσης του αίματος στα άκρα (δηλαδή χέρια και πόδια), πράγμα που μειώνει τη θερμοκρασία του σώματός πιο γρήγορα.

Η αύξηση της ροής του αίματος με τη θέρμανση των ποδιών, είτε φορώντας κάλτσες στο κρεβάτι ή με άλλα μέσα, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα. Σε μια ερευνητική μελέτη, οι συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν κάλτσες ή άλλες μεθόδους θέρμανσης των ποδιών, όχι μόνο κοιμήθηκαν πιο γρήγορα, αλλά ανέφεραν ότι κοιμούνται και περισσότερο και βιώνουν συνολικά ποιοτικότερο ύπνο.

Αυξημένη πιθανότητα οργασμού

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, εκτός από τη βελτίωση του ύπνου, το να φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι θα μπορούσε επίσης να ενισχύσει τη σεξουαλική σας ζωή. Μια μελέτη καταλήγει στη διαπίστωση ότι το 80% των ζευγαριών που φορούσαν κάλτσες πέτυχαν οργασμό εύκολα, σε σύγκριση με το 50% που στην έρευνα δεν φορούσαν κάλτσες. Παρότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα, είναι σαφές ότι η αύξηση της ροής του αίματος και η θερμοκρασία του δέρματος, βοηθούν τους ανθρώπους να επιτύχουν οργασμό.

Μπορούν οι κάλτσες να βοηθήσουν στις διαταραχές ύπνου;

Ενώ η χρήση καλτσών στο κρεβάτι μπορεί να μην βοηθά σε κάθε διαταραχή ύπνου-αφύπνισης, στοιχεία δείχνουν ότι το ζέσταμα των ποδιών πριν πέσουμε στο κρεβάτι, μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της αϋπνίας.

Επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ό,τι το ζέσταμα των ποδιών για 20 λεπτά πριν ξαπλώσουμε στο κρεβάτι, μειώνει τα συμπτώματα αϋπνίας καθώς και την κόπωση. Σε άλλη μελέτη, φάνηκε ότι τα άτομα που πάσχουν από αϋπνία, έχουν καλύτερο ύπνο μετά τη θέρμανση των χεριών και των ποδιών τους.

Ωστόσο, η έρευνα δείχνει επίσης, αναφέρει ο Breus, ότι οι ηλικιωμένοι ασθενείς με αϋπνία δεν εμφανίζουν αλλαγές στα συμπτώματά τους κατά τη χρήση τεχνικών θέρμανσης των ποδιών. Κάτι που σημαίνει ότι η ηλικία μπορεί να παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα της επίδρασης των ζεστών ποδιών στον ύπνο.

Εκτός από το να κοιμάστε πιο γρήγορα και να κοιμάστε περισσότερο, μπορείτε να απολαμβάνετε ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα όταν φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι.

Πρόληψη των εξάψεων της εμμηνόπαυσης

Οι εξάψεις της εμμηνόπαυσης οφείλονται στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, η οποία μπορεί να συμβεί κατά το ξύπνημα ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ενώ υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τις εξάψεις, όπως τα επίπεδα ορμονών, γνωρίζουμε ότι η χρήση καλτσών στο κρεβάτι βοηθά το σώμα μας να μειώσει τη θερμοκρασία του και συνεπώς μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτές τις εξάψεις μέσα στη νύχτα.

Διαβάστε επίσης 

Υπερσεξουαλικότητα: Πότε η ερωτική επιθυμία γίνεται πάθηση;

Πρέπει να πατάτε το καζανάκι με ανοικτό η κλειστό το καπάκι της τουαλέτας;

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.