4+1 λόγοι που δεν πρέπει να περπατάτε ξυπόλυτοι, ακόμα και στο σπίτι

Πολλοί άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να περπατάνε ξυπόλυτοι ακόμα και μέσα στο σπίτι. Ειδικά το Καλοκαίρι που τα πόδια μας δεν αντέχουν ούτε τις κάλτσες. Οι ειδικοί ωστόσο λένε, πως αν έχεις τη συνήθεια να περπατάς ξυπόλυτος καλό θα είναι να την αλλάξεις πριν είναι αργά, καθώς το να περπατάτε χωρίς παπούτσια μπορεί να έχει κάποιες δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία και την ομορφιά των ποδιών σας.

Ο κίνδυνος που σε απειλεί, σύμφωνα με το brightside.com, είναι οι μύκητες στα πόδια που είναι από τις πιο «ύπουλες» λοιμώξεις καθώς αναγνωρίζονται δύσκολα από τον ασθενή και τις περισσότερες φορές απλά περιμένουμε να περάσει μόνη της.

Όμως οι μυκητιάσεις στα πόδια και τα νύχια δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητες — πόσο μάλλον όταν ο μύκητας στα πόδια εμφανίζεται σε ποσοστό άνω του 15% παγκοσμίως!

Αρκετοί άνθρωποι δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τα πρώτα συμπτώματα του μύκητα των ποδιών και καταλήγουν με βαριές λοιμώξεις και μυκητιάσεις που θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.

Αν ο μύκητας στα νύχια ή τα πόδια μεγαλώσει και αναπαραχθεί, τότε η ίαση είναι αρκετά χρονοβόρα και θα χρειαστούν ακόμα και έως 6 μήνες για να καταστραφούν εντελώς όλοι οι μύκητες στο πόδι.

Οι σκληρές επιφάνειες δεν κάνουν καλό στα πόδια 

Το να περπατάτε ξυπόλητοι στο γρασίδι κάθε τόσο σας κάνει να νιώθετε ωραία και μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το άγχος, αλλά αυτό σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να βλάψει πραγματικά τα πόδια σας.

Οι πιο μαλακές επιφάνειες επιτρέπουν στα πόδια σας να βυθιστούν φυσικά και στηρίζουν το εσωτερικό των ποδιών σας. Αλλά τα περισσότερα πατώματα είναι πολύ σκληρά και το περπάτημα χωρίς τη στήριξη των παπουτσιών σας προκαλεί αφύσικο άγχος που τελικά μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στις φτέρνες και τα γόνατά σας.

Μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς

Το να βγάζετε τα παπούτσια σας και να αφήνετε τα πόδια σας να αναπνεύσουν σίγουρα να κάνει να νιώθετε καλά μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά, αλλά το περπάτημα στο σπίτι χωρίς παπούτσια μπορεί να οδηγήσει σε πτώσεις και τραυματισμούς.

Αν περπατάτε ξυπόλυτοι, μπορεί να σας κάνει κακό στην πλάτη

Εάν ποτέ αισθανθήκατε ότι τα πόδια σας πονούσαν αφού περπατήσατε ξυπόλητοι, υπάρχει πραγματικά μια επιστημονική εξήγηση για αυτό. Το περπάτημα όντας ξυπόλυτοι σε σκληρές επιφάνειες προκαλεί άνιση κατανομή βάρους στα πόδια σας.

Αυτή η ανισορροπία μπορεί να επιδεινώσει τις υπάρχουσες παραμορφώσεις των ποδιών και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τα πάνω μέρη του σώματός σας, προκαλώντας πόνο στα γόνατα και την πλάτη σας.

Τα πόδια μυρίζουν

Εκτός από το να πονούν τα πόδια και η πλάτη σου, το τακτικό περπάτημα όντας ξυπόλητος μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστη οσμή των ποδιών. Το να μην φοράτε παπούτσια  σημαίνει καμία προστασία από βακτήρια ακόμη και στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης 

Το φαινόμενο placebo είναι γνήσιο βιολογικό γεγονός – Οι σύγχρονες αντιλήψεις για την Ψυχοσωματική Ιατρική

Τρικ για να ανορθώσετε το στήθος σας με φυσικό τρόπο

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.