Τρικ για να ανορθώσετε το στήθος σας με φυσικό τρόπο

Το γυναικείο στήθος υφίσταται αλλαγές καθώς η γυναίκα διανύει τα διαφορετικά στάδια της ζωής της. Για παράδειγμα, μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, το δέρμα και οι μύες τεντώνονται, με αποτέλεσμα να χαλαρώνει κατά την επαναφορά. Κάτι ανάλογα συμβαίνει στις γυναίκες που παίρνουν και χάνουν πολλά κιλά, ενώ και μετά την εμμηνόπαυση οι μαστοί γίνονται πιο μαλακοί και λιγότερο πυκνοί λόγω της μειωμένης παραγωγής οιστρογόνων.

Δεν μπορείτε να σταματήσετε τη διαδικασία της γήρανσης και σίγουρα δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε τη βαρύτητα. Μπορείτε όμως να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν τα κρατήσετε το στήθος σας όσο πιο δυνατό και στητό γίνεται.

Εάν αναζητάτε αποτελεσματικούς, ασφαλείς και μη χειρουργικούς τρόπους, ακολουθήστε τις συμβουλές της Emily Schofield, πιστοποιημένη προσωπική γυμνάστρια και υπεύθυνη γυμναστικής στο Ultimate Performance Los Angeles.

Η Schofield εξηγεί στο eatthis.com, πως η ηλικία, η αυξομείωση του βάρους καθώς και η μειωμένη εξάσκηση των μυών του στήθους μπορούν να τους κάνουν να ατροφήσουν, οδηγώντας σε χαλάρωση. Ωστόσο συγκεκριμένες ασκήσεις που επικεντρώνονται στους μύες και βρίσκονται κάτω από το στήθος, μπορούν να το δυναμώσουν και να το συσφίξουν.

Τρικ για να ανορθώσετε το στήθος σας με φυσικό τρόπο

Καταρχήν διατηρήστε το βάρος σας σε κανονικά επίπεδα, λέει η Schofield. Οι απότομες αυξομειώσεις του βάρους είναι νούμερο ένα εχθρός για το στήθος καθώς η απώλεια κιλών δημιουργεί χαλαρότητα στο μαστό. Η αύξηση του βάρους, δημιουργεί λίπος και το βάρος του λίπους κάνει πιο δύσκολη τη στήριξη των μαστών.

Βάλτε στο πρόγραμμα γυμναστικής σας περισσότερα push-ups και βαράκια, με ασκήσεις που επικεντρώνονται στο μπούστο. Οι μύες, ειδικά στις νεαρότερες ηλικίες και σφίγγουν άμεσα και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό.

Γενικά η άσκηση βοηθά στην καλή στάση του σώματος και αυτό σημαίνει ίσια σπονδυλική και δυνατή πλάτη με αποτέλεσμα το στήθος να δείχνει πιο στητό, πιο ανορθωμένο και πιο ενισχυμένο.

Τα push-up είναι μια εξαιρετική άσκηση καθώς δυναμώνει όχι μόνο τους μύες του στήθους, αλλά και εκείνους της πλάτης και του στέρνου. Στη συγκεκριμένη άσκηση αντί να έχεις τα πόδια σου τεντωμένα, μπορείς να ξεκινήσεις κρατώντας τα λυγισμένα.

Bench press

Ξάπλωσε σε μια μπάλα γυμναστικής με τα γόνατα λυγισμένα ώστε να σχηματίζουν μια γωνία 90 μοιρών. Εναλλακτικά μπορείς να το κάνεις στο ν πάγκο γυμναστικής του γυμναστηρίου. Πάρε ένα ζευγάρι βαράκια με τα οποία νιώθεις άνετα. Άνοιξε τα χέρια σου στην ευθεία του στήθους με τις παλάμες να κοιτάνε προς τα έξω κα κρατώντας τα λυγισμένα. Αργά τέντωσέ προς τα πάνω, φέροντάς τα στην ευθεία των ματιών σου.

Ball slams

Πάρε μια μικρή και ελαφριά μπάλα (στο μέγεθος μπάλας του μπάσκετ). Σήκωσέ την πάνω από το κεφάλι σου κρατώντας τα πόδια σε έκτασή, και με όση δύναμη έχεις χτύπα την στον αέρα. Επανέλαβε για 20 ακόμη φορές.

Deeps

Βρες ένα σταθερό σημείο που να μπορείς να στηριχτείς. Κάθισε στην άκρη του, ακουμπώντας τα χέρια σου σταθερά στην επιφάνεια. Ανασήκωσε το σώμα σου στηριζόμενη στα χέρια σου και φέρε τα πόδια σου μπροστά, λυγισμένα στην αρχή και όσο εξοικειώνεσαι με την άσκηση μπορείς να τα τεντώσεις μπροστά. Ξεκίνα λυγίζοντας τους αγκώνες σου να χαμηλώνεις αργά το σώμα σου προς το πάτωμα, κρατώντας τους γοφούς σου κοντά στον πάγκο γυμναστικής, την καρέκλα ή οποιοδήποτε σημείο στήριξης χρησιμοποιείς, τη πλάτη τεντωμένη και το πρόσωπο. Κάνε 10-15 επαναλήψεις.

Μια εξαιρετική και απλή άσκηση που μπορείς να κάνεις όπου κι αν βρεθείς, είναι η εξής: φέρε τα χέρια σου μπροστά στο ύψος του στήθους σου, έτσι ώστε να είναι λυγισμένα και οι παλάμες να εφάπτονται μεταξύ τους. Ξεκίνα κάνοντας πιέσεις μεταξύ τους και κάνε όσες περισσότερες μπορείς. Η συγκεκριμένη άσκηση είναι τέλεια γιατί μπορείς να την κάνεις στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση, στο γραφείο, ακόμη και στο αμάξι περιμένοντας το φανάρι να γίνει πράσινο. Θα νιώσεις τη διαφορά αμέσως

Κάντε μπάνιο με χλιαρό νερό. Προτίμησε τις εναλλαγές χλιαρού, ζεστού και λίγο κρύου νερού. Στόχος είναι να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος που τονώνει τους ιστούς, στους οποίους στηρίζεται το στήθος.

Δώστε προσοχή στην αγορά του σουτιέν. Ακόμη κι αν έχετε μικρό στήθος, η περιοχή των μαστών υφίσταται το βάρος και απορροφά τους κραδασμούς κάθε βήματος σας, χαλαρώνοντας τους ιστούς. Επιλέξτε ένα σουτιέν που δεν σας πιέζει και προσπαθήστε να το φοράτε κάποιες μέρες της εβδομάδας ακόμη κι όταν κοιμάστε. Για τις πιο προικισμένες, το σωστό σουτιέν είναι φίλος.

Κόψτε το κάπνισμα. Οι ειδικοί λένε ότι με τον ίδιο τρόπο που το κάπνισμα προκαλεί ρυτίδες, προκαλεί επίσης και καταστροφή του δέρματος του μαστού.

Διαβάστε επίσης 

Γιατί ο χειμώνας είναι ιδανική εποχή για λέιζερ

Κατάθλιψη των εορτών: Τι την προκαλεί και πώς θα την ξεπεράσουμε

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.