Αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι και κάνουν κακό στην υγεία μας

Υπάρχουν κάποια αντικείμενα που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι- κρύβονται στα ντουλάπια της κουζίνας μας και στα συρτάρια μας. Το household.com, έχει συγκεντρώσει με τη βοήθεια ειδικών και παρουσιάζει, τα αντικείμενα εκείνα που ελλοχεύουν κινδύνους για την υγεία μας.

Αντικείμενα που όλοι έχουμε στο σπίτι και κάνουν κακό στην υγεία μας

Τα λούτρινα κουκλάκια

Είναι τρισχαριτωμένα, είναι ο καλύτερος φίλος κάθε μικρού (και μεγάλου) παιδιού, και μαγνήτης για τα ακάρεα. Με αυτό τον τρόπο, αν πάσχετε από αλλεργίες, κάθε φορά που αγκαλιάζετε το αγαπημένο σας αρκουδάκι, μπορεί να δεινοπαθείτε. Αν η κούκλα καθαρίζεται στο πλυντήριο, φροντίστε να την καθαρίζετε κάθε λίγες εβδομάδες. Εναλλακτικά, τοποθετήστε την σε μια αεροστεγή πλαστική σακούλα και αφήστε την στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Το κρύο σκοτώνει τα ακάρεα.

Το σφουγγάρι του μπάνιου

Είναι απίστευτο το πόσοι μικροοργανισμοί μπορούν να κρύβονται μέσα στο σφουγγάρι μας. Η υγρασία είναι ο καλύτερος χώρος για να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν βακτήρια, μύκητες και μούχλα. Οποιαδήποτε ανοιχτή πληγή στο δέρμα (ακόμα και οι εξαιρετικά μικροσκοπικές που οφείλονται στο ξύρισμα και την ξηροδερμία) βρίσκονται σε κίνδυνο να μολυνθούν.

Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, επιλέγουμε σφουγγάρια φτιαγμένο από φυσικές ίνες, που περιέχουν ένζυμα για να ελέγχουν τα βακτήρια και τους άλλους μικροοργανισμούς. Μετά από κάθε χρήση, πρέπει να ξεπλένουμε το σφουγγάρι μας και να το στραγγίζουμε καλά, όπως και να το διατηρούμε σε περιβάλλον όσο πιο στεγνό γίνεται. Και, φυσικά, να το αντικαθιστούμε κάθε μήνα.

Καθαριστικά τουαλέτας

Τα συστατικά που περιέχονται στα περισσότερα καθαριστικά τουαλέτας μπορεί να προκαλέσουν εγκαύματα στο δέρμα και στα μάτια. Επίσης, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα όταν αναμειγνύονται με άλλα είδη καθαριστικών. Για να αποφύγετε τυχόν… επιπλοκές από τη χρήση τους, μην ξεχνάτε να φοράτε γάντια όταν καθαρίζετε το μπάνιο σας.

Στρώμα

Εάν το στρώμα δεν είναι φτιαγμένο από φυσικά ή οργανικά υλικά, το πιθανότερο είναι ότι περιέχει μείγμα χημικών ουσιών που λειτουργούν ως επιβραδυντικά φλόγας.

Αυτά απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα, προσκολλώνται στη σκόνη και όταν τα εισπνέετε προκαλούν πονοκεφάλους, ζάλη και πιθανώς σοβαρότερα συμπτώματα. Ξεσκονίζετε συχνά το δωμάτιό και ανοίγετε τα παράθυρα για να αερίζεται καλά ο χώρος.

Μαξιλάρια

Μελέτη του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ έδειξε ότι τα μαξιλάρια έχουν σημαντικό αριθμό πολλών ειδών μυκήτων.

Τα σπόρια μυκήτων βρίσκονται στον αέρα, αλλά πολλαπλασιάζονται σε ζεστά και υγρά μέρη. Είναι σημαντικό να μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, ειδικά αν πάσχετε από άσθμα ή παραρρινοκολπίτιδα. Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε μαξιλάρια που πλένονται, ώστε να τα καθαρίζετε τακτικά. Μην ξεχνάτε να τα αερίζετε και να αλλάζετε τακτικά τα καλύμματά τους, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Χαλιά

Μελέτη αποκάλυψε ότι τα χαλιά συνδέονται με αυξημένα επίπεδα εσωτερικής σκόνης, αλλεργιογόνων και μικροοργανισμών. Όλα αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο άσθματος και ερεθισμού. Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε καλά τα χαλιά με ηλεκτρική σκούπα και μην ξεχνάτε μικρότερα αντικείμενα στο σπίτι, τα οποία έχουν πολλά μικρόβια, όπως πινέλα μακιγιάζ, κινητά τηλέφωνα, μαλακά παιχνίδια, πληκτρολόγια υπολογιστών, τηλεχειριστήρια και πόμολα.

Διαβάστε επίσης 

Η ιδανική θερμοκρασία για την πρέσα ισιώματος, ανάλογα με τον κάθε τύπο μαλλιών

Ξυπνάτε κουρασμένοι; Τι φταίει και τι πρέπει να κάνετε

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.