Επιστροφή στο γυμναστήριο μετά τις γιορτές – Τι πρέπει να προσέξετε

Ο χρόνος των εορτών σημαίνει απόλαυση, άφθονα πάρτι και άφθονο φαγητό καθιστώντας δύσκολο για πολλούς να παραμείνουν σε καλό δρόμο με τη διατροφή τους και τη ρουτίνα άσκησης. Αν το παρακάνατε κατά τη διάρκεια των γιορτών και συνειδητοποιήσετε ότι τώρα είναι η ώρα να επιστρέψετε στο γυμναστήριο, πρέπει να έχετε υπόψιν σας τις παρακάτω συμβουλές.

Το www.villagegym.co.uk έχει συγκεντρώσει μερικές έξυπνες, λογικές και χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιστρέψετε στο γυμναστήριο μετά την αναπαυλα των εορτών.

Τι πρέπει να προσέξουμε λοιπόν;

Η πρώτη μέριμνά μας θα πρέπει να είναι το να επανέλθουμε σε φόρμα χωρίς να στοχεύουμε σε πολλά βάρη ή σε μεγάλη ένταση της προπόνησης. Αν είχαμε μείνει ανενεργεί για πολύ καιρό μια αύξηση του 15% την εβδομάδα, σημαίνει ότι την τέταρτη εβδομάδα θα είμαστε και πάλι κάπου κοντά στην κατάσταση που ήμασταν πριν.

Να κάνουμε σωστή προθέρμανση με έμφαση στην κινητικότητα και την ενεργοποίηση των μυών μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στοχεύσουμε στην καλή προθέρμανση των αρθρώσεων και των βασικών μυϊκών ομάδων πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε άσκηση. Αυτό φυσικά είναι μια πάγια τακτική για κάθε προπόνηση, στην μετά καραντίνα εποχή όμως είναι πραγματικά σωτήρια.

Να κοιμόμαστε και να τρώμε καλά

Ο ύπνος είναι η καλύτερη ευκαιρία που έχει το σώμα μας για αποθεραπεία μετά από έντονη άσκηση για αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσουμε 7-9 ώρες ύπνου το 24ωρο. Αν καίμε πολλές θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησής μας, το σώμα μας θα χρειαστεί να τροφοδοτηθεί με τα σωστά θρεπτικά συστατικά για να ανταπεξέλθει. Αν έχουμε βάλει κάποια κιλά στις γιορτές  μια προσεκτική διατροφή θα μας βοηθήσει να τα αποβάλουμε με ασφάλεια.

Να δώσουμε την ανάλογη προσοχή σε ενοχλήματα ή πόνους που πιθανόν να προκύψουν
Αν αρχίσουμε να νοιώθουμε πόνους μετά την επιστροφή μας στο γυμναστήριο, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τους παραμελήσουμε, αλλά να δούμε τον γιατρό μας που θα μας βοηθήσει να τους αντιμετωπίσουμε σωστά από την αρχή.

Το συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει να μελετήσουμε καλά την επιστροφή μας στην άσκηση και το γυμναστήριο για το κάνουμε με ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης 

7 κακές πρωινές συνήθειες που περιορίζουν την ενέργειά σας όλη την ημέρα

Οργασμός: Είναι η καλύτερη μέθοδος αντιγήρανσης;

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.