Γιατί να ξεκινήσετε φέτος τένις: Μάθετε για τα οφέλη

Μέχρι πρότινος θεωρούνταν ένα άθλημα που απευθυνόταν στην ελίτ. Δηλαδή, ένα άθλημα ακριβό και δύσκολα προσβάσιμο. Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Και σήμερα, μιλάμε για ένα εξαιρετικό σπορ, με πολλαπλά οφέλη, το οποίο απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας. Το καλύτερο; Τα γήπεδα τένις στην Ελλάδα είναι πλέον πάμπολλα, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να γραφτεί κανείς σε γκρουπ ή να κάνει ατομικά μαθήματα, προσαρμόζοντας το υπέροχο αυτό χόμπι στο πρόγραμμά του, όπως τον βολεύει!

Γιατί να ξεκινήσετε φέτος τένις

1. Γιατί δεν έχετε χρόνο να εγγραφείτε σε κάποιο ομαδικό σπορ

Το τένις έχει το μεγάλο πλεονέκτημα, ότι δεν απαιτεί ομαδικότητα. Δηλαδή, μπορείτε να γραφτείτε σε γκρουπάκι, αλλά μπορείτε να κάνετε και ιδιαίτερο μάθημα, το οποίο θα απολαύσετε στον χρόνο που θα σας βολεύει, μόνη σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να εκτονωθείτε πραγματικά.

2. Είναι οικονομικό
Συγκριτικά με άλλες “personal” επιλογές, το να γραφτείτε σε κάποια ακαδημία του Δήμου σας είναι πολύ πιο οικονομική επιλογή. Ουσιαστικά θα χρειαστεί να ξοδέψετε κάποια χρήματα για τη ρακέτα, τα μπαλάκια, καθώς και ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

3. Είναι φανταστική άσκηση
Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα αθλήματα που μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να βελτιώσετε ή να διατηρήσετε τη φόρμα σας! Μπορείτε εύκολα να κάψετε από 400 έως 1.000 θερμίδες ανά ώρα παίζοντας τένις, καθώς πρόκειται για μια άσκηση υψηλής έντασης που γυμνάζει όλο το σώμα. Εξάλλου, δυναμώνει τους μύες, ενώ δίνει έμφαση στους γλουτούς και τον κορμό, γυμνάζοντας ταυτόχρονα τη μέση, την κοιλιά και τα χέρια.

4. Προσφέρει πνευματική διέγερση
Το εξαιρετικό αυτό άθλημα προσφέρει και πνευματική διέγερση. Ξεκινώντας τώρα για πρώτη φορά τένις, θα μάθετε νέους κανόνες και τεχνικές, ενώ θα δοκιμάσετε και τα προσωπικά σας όρια και τις δυνατότητές σας. Το να πιέσετε τον εαυτό σας να μάθει κάτι νέο, να βιώσει μια νέα εμπειρία, θα σας προσφέρει μεγάλη προσωπική ικανοποίηση. Εξάλλου, είναι και ένα καλό πεδίο για να εκφράσετε την ανταγωνιστική σας πλευρά!

5. Θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους
Εκ των πραγμάτων, πρόκειται για ένα κοινωνικό άθλημα, μέσω του οποίου θα γνωρίσετε νέους ανθρώπους -και αυτό είναι πάντα ωφέλιμο για τη ζωή μας, σωστά; Εξάλλου, μπορείτε σταδιακά να “παρασύρετε” σε αυτό τις κολλητές σας φίλες ή τον σύντροφό σας και να το απολαμβάνετε παρέα!

6. Θα βελτιώσετε τη διάθεσή σας
Ακόμα κι αν ξεκινώντας για την προπόνηση αισθάνεστε τρομερά κουρασμένη, ακόμα κι αν ο καιρός σας φαίνεται υπερβολικά κρύος για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο, δεν φαντάζεστε πόσο καλύτερα θα νιώσετε στο τέλος αυτής! Οι ορμόνες που εκλύονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού θα σας προσφέρουν χαρά για πολλές ημέρες μετά.

7. Θα βελτιώσετε την ισορροπία σας
Όπως θα σας πει κάθε καλός τενίστας, το άθλημα αυτό σε αναγκάζει να σταματάς και να ξεκινάς διαρκώς, να τρέχεις προς τη μία κατεύθυνση ή προς την άλλη, και αυτό βελτιώνει τρομερά την ισορροπία, γιατί οι μύες μαθαίνουν να ανταποκρίνονται γρήγορα σε εντελώς διαφορετικές κινήσεις.

8. Θα μειώσετε τον κίνδυνο καρδιοπάθειας
Οι καρδιοπάθειες απειλούν κυρίως τις γυναίκες και οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε για να τις αποφύγετε είναι σημαντικό. Το τένις είναι μια εξαιρετική ιδέα, αφού μειώνει τρομερά τα ποσοστά λίπους στο σώμα, χάρη στην αεροβική άσκηση, και έτσι μειώνει και τον κίνδυνο καρδιοπαθειών.

9. Είναι κι αυτή μία… έξοδος
Δεν είναι υπερβολή: Το να βγαίνετε έξω (έξω έξω) τα βράδια, το να εκτονώνεστε και να συναντάτε συμπαθείς ανθρώπους με τους οποίους θα πείτε και μια χαλαρωτική κουβέντα, θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βγήκατε σε βραδινή έξοδο! Και, μάλιστα, χωρίς να καταναλώστε ούτε σταλιά αλκοόλ!

Διαβάστε επίσης

Οι 6 επικίνδυνες μορφές καρκίνου και τα συμπτώματά τους

7+1 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τα δόντια

ΙΣΑ: Τρία μέτρα για να αντιμετωπίσουμε τις λοιμώξεις του αναπνευστικού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.