Λάθη στο πλύσιμο των πιάτων, που σπαταλούν τον χρόνο, τα χρήματα και την ενέργειά σας

Οι περισσότεροι από εμάς θα παραδεχόμασταν ανοιχτά ό,τι θα ήταν δύσκολο να ζήσουμε χωρίς το πλυντήριο πιάτων μας. Αυτές οι συσκευές κάνουν μια από τις πιο κουραστικές εργασίες για το σπίτι, λιγότερο αγχωτική και πιο βολική.

Αλλά τα πλυντήρια πιάτων έχουν τα δικά τους προβλήματα και είναι σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε σωστά, όχι μόνο για να καθαρίζετε τα πιάτα όσο το δυνατόν περισσότερο, αλλά και για να διατηρείτε το πλυντήριο πιάτων σας σε λειτουργία για όσο το δυνατόν περισσότερο. Ποια είναι όμως εκείνα τα λάθη που σπαταλούν τον χρόνο, τα χρήματακ αι την ενέργεια μας; Το realsimple.com, μίλησε με ειδικούς και μας τα παρουσιάζει.

Ξέπλυμα πιάτων

Το ξέπλυμα των πιάτων ίσως να μην είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να τα καθαρίσετε, ειδικά εάν έχετε αγοράσει ένα πλυντήριο πιάτων τα τελευταία 5 χρόνια. Αυτά έχουν αισθητήρα βρωμιάς, που σημαίνει ότι αν ανιχνεύσει ότι τα πιάτα δεν είναι πολύ βρώμικα, θα χρησιμοποιήσει έναν μικρότερο κύκλο πλύσης.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει απλώς να βάζετε τα πιάτα του δείπνου απευθείας στο πλυντήριο πιάτων απευθείας από το τραπέζι. Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τα περιττά υπολείμματα φαγητού ή σάλτσες. «Θα πρέπει να κάνετε ένα γρήγορο ξέπλυμα για να αφαιρέσετε τα χαλαρά τρόφιμα. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να τρίψετε τα πιάτα πριν», λέει στο realsimple.com, η διοργανώτρια Ashley Stewart, ιδρυτής του O.C.D.

Πλένετε πράγματα στο πλυντήριο πιάτων που δεν πρέπει

Αν και οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να μην ήταν έτσι, δεν ήταν όλα σχεδιασμένα για να καθαρίζονται στο πλυντήριο πιάτων. Το πλαστικό, η μελαμίνη, η λεπτή πορσελάνη και τα κρύσταλλα συνήθως δεν πλένονται στο πλυντήριο πιάτων. Ενώ το πλυντήριο πιάτων σας μπορεί να έχει πορσελάνη ή λεπτή ρύθμιση, μπορεί να είναι επικίνδυνο. Έτσι, ελέγξτε το κάτω μέρος των πιάτων και των φλιτζανιών σας για οδηγίες. Εάν εξακολουθείτε να μην είστε σίγουροι, κάντε λάθος με προσοχή και πλύνετε τα χέρια σας.

Μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού

Μια μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού θα δημιουργήσει ανεπιθύμητο αφρό που δεν θα ξεπλυθεί επαρκώς από τα πιάτα. Αυτό σημαίνει πως καταναλώνεις φάρμακο εν αγνοία σου.

Τι να κάνεις: Πάντα να βάζεις την σωστή ποσότητα που αναγράφεται στις οδηγίες της ταμπλέτας- φαρμάκου, μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Έτσι και τα είδη θα πλένονται καλά και εσύ θα είσαι σίγουρη πως έχουν ξεπλυθεί επαρκώς.

Η θερμοκρασια του νερου είναι κάτω από 50ºC

Η χαμηλή θερμοκρασία νερού που εισέρχεται στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να είναι πρόβλημα εάν δεν έχετε ενσωματωμένο θερμοστάτη. Για να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα θα είναι καθαρά, βεβαιωθείτε ότι το νερό σας ζεσταίνεται αρκετά.

Δεν συνδέεται το πλυντήριο με ζεστό νερό

Αυτό μπορεί να βοηθήσει το πλυντήριο πιάτων σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά αντλώντας ζεστό νερό απευθείας. Κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο το χειμώνα με κρύους σωλήνες, για παράδειγμα.

Ένα μέσο πλυντήριο πιάτων χρειάζεται περίπου 2 λεπτά για τη θέρμανση του νερού κατά 1 βαθμό και οι περισσότεροι κύκλοι πλύσης πρέπει να είναι στους 60ºC. Εάν το νερό είναι μόνο στους 40ºC, τότε το πλύσιμο θα διαρκέσει επιπλέον 60 λεπτά!

Φράξιμο του ψεκαστήρα

Όταν τοποθετούμε μεγάλα αντικείμενα στο μεγαλύτερο μέρος της θήκης εμποδίζουν τον καθαρισμό των αντικειμένων παραπάνω. Αντ’ αυτού, μπορεί να είναι καλύτερο να πλένετε τα μεγαλύτερα αντικείμενα με το χέρι για να βεβαιωθείτε ότι τα πιάτα σας καθαρίζονται υγιεινά.

Δεν καθαρίζετε τα λάστιχα στεγανοποίησης

Τα λάστιχα συλλέγουν βακτήρια με την πάροδο του χρόνου από τα βρώμικα αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων, καθώς λατρεύουν τα υγρά σημεία. Αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια παλιά οδοντόβουρτσα και σαπουνόνερο κάθε λίγους μήνες για να αποφευχθεί η συσσώρευση.

Μη χρήση γυαλιστικού

Εάν τα πιάτα βγαίνουν βρεγμένα και με κηλίδες νερού, τότε το γυαλιστικό, θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Θα μειώσει την επιφανειακή τάση του νερού και θα αποτρέψει τα σταγονίδια να σχηματιστούν και να αφήσουν λεκέδες. Βοηθά επίσης τα πιάτα να στεγνώσουν γρήγορα.

Ανάμιξη επιπέδων βρωμιάς

Ορισμένα αντικείμενα μπορεί να απαιτούν μεγαλύτερο βαθύτερο καθαρισμό και άλλα μικρότερο κύκλο πλύσης. Ομοίως με τα ρούχα, ομαδοποιήστε τα βρώμικα πιάτα ανάλογα με το επίπεδο βρωμιάς για καλύτερο αποτέλεσμα! Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να πλένετε με το χέρι κάποια αντικείμενα.

Διαβάστε επίσης 

13 λάθη στην αποθήκευση και πώς να τα διορθώσετε

Πώς μπορώ να βοηθήσω τη σύντροφό μου κατά στην εμμηνόπαυση

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.